مشهد- مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی گفت: ساخت نخستین مرکز آموزش فنی و حرفهای حاشیه شهر مشهد به مراحل پایانی رسیده است. افشین رحیمی روز شنبه به خبرنگار ایرنا افزود: عملیات احداث این مرکز آموزش مهارتی از فروردین امسال آغاز و در دیماه امسال همزمان با سالروز شهادت سردار سلیمانی به بهرهبرداری میرسد. وی ادامه داد: این مرکز با مشارکت استانداری، شهرداری، مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش های فنی و حرفه ای استان، سپاه و این اداره کل در حال ساخت است که قبل از بهره برداری تجهیز نیز خواهد شد. مدیرکل فنی و حرفهای خراسان رضوی اظهار کرد: این مرکز در زمینی به مساحت پنج هزار و ۲۰۰ متر مربع احداث میشود که به دلیل سرعت اجرا، رکورد اجرای پروژههای دولتی در خراسان رضوی را خواهد زد. وی افزود: اجرای پروژه های مشابه این مرکز حدود ۱۰ سال زمان میبرد اما این مرکز ظرف کمتر از ۱۰ ماه تکمیل شده و در دیماه امسال به بهرهبرداری میرسد. وی با اشاره به ضرورت توسعه و ترویج آموزشهای مهارتی گفت: در حاشیه شهر مشهد دست کم یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر سکونت دارند که ظرفیت بالایی برای آموزش و کمک به توسعه است بنابراین ایجاد مرکز آموزش مهارتی فوق با هدف ارائه خدمت و آموزش به این گروه و تسهیل ایجاد اشتغال صورت گرفت. رحیمی اظهار کرد: در این مرکز دورههای آموزشی متنوع و متعددی ارائه می شود و با توجه به پیش بینی انجام شده، ظرفیت آموزشی این مرکز سالانه حدود ۱.۵ میلیون نفرساعت خواهد بود. پارسال ۲۲ میلیون و ۳۹۳ هزار و ۵۱۱ نفرساعت آموزش فنی و حرفهای در ۲ بخش دولتی و آزاد خراسان رضوی به متقاضیان ارائه شد که ۱۳ میلیون و ۴۸۱ هزار و ۳۵۱ نفرساعت در آموزشگاههای آزاد بود. هم اکنون ۹۹۰ آموزشگاه آزاد و ۴۹ مرکز دولتی در استان ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی آموزش مهارتهای فنی و حرفهای را برعهده دارند.
کاشمر - فرمانده سپاه کاشمر گفت: افزون بر ۶ هزار و ۷۰۰ بسته معیشتی امسال بین گروههای هدف در شهرستان توسط بسیجیان طی چهار مرحله رزمایش کمک مؤمنانه توزیع شده است. سرهنگ علی یعقوبیان، عصر شنبه در مراسم اجرای رزمایش اقتدار جهادگران و کمک مؤمنانه، اظهار داشت: چهارمین مرحله رزمایش کمک مؤمنانه با توزیع ۳۱۰ بسته معیشتی همزمان با اولین روز از هفته بسیج در شهرستان کاشمر اجرا شد. وی با اشاره به اینکه ۲۱ گروه جهادی متشکل از بسیجیان در مناطق محروم و روستاهای شهرستان کار خدمترسانی به محرومان را عهدهدار هستند؛ گفت: در هر گروه جهادی بالغ بر ۳۰ نفر از بسیجیان شهرستان سازماندهی و در عرصههای مختلف فعالیت دارند.
کاشمر - امامجمعه کاشمر بر لزوم تدوین نقشه راه توسعه کتاب و ترویج کتابخوانی تاکید کرد. حجتالاسلام جواد طاهری، شنبه در دیدار با جمعی از کتابداران و مسوولان کتابخانههای عمومی کاشمر افزود: خادمان کتاب همانند خادمان امامزادهها کار ارزشمندی انجام میدهند و باید قدردان خدمات آنان بود. وی گفت: مردمی که به کتاب روی بیاورند خوش عاقبت هستند زیرا بالاترین شرف، که از حسب و نسب هم برتر است، فرهنگ خوب است و اداره کتابخانههای عمومی باید با تحلیل آمار کتابخوانی و کتابخانهها و نیز استفاده از نظرات صاحبنظران، نقشه راه ترویج فرهنگ مطالعه در این شهرستان را تبیین کرده و بر اساس این نقشه حرکت کند. رییس اداره کتابخانههای عمومی کاشمر نیز با ارائه گزارشی گفت: در کاشمر و کوهسرخ ۹ باب کتابخانه نهادی و پنج کتابخانه مشارکتی فعالیت دارند. محمد فیض عارفی افزود: هر چند به دلیل بروز شرایط کرونایی طی ۲ سال اخیر با محدودیتهایی در اجرای برنامههای کتابخوانی و فرهنگی مواجه بوده ایم ولی کتابداران تلاش میکنند تا بار دیگر کتابخانهها را به نشاط و فعالیت دوران قبل از کرونا بازگردانند. با توجه به وجود ۲۳۱ هزار جلد کتاب در مخازن کتابخانه های کاشمر، به ازای هر نفر ۱.۳ جلد کتاب در کتابخانه های عمومی این شهرستان وجود دارد.
کاشمر در فاصله ۲۲۸ کیلومتری مشهد قرار دارد.