علیمحمد زنگانه عصر پنجشنبه در بازدید از پهنه خلیج گرگان اظهار داشت : احیای این اکوسیستم ارزشمند نقش بسزایی در رونق مناطق پیرامونی دارد .
وی گفت : لایروبی کانال ها و تزریق آب به خلیج گرگان در دستور کار قرار دارد و در نشستهای تخصصی با متخصصان و ذینفعان، برنامههای مشخصی تدوین خواهد شد تا بتوانیم در یک بازه زمانی قابل قبول، اقدامات لازم را انجام دهیم.
استاندار گلستان از جزیره آشوراده ، محل احداث بندرسبز خزری و همچنین مجتمع پرورش میگوی گمیشان هم بازدید کرد .
به گزارش ایرنا، بر اساس داده های سازمان نقشه برداری کشور بیش از ۲۷ درصد از وسعت ۴۰۰ کیلومتر مربعی خلیج بین المللی گرگان در سال های اخیر خشک شده و کم توجهی به آن امکان بیشتر شدن این محدوده را تشدید کرده است.
خلیج گرگان که در سدههای پیشین با برخورداری از آب فراوان زمینه ایجاد بندرگاه هایی چون گز و ترکمن را فراهم کرده و بر رونق و شکوه این مناطق افزوده بود، چند سالی است گرفتار خشکسالی شده و دیگر خبری از آن همه شکوه نیست و این پهنه آبی با مرگ تدریجی و نیستی دست و پنجه نرم می کند.
خلیج گرگان با کارکرد اقتصادی و اکولوژیکی در تکثیر آبزیان، ماهیان استخوانی و غضروفی، جذب پرندگان مهاجر و حفظ چرخه زیست دریای خزر دارای اهمیت بوده و در معیشت جوامع محلی نیز اثرگذاری مستقیم و نقش مهمی دارد.
خلیج گرگان یکی از بزرگترین مخازن آب شیرین متصل به دریای خزر نیز هست و تداوم زندگی بسیاری از جانداران در بزرگترین دریاچه زمین به اتصال آن با دریا وابسته است.
این پهنه آبی از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شرقی دریای خزر و حوزه شهرستان های بندرترکمن، بندرگز، نوکنده و بهشهر از ۶۰ کیلومتر طول و حداکثر ۱۲ کیلومتر عرض برخوردار بوده و دارای امتداد شرقی - غربی است.