زنجان – ایرنا - رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان گفت: انتظار داریم مصوبات سفرهای استانی دولت‌ها به این استان که تاکنون عملیاتی نشده است، اجرا شود.

به گزارش ایرنا، علی یگانه فرد در جلسه دیدار شماری از نخبگان و فعالان اقتصادی استان زنجان با رییس جمهوری افزود: این استان در سال های گذشته افتخار میزبانی روسای دولت های گذشته را داشته که در این سفرها طرح ها و پروژه هایی به بهره برداری رسیده است که متاسفانه برخی از آنها بدون اقدام و برخی نیز به نتیجه نهایی  نرسیده است لذا با توجه به تاثیرات منفی عدم  تحقق مصوبات سفرهای ریاست جمهوری در اذهان عمومی درخواست ما تصویب مصوبات با لحاظ کردن قید زمانی و ساز و کارهای اجرایی است تا با اجرایی شدن مصوبات خیر و برکت سفر برای مردم استان زنجان ملموس تر باشد.

وی یادآوری کرد: یکی از پروژه هایی که در سفر رئیس جمهوری به استان در سال ۹۳ به تصویب هیات دولت رسیده است ایجاد مرکز آمار و پشتیبانی (پارک لجستیک شمالغرب) در استان زنجان بود که متاسفانه تاکنون این پروژه عملیاتی نشده است لذا با اجرایی کردن این مصوبه تحول بزرگی در ارزش افزوده و میزان اشتغال استان به وجود آمده و زیرساختهای زنجان در بخش توسعه و خدمات بازرگانی از قبیل انبارهای عمومی، سردخانه های مخصوص محصولات کشاورزی و باراندازها توسعه می یابد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان، طرح ویژه منطقه اقتصادی استان را یکی دیگر از مصوبات دولت نهم در سال ۱۳۸۵ بیان کرد و گفت: این مصوبه مجدد در سفر رئیس جمهوری به استان در سال ۹۳ و در نهایت اردیبهشت سالجاری در مجمع تشخیص مصلحت به تصویب رسیده است.

یگانه فرد ادامه داد: اختصاص حدود یک‌هزار هکتار در کنار فرودگاه زنجان که با اجرای دسترسی به امکانات زیرساختی می تواند در جهت جذب سرمایه گذار خارجی، ورود تکنولوژی و فناوری، توسعه صادرات و اشتغالزایی نقش مهمی داشته باشد.

وی، انتظار بخش خصوصی را اختصاص اعتبار ویژه برای آماده سازی این منطقه و دستور تسریع در شروع عملیات پروژه های عمرانی، سپس تعیین تکلیف مدیریت مجموعه دانست و یادآوری کرد: البته موضوع فرودگاه زنجان نیز از جمله ظرفیت های بلا استفاده است که امید داریم همزمان با آغاز عملیات اجرایی منطقه ویژه مساعدت لازم جهت فعال شدن آن نیز انجام شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان، سومین انتطار بخش خصوصی را جذب و هدایت سرمایه گذار اعم از هلدینگ های بزرگ کشور از جمله آستان قدس، بنیاد برکت، بنیاد جانبازان به استان زنجان به منظور سرمایه گذاری در طرح های اولویت دار استان بر اساس طرح آمایش سرزمینی از جمله ایجاد صنایع پاک، انرژی های نو، صنایع تبدیلی، کشاورزی، گلخانه های صنعتی بزرگ، زنجیره های تولید به استان برشمرد.

یگانه فرد با بیان اینکه در این حوزه ۱۷ مورد طرح های اولویت دار استان زنجان بر اساس طرح آمایش سرزمینی توسط اتاق بازرگانی ارسال شده است، افزود: این طرح ها می تواند مورد توجه سرمایه گذاران قرار گیرد و صنایع آلاینده به اندازه کافی به زنجان تحمیل شده که امید داریم من بعد شاهد اجرای صنایع بزرگ پاک عاری از آلاینده در این استان باشیم.

وی چهارمین مقوله مورد انتظار را حمایت های مالی سیستم بانکی از واحدهای تولیدی بیان کرد و ادامه داد: به رغم افزایش ۷۵ درصدی هزینه های تولید بر اساس آماری های رسمی طی یک سال اخیر متاسفانه سقف تسهیلات اعطایی تولید ثابت مانده است که در این خصوص افزایش سقف اعتبارات بانکی و الزام بانک ها به پرداخت تسهیلات ارزان به بخش تولید و صنعت بویژه در ردیف سرمایه ثابت از دیگر انتظارات بخش خصوصی است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان، معادن استان را از دیگر مزیت های استانی بیان کرد و گفت: با وجود بیش از ۳۶ ماده معدنی در استان زنجان با موانع و مشکلات جدی در واگذاری و ثبت عرصه های معدنی، صدور پروانه بهره برداری و سایر موارد مواجه هستیم و در حال حاضر از ۴۲۳ معدن استان حدود ۸۱ معدن غیرفعال است.

یگانه فرد ادامه داد: با توجه به سیاست های دولت در استفاده حداکثری از معادن کشور جذب امکانات و منابع داخلی و خارجی در زمینه اکتشافات معدنی و ایجاد واحدهای فرآوری امید است این موضوع نیز مورد توجه قرار گیرد چراکه فعالان اقتصادی انتظار مانع زدایی از موانع مخل حوزه معدن و توجه ویژه به این مشکلات دارند.

وی احیای فعالیت ها و واحدهای تولیدی و صنعتی راکد استان از جمله پتروشیمی با حجم سرمایه گذاری عظیم و ظرفیت بالای اشتغال را یکی دیگر از مصوبات سفر دولت نهم به زنجان بیان کرد و اظهارداشت: این مهم در سفر استانی مجدد مورد تصویب قرار گرفته که همچنان به دنبال تامین اعتبار از صندوق توسعه ملی هستند و موفق به تکمیل پروژه نشده اند.

 رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان گفت: قول های بزرگ دیگری در استان از جمله حل مشکلات روغن نباتی جهان و چرخه تولید فولاد داده شده بود که این واحدهای تولیدی همچنان با مشکل جدی روبروست.

 یگانه فرد سد مشمپا را یکی از سدهای مهم استان زنجان بیان کرد که شروع مطالعات آن به قبل از انقلاب اسلامی برمی گردد و این پروژه هنوز به بهره برداری نرسیده است که دیگر سدها از جمله مراش، بعثت، پاوه رود و تالورا وضعیت مشابهی دارند.

وی یادآوری کرد: حقابه  استان زنجان در حوزه قزل اوزن مورد احجاف قرار گرفته است و با توجه بهشرایط کم آبی آینده کشاورزی و حتی آب  آشامیدنی  استان در زمانهای نه چندان درو به بحران های جدی مواجه خواهد شد امید داریم با عنایت ویژه مشکلات این پروژه ها و طرح ها در حداقل زمان ممکن رفع شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان، برای توسعه وزارت خارجه استان نقشه راهی توسط اتاق بازرگانی با همکاری دوایر اقتصادی زنجان تدوین شده که در این طرح وضعیت تولیدی ، پتانسیل های صادراتی میزان افزایش تولید در همه زمینه ها با الزامات مربوطه به همراه مطالعه بازار بیش از ۷۰ کشور مورد بررسی قرار گرفته که می تواند راهگشای استان برای رسیدن به صادرات یک میلیارد دلاری باشد.

یگانه فرد تاکید کرد: واحدهای صادراتی ما در داخل کشور به دلیل قوانین و مقررات دست و پا گیر در استان و خارج از کشور در گرفتن سهم های بازار و نقل و انتقالات مالی مشکلات جدی دارند.

وی افزود: امید داریم با حسن تدبیر و تلاش همه اعضای دولت اقدامات قابل توجهی در گام های توسعه اقتصادی استان زنجان انجام شود.