تهران - ایرنا- وزیر خارجه رژیم آل خلیفه در بحرین همنوا با مواضع اخیر سعودیها اتهاماتی را علیه حزب الله لبنان و جنبش انصارالله یمن مطرح کرد و درصدد  فتنه انگیزی بین لبنانی‌ها برآمد.

به گزارش ایرنا به نقل از شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، «عبداللطیف الزیانی» وزیر خارجه بحرین امروز در سخنرانی خود در چارچوب کنفرانس امنیتی «گفت وگوی منامه» درباره بحران اخیر بین برخی کشورهای عرب خلیج فارس و لبنان درپی سخنان برحق «جورج قرداحی» وزیر اطلاع رسانی لبنان درباره تجاوزگری سعودیها به یمن تصریح کرد: "حل این بحران در وهله اول از درون لبنان و بین خود لبنانی ها است".
در پی اظهارات اخیر وزیر اطلاع‌رسانی لبنان در برنامه «برلمان شعب» (پارلمان ملت) شبکه تلویزیونی «الجزیره» قطر که در آن حمله کشورهای ائتلاف عربی - آمریکایی به سرکردگی عربستان و امارات علیه یمن را محکوم کرد، عربستان سفیر خود در بیروت را فراخواند و سفیر لبنان را اخراج کرد.
قرداحی با انتقاد از تجاوز نظامی ائتلاف سعودی گفته بود که «انصارالله» به جایی تجاوز نکرده و از مردم خود که در جشن و عزا توسط جنگنده‌های سعودی بمباران می‌شوند، دفاع می‌کند.
کویت، بحرین و امارات نیز در دنباله روی از عربستان سفرای خود در بیروت را احضار کردند. بحرین و کویت نیز به سفیر و کاردار لبنان در کشورهای خود ۴۸ ساعت فرصت دادند تا خاک این کشور را ترک کنند.
وزیر خارجه بحرین در ادامه سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی گفت وگوی منامه با فرافکنی تلاش کرد که علت بحران را به زعم خود "رفتار حزب الله لبنان" معرفی کند و حل بحران بین لبنان و برخی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس را نیز در گرو به گفته خود "ابراز تمایل لبنانی ها برای تغییر این رفتار" دانست.
الزیانی در این باره گفت: "می توانیم برای ایجاد راه حل هایی در آینده کمک کنیم اما این امر بعد از آن است که لبنانی ها تمایل خود را برای تغییر دادن رفتار حزب الله ابراز دارند.. تغییر رفتار در لبنان و کشورهای همجوار و رابطه لبنان با کشورهای دوست و برادر".
او در دفاع از سعودیها و نادیده گرفتن تجاوزگری آنها به یمن و دخالت های ریاض در امور داخلی لبنان افزود: "بازنگری لبنانی ها در سیاست‌های خود در قبال حزب الله  و تلاش برای یافتن راه‌هایی برای اجرای کردن تصمیمات، چالش بزرگی برای آنها است. دیدیم حزب‌الله سعودی‌ها را تهدید می‌کند".
وزیر خارجه بحرین که سعودیها را در تجاوزگری علیه ملت یمن و ویران کردن زیرساخت های این کشور و قربانی کردن هزارن یمنی همراهی کرده است، درعین حال مدعی کمک به ملت یمن شد و دفاع یمنی ها از خود در برابر سعودیها و مزدوران داخلی آنها  را "جنگ داخلی" خواند و گفت: کشورهای شورای همکاری برای کمک به ملت یمن تلاش می کنند و از روز اول برای ایجاد راه حل هایی برای یمن به منظور جلوگیری از جنگ داخلی در آنجا کوشش کرده اند.
وی همزمان با طرح اتهامی واهی تلاش کرد که ایران و نیز جنبش انصار الله یمن را که از ملت یمن در برابر تجاوزگری حکومت سعودی دفاع می کند، عامل بی ثباتی یمن و شکست راهکارها برای اوضاع این کشور معرفی کند و مدعی شد: "ما به نقطه ای برای ترسیم چشم انداز مسیر ثبات در یمن رسیدیم اما این مسیر از جانب حوثی ها و ایرانی ها که پشت آنها هستند، تضعیف شد".
الزیانی همچنین مدعی شد: "تنش بین کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و ایران با وجود دعوت عربستان برای آتش بس و پایه ریزی مسیر سیاسی و دعوت حوثی ها به مذاکره اتفاق افتاد". 
وی در ادامه با طرح ادعای کمک به یمن و همزمان جانبداری از سعودیها گفت: "ما برای ایجاد راه حل های مسالمت آمیز تلاش می کنیم تا اینکه یمن تهدیدی برای همسایگانش نباشد زیرا وجود یک همسایه که امنیت عربستان و وحدت سرزمینی آن را تهدید می کند، قابل قبول نیست".
وزیر خارجه بحرین درباره یمن گفت: پایبندی به احیای راه حل درخصوص مسیر سیاسی همچنان وجود دارد.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده‌ای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیاده خواهی‌های سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.
نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد از جمله بهداشت جهانی و یونیسف بارها هشدار داده‌اند که بر اثر ادامه حملات متجاوزان به یمن، مردم این کشور با قحطی و بروز یک فاجعه انسانی که در قرن گذشته بی‌سابقه است، روبه رو هستند.
در این مدت هزاران شهروند یمنی در حملات سعودیها جان خود را از دست داده یا زخمی شده اند.