پیمان قمری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:طرح جهش تولید در دیمزارها با مشارکت وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) انجام می شود و هدف از این طرح افزایش ۳۰ درصدی عملکرد محصولات دیم، با رعایت اصول مهم کشاورزی توسط کشاورزان پیشرو با نظارت کامل کارشناسان پهنه است.
وی با بیان اینکه این طرح در پنج سال اجرایی می شود، افزود: در حال حاضر حدود پنج هزار نفر از کشاورزان پیشرو شهرستان و با مساحتی بیش از ۷۷ هزار هکتار تحت پوشش این طرح قرار گرفته اند و در این راستا از تسهیلاتی برای خرید ادوات کشاورزی و کمک هزینه بیمه محصولات برخوردار می شوند.
مدیر جهادکشاورزی بیجار توضیح داد: از مهمترین نکات مورد تایید طرح می توان به کاشت به موقع و با تراکم مناسب، استفاده از بذور اصلاح شده و ارقام جدید، تغذیه مناسب بر اساس آزمون خاک، اجرای اصول سه گانه کشاورزی حفاظتی ( حفظ بقایا - کشت سایر محصولات دیم از جمله دانه های روغنی ، حبوبات، علوفه و سایر غلات در تناوب با گندم دیم، بی خاک ورزی و کم خاک ورزی و حذف گاو آهن برگردان دار)، مدیریت و کنترل به موقع بیماری، آفت و علف های هرز و محلول پاشی کودهای ریزمغذی اشاره کرد.
او ادامه داد: یکی از اهداف اصلی طرح جهش تولید برنامه محور کردن کاشت زمین های دیم است و کشت اراضی کشاورزی دیم باید با برنامه و آموزش و ترویج باشد تا علاوه بر افزایش تولید ملی، به اقتصاد کشاورزان نیز کمک کند.
به گزارش ایرنا، تعداد ۴۵۰ دستگاه کمباین، یک هزار و ۸۴۵ دستگاه سمپاش تانکر با شیلنگ و لانس، یک هزار و ۹۷۰ دستگاه بذرکار غلات، ۱۷۰ دستگاه ادوات کم خاکورزی، ۱۱۱۰ دستگاه کودپاش شیمیایی و سایر ادوات کشاورزی در بخش کشاورزی بیجار فعالیت دارند.
استان کردستان یکی از مناطق دام خیز و دامپروری کشور محسوب می شود که سالانه نزدیک به ۲۲ هزار تن گوشت قرمز و ۱۸۱ هزار تن شیر در این استان تولید می شود، جمعیت دامی استان کردستان حدود ۲ میلیون راس دام سبک (گوسفند و بز) و ۲۰۰ هزار راس دام سنگین (گاو و گوساله) است.
شهرستان بیجار با داشتن بیشترین گستردگی جغرافیایی و ۸۹ هزار نفر جمعیت در ۱۴۲ کیلومتری شرق شهر سنندج مرکز استان کردستان واقع است و غالب کشاورزی این منطقه به صورت دیم و کشت سنتی است.