تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۲

تهران- ایرنا- افتتاحیه سی و پنجمین دوره پیکارهای کشتی آزاد و فرنگی قهرمانی نظامیان جهان (سیزم) در سالن ۱۲ هزار نفری آزادی تهران برگزار شد.

به گزارش ایرنا، در آیین افتتاحیه این رویداد سردار محمد شرفی رییس هیات کشتی ناجا گفت: از حضور شرکت کنندگان در این رویداد تشکر می‌کنم. سیزم رویدادی که هر ساله تکرار می شود و پیام صلح و دوستی در آن باعث شده تا پیام تاریخی اوج بگیرد.

وی افزود: دین اسلام منادی صلح در جهان و ایران دوستدار صلح جهانی است و عشق و محبت به دیگران جزو آیین کهن ماست.  سیزم تجسم‌پیمودن راه سختی ها و عشق است و شادی و نشاط را به ارمغان می‌آورد.

رییس هیات کشتی ناجا می گوید: این مسابقات میراثی است که برای آیندگان به ارث خواهد ماند. ۲۰ کشور جهان جمع شدند تا بیانگر اتحاد نظامیان جهان باشند. پیش از این ممکن بود سربازان در جنگ روبروی هم قرار بگیرند اما اکنون بر روی تشک و ورزش بایکدیگر رقابت می‌کنند.

وی تاکید کرد: از امیر نصیرزاده جانشین ستاد کل نیروهای مسلح، وزارت دفاع، وزارت ورزش و جوانان و لوییز فرنناندو نماینده سیزم از کشور برزیل و فدراسیون کشتی و کسانی که ما را در طراحی این مسابقات یاری کردند تشکر و قدردانی می‌کنم.

لوییز فرنناندو نماینده سیزم از کشور برزیل هم در ادامه از میزیانی ایران در رقابت‌های ارتش‌های جهان قدردانی و اظهار امیدواری کرد که این رویداد مانند همیشه با کیفیت خوب برگزار شود.

امروز مراسم رژه تیم‌ها با نظم زیبایی برگزار شد و در ادامه اجرای مراسم زورخانه‌ای از دیگر برنامه های افتتاحیه این رویداد بود. 

امیر سرتیپ خلبان «عزیز نصیرزاده» جانشین رییس ستاد کل نیروهای مسلح در این مراسم اظهار داشت: کشتی اولین تلاش ثمربخش بشر در دوره ماقبل تاریخ برای تغییرشکل در جنگ‌های تن‌به‌تن و جایگزین‌کردن مرگ باسلاح‌ با یک پیروزی نمادین بود.

وی افزود: با جهانی‌شدن ارتباطات و افزایش ارتباط بین‌المللی ورزش به عنوان یک عامل بسیار مهم اجتماعی، سیاسی و بین‌المللی شناخته‌شده و جایگاه خود را به عنوان یکی از مولفه‌های دیپلماتیک برای ممانعت از جنگ و ایجاد صلح و گفت و گوی فرهنگی باز کرده است.

جانشین رییس ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: ورزش یک پدیده اجتماعی است و اثرات مثبتی در شکل‌گیری و تقویت همبستگی دارد و بستر مناسبی برای توسعه صلح دوستی و همکاری کشورها است. امروزه نمی‌توان نقش ورزش در روابط بین‌الملل را نادیده گرفت. ورزشکاران شرکت‌کننده در رویدادهای بین‌المللی نمایندگان فرهنگ و تمدن کشور خود هستند.

وی ادامه داد: محصول این مسابقات باید اعتمادسازی، حساسیت‌زدایی، کاهش تنش‌های سیاسی و توسعه فرهنگ پهلوانی در بین نیروهای نظامی باشد تا بتواند در همبستگی ملت‌ها  موثر باشد. جمهوری اسلامی با داشتن سابقه درخشان در صلح و دوستی در پرتو رهنمودهای اسلام در این زمینه تلاش می‌کند و اعتقاد دارد ورزش در این زمینه می‌تواند وسیله موثر برای ارتقای صلح باشد.

این مسابقات از فردا و با حضور ۳۰۰ کشتی گیر از ۲۰ کشور جهان شامل الجزایر، ارمنستان، برزیل، بنگلادش، کلمبیا، یونان، گینه، عراق، لتونی، لیتوانی، هلند، پاکستان، لهستان، روسیه، سریلانکا، سوریه، اسلواکی، تونس و جمهوری اسلامی ایران در سالن ۱۲ هزار نفری آزادی تهران آغاز می شود و تا چهارم آذرماه ادامه دارد. 

بر اساس برنامه این رقابت‌ها، مسابقات کشتی آزاد در اوزان ۵۷، ۶۵، ۷۴، ۸۶ و ۹۷ کیلوگرم در روز یکشنبه ۳۰ آبان ماه و مسابقات اوزان ۶۱، ۷۰، ۷۹، ۹۲ و ۱۲۵ کیلوگرم نیز در روز دوشنبه یک آذرماه برپا می شود. مسابقات کشتی فرنگی نیز در وزن‌های ۵۵، ۶۳، ۷۲، ۸۲ و ۹۷ کیلوگرم در روز سه‌شنبه (۲ آذر) و مسابقات ۶۰، ۶۷، ۷۷، ۸۷ و ۱۳۰ کیلوگرم نیز در روز چهارشنبه (۳ آذر) برگزار  می شود.