به گزارش ایرنا، کابولوف که ریاست اداره دوم آسیای وزارت خارجه روسیه را نیز برعهده دارد روز شنبه در گفت وگو با شبکه تلویزیونی روسیه۲۴ خاطرنشان کرد که منابع مالی افغانستان از سوی آمریکا و کشورهای غربی باید آزاد شود.
کابولوف در این گفت و گوی تلویزیونی به کاهش روزمره ارزش افغانی واحد پول افغانستان اشاره کرده و گفت: این مساله بخاطر مسدود شدن منابع مالی افغانستان توسط آمریکا پدید آمده است.
وی افزود: شرکای غربی ما باید این مساله را حل کنند. ما معتقدیم که این اقدام (مسدود کردن منابع مالی افغانستان) منطقی نیست و منابع مالی این کشور هر چه زودتر باید آزاد شود.
مقام روس با اشاره به این که ارزش افغانی دیروز از ۸۰ افغانی برای هر دلار آمریکا به ۹۵ افغانی کاهش یافت در مورد بی ارزش شدن بیشتر این واحد پولی و عواقب این مساله برای مردم افغانستان هشدار داد.
آمادگی روسیه برای مشارکت در طرح های اقتصادی افغانستان
کابولوف در ادامه گفت که روسیه، چشم طمع به ثروت ها و منابع زیرزمینی افغانستان ندوخته است اما آماده است بر اساس شرایط تجاری در طرح های اقتصادی این کشور مشارکت کند.
وی افزود: ما چشم طمع به ثروت های افغانستان ندوخته ایم و ما امیدواریم به مرور زمان این منابع به نفع ملت افغانستان و توسط دولت این کشور به بهره برداری برسند. ما چنین اهدافی نداریم.
کابولوف در همین حال گفت که برخی از همسایگان افغانستان منافع خود را در این کشور دارند که از آن جمله احداث خط لوله گاز از ترکمنستان به پاکستان از طریق افغانستان و مشارکت در طرح های برق رسانی به این کشور و احداث خطوط آهن در افغانستان است.
وی ادامه داد: ما می خواهیم که در قلمرو این کشور، فعالیت های تروریستی و قاچاق مواد مخدر صورت نگیرد و این تهدیدها به سمت ما سرایت نکند. اگر این دو مساله حل شود ما خرسند خواهیم بود.
نماینده رئیس جمهوری روسیه در امور افغانستان در ادامه گفت: روسیه علاقه مند به برقراری حکومت مستقل و خودکفا در کابل است که با مسکو روابط دوستانه داشته باشد.
وی همچنین به عزم کشورش برای کمک به گروه طالبان برای اداره بهتر افغانستان اشاره کرد و گفت: طرف روسی همانند سایر اعضای گروه تروئیکای گسترش یافته (شامل آمریکا، چین و پاکستان) تلاش می کند تا موضوعات مختلف را در مورد تشکیل دولت و فراگیر بودن قومی و سیاسی آن برای طالبان بازگو کند و باید شرایط مناسب فراهم شود تا نمایندگان اقوام مختلف و گروه های سیاسی در افغانستان برای احیای حکومت این کشور مشارکت کنند.
استقبال روسیه از همکاری اقتصادی با دولت موقت طالبان
به گزارش ایرنا، یک مقام وزارت امور خارجه روسیه به تازگی بدون این که نام و سمتش فاش شود به خبرگزاری ریانووستی گفت: مسکو در انتظار گشوده شدن درهای همکاری اقتصادی بین المللی با کابل پس از شکل گیری ساختارهای حکومتی در افغانستان است.
مقام روس افزود: مساله بازسازی افغانستان در دوره پسامناقشه در این کشور، باتوجه به متشنج شدن اوضاع انسانی، اجتماعی و اقتصادی این کشور اهمیت خاصی می یابد.
وی ادامه داد: با شکل گیری ساختارهای حکومتی در افغانستان، انتظار داریم چشم انداز خوبی برای همکاری های اقتصادی بین المللی با این کشور گشوده شود.
مقام وزارت خارجه روسیه گفت: کشور ما از دوره اتحاد جماهیر شوروی در اجرای طرح های اقتصادی بزرگ در افغانستان و احداث مراکز زیرساختی در این کشور مشارکت داشته است. تجربه مثبت چنین همکاری می تواند زمینه برای همکاریها بین روسیه و افغانستان را بوجود بیاورد.
به گزارش رسانه ها، ذبیح الله مجاهد سرپرست وزارت اطلاع رسانی و فرهنگ دولت موقت طالبان اعلام کرده است که روسیه در کنار کشورهای دیگر می تواند طرح های اقتصادی و سرمایه گذاری در افغانستان اجرا کند.
گروه طالبان پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در روز ۳۱ ماه آگوست، نزدیک به سه ماه است که کنترل این کشور را در دست گرفته و دولت تشکیل داده است و وضعیت افغانستان بر اثر تحریم های بین المللی و ضعف اقتصادی این کشور بسیار متشنج است.