سنندج - ایرنا - نماینده ولی فقیه در کردستان با بیان اینکه نباید از دستگاه‌ها و مدیران به صورت گزینشی مطالبه‌ کرد، گفت: مراقب باشیم مطالبه گری همراه با هتک حرمت نباشد که در این صورت به خطا رفته‌ایم و از اصل موضوع دور شده‌ایم.

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام عبدالرضا پورذهبی عصر پنجشنبه در مجمع مطالبه‌گران استان کردستان اظهار داشت: جوانان مطالبه‌گر باید در صورت مشاهده مشکلات و نقایص در دستگاه‌ها و عملکرد مدیران، گزینشی عمل نکنند، چراکه عدول از اخلاق و عدالت، اخلاص و تاثیرگذاری را از بین می‌برد.

وی خواستار دخالت ندادن منافع حزبی و فردی در مطالبه‌گری و انتقاد از مدیران شد و اضافه کرد: باید طوری عمل کنیم، حتی در صورتیکه نزدیکان خودمان در مسوولیتی دچار تخلف شدند، مطالبه‌گر و منتقد باشیم، چراکه در این صورت راه را درست رفته‌ایم.

نماینده ولی فقیه در کردستان بر لزوم دقت در ارائه آمارها و مباحث مطرح شده در انتقاد از دستگاه‌ها تاکید کرد و گفت: باید به عنوان مطالبه‌گر، طوری عمل کنیم که خود مسوولان نیز مطالبه‌گر شوند و به جای زد و بند و مصلحت‌اندیشی، وارد مطالبه‌گری و دنبال کننده خواسته‌های مردم باشند.

حجت‌الاسلام پورذهبی با بیان اینکه نباید فکر کنیم همیشه حق با ما است، چراکه ممکن است دچار خطا شویم، یادآور شد: مصلحت‌اندیشی و محافظه‌کاری در ذات خود، امری مطلوب نیست، بلکه به ضرر جامعه، انقلاب و مردم است.

وی با اشاره به اینکه امامان جمعه در خطبه‌ها منعی برای بیان مطالبات و کمبودها ندارند، ادامه داد: ائمه جمعه با دقت زیادی این مباحث را مطرح کرده و بیشتر نقش عمل‌گرایانه داشته تا الگویی برای مردم به ویژه جوانان باشند.

مطالبه‌گری جنبه عمومی داشته باشد
فرمانده سپاه بیت المقدس کردستان هم با بیان اینکه مطالبه‌گری انگیزه خاصی می‌خواهد، گفت: مطالبه‌گری اگر در مسیر درستی باشد، می توان به عنوان عامل بازدارنده و جلوگیری از انحراف، از آن بهره جست.

سردار سیدصادق حسینی بر لزوم عمومی بودن نظارت بر امور مسوولان تاکید کرد و افزود: در کشور دستگاه‌های نظارتی زیادی داریم اما بهترین نظارت و کنترل، نطارت عمومی و مردمی است.

وی یادآور شد: اگرنظارت جنبه همگانی داشته باشد، از بسیاری انحراف‌ها، از جمله فساد اداری، رانت‌خواری و پارتی بازی که گره‌های اصلی جانعه هستند، ممانعت خواهد شد و این مهم باید مورد توجه اقشار مختلف جامعه باشد.

فرمانده سپاه بیت المقدس کردستان با بیان اینکه اگر مطالبه عمومی باشد، عامه مردم از آن سود برده و مسوولان وادار به خدمت می‌شوند، افزود: مدیرانی که تعصب ملی و سازمانی نداشته باشند، نمی‌توانند به مردم به طرز شایسته‌ای خدمت کنند؛ پس باید مدیرانی شایسته و دلسوز برای دستگاه‌های مختلف انتخاب شوند.

سردار حسینی بر ضرورت انقلابی و غیرجناحی بودن مسوولان تاکید کرد و گفت: ۴۰ ساله سپری شده از انقلاب، انباشتی از خدمات ارائه شده به مردم است اما کوتاهی‌هایی هم صورت گرفته است، در حالی که می‌شد، کارهای بیشتری در راه توسعه گام برداشت.

وی آسیب‌های اجتماعی از جمله بیکاری، طلاق، اعتیاد و خودکشی را ناشی از درست اجرا نشدن عدالت دانست و ادامه داد: مسوولان با تلاش دلسوزانه و همراهی مردم برای توسعه استان و رفع مشکلات تلاش کنند و در این راه از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

مسوول مشارکت های مردمی فرمانده قرارگاه بقیه‌الله نیز اظهار داشت: سپاه بهترین پشتبیان برای کسانی است که در حوزه مطالبات مردم کار می‌کنند، چراکه با همین حمایت‌ها می‌توان، مانع از اشاعه فساد و رانت‌خواری در دستگاه‌های مختلف شد.

صادق احمدی با بیان اینکه حدود سه هزار گروه مطالبه‌گر در کشور شناسایی شده است، افزود: تشکیلاتی در همین راستا در استان های مختلف تشکیل شده و با تمام توان مطالبات مردم را در حوزه‌های مختلف پیگیری می‌کنند.

بحران آب در دشت قروه و دهگلان و استفاده غیرمجاز آب زیرزمینی، شفاف نبودن قرارداد معدن طلای قروه و انتقاد از خام ‌فروشی، عدم حمایت مالی لازم از جوانان بیکار و آسیب‌پذیر بودن آنان، نفوذزدایی از افراد بی‌دغدغه در جامعه، انتقاد از انتخاب مدیران ناکارآمد و مصلحت اندیشی به جای مطالبه‌گری در ادارات از جمله مواردی بود که مطالبه‌گران استان در این جلسه به آن اشاره کردند و خواستار پیگیری آن توسط مسوولان شدند.