ارومیه- ایرنا- رییس شورای شهر چالدران گفت: برای محرومیت زدایی و جلوگیری از مهاجرت شهروندان و خالی شدن روستاهای این منطقه از سکنه، این شهرستان نیازمند حمایت ملی است.

محسن رنجبری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: چالدران شهری زیبا و خوش آب و هوا در شمال آذربایجان‌غربی محروم‌ترین شهر استان  و کشور است، با آن که بنیادعلوی برای محرومیت زدایی در این شهرستان مستقر شده ولی باز نیازمند حمایت دولت برای محرومیت زدایی است.

وی در ادامه با بیان اینکه این شهر در جنگ شاه اسماعیل با عثمانی ها، ۲۷ هزار شهید در دفاع از کیان اسلامی تقدیم کشورش کرده است، افزود: همچنین در دوران انقلاب اسلامی هم از نظام و انقلاب  و امام راحل دفاع کرده و جانفشانی زیادی شده است.

رییس شورای شهر چالدران ادامه داد: این شهر با داشتن معادن بکر، آثار ملی از جمله "مقبره سید صدر الدین "و جهانی " قره کلیسا و همچنین داشتن ۱۴۴ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکیه، آبگرم معدنی و بسیاری از آثار طبیعی و تاریخی و مناظر زیبا و استعدادهای کشاورزی و دامداری متاسفانه جزو محروم‌ترین شهر، استان و کشور است.

رنجبری اضافه کرد: جهت محرومیت زدایی برخی کارها انجام شده اما کافی نیست و در زمینه های زیر ساخت به شهر توجهی چندان نشده است و نیاز به حمایت ملی دارد.

وی گفت: از آنجایی که که مردم این شهرستان درآمد کافی ندارند و از مزیت مرزنشینی هم بهره ای نمی‌برند بنابراین به مهاجرت روی آورده و به تدریج شهر و روستاهای مرزی خالی از سکنه می شود و یکی از نشانه های امنیت ساکنان آن هستند، رو به خاموشی می رود.

وی گفت: شورای شهر با درک خطرات ناشی از فقر و مهاجرت و محرومیت برنامه های متنوعی برای اجرای پروژه ها و توسعه شهر در نظر گرفته تا با اجرای آن ضمن توسعه شهر و جلوگیری از مهاجرت بتواند در رفع محرومیت و رضایت عمومی مردم گامهای اساسی بردارد.

رنجبری تاکید کرد: در این راستا نیاز به حمایت دولت محترم و مسئولین نظام و همدلی و همراهی آنان را دارد و با توجه به اینکه بودجه شهرداری برای اجرای این طرحها بسیار ناچیز است، لذا انتظار می رود با حمایت مسوولان و تلاش مجموعه شهرداری این امر محقق یافته و در محرومیت زدایی بتوانیم آنچنانکه شایسته نام شهر و مدّ نظر مقام معظم رهبری است، دین خود را به شایستگی ادا کنیم.

وی به عمده طرحهای که نیاز به حمایت دارد، اشاره کرد و گفت: این طرح ها شامل ایجاد کمربندی و مسیر گشایی های جدید، ایجاد جاده سلامت و نشاط، ساماندهی محله دشتو با همکاری بنیاد علوی، ایجاد مجتمع رفاهی و تجاری در محل شهرداری قدیم، ایجاد پارک بانوان و بوستان های جدید محلی، ساماندهی بافت های فرسوده و بازسازی بازار قدیم و تامین ماشین آلات سنگین و نیمه سنگین می باشد.

رییس شورای اسلامی چالدران اضافه کرد : در این راستا برای اجرای این طرح ها و ساماندهی ها نیازمند اعتباری بالغ بر ۱۵۰ میلیارد ریال بوده و نیاز است مسوولان توجه ویژه ای به این شهر را داشته باشند.

چالدران حدود ۱۲۰ روستا دارد که در ۲ بخش مرکزی و دشتک نزدیک به ۲۰ هزار نفر را در خود جای داده‌اند.

این شهرستان  با ۵۰ هزار نفر جمعیت از شهرهای شمالی آذربایجان‌غربی و دارای مرز مشترک با کشور ترکیه است.

با اهتمام دولت، بنیاد مستضعفان و بنیاد علوی اقداماتی در راستای محرومیت زدایی از این شهرستان انجام شده است و همچنان ادامه دارد.