تهران - ایرنا - رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: به برکت انقلاب اسلامی شاهد حیات مجدد جریان شعری هستیم، بسیاری دنبال شعر غیرایدئولوژیک هستند ولی انواع ادبیات حتی درمدعیان ایدئولوژی‌زدایی از هنر، مشحون مضامین فکری و معرفتی است.

به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی در آیین اختتامیه هشتمین سوگواره ملی شعر «۷۲ خط اشک» ویژه دانشگاه های سراسر کشور که به میزبانی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، افزود: ادعای ایدئولوژی زدایی از هنر برای خلع سلاح رقیب است.

وی ادامه داد: شعر، امام در جامعه است و اگر در مسیر دین باشد، امامت دین و اگر در مسیر کفر باشد، امامت کفر است و نباید کلامی عادی تلقی شود.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی زیرساخت تمدن را فرهنگ دانستند و ما آنچه در مجموعه محتواهای حوزه فرهنگ می‌شناسیم، شعر یکی از دیرینه ترین و موثرترین محتواهای فرهنگی است.

دانشگاهیان همواره ارادت خود را به اشکال مختلف به اهل بیت(ع) نشان می‌دهند

عباس شیراوژن قادیکلایی معاون فرهنگی، اجتماعی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی هم گفت: با برگزاری چنین آیین‌هایی می‌توان استعدادهای دانشجویی را شناسایی کرد و به رشد و تقویت این استعدادها پرداخت.

وی با بیان اینکه دانشگاهیان همواره ارادت خود را به اشکال مختلف به اهل بیت(ع) نشان می‌دهند، تصریح کرد: هیات های مذهبی دانشجویی در دانشگاه‌های علوم پزشکی بخش عمده‌ای از فعالیت‌های مذهبی را به خصوص در ایام محرم، فاطمیه و ماه مبارک رمضان برگزار می‌کنند، از این رو ضرورت دارد تا ما از این جنس فعالیت‌ها حمایت کنیم.

معاون فرهنگی، اجتماعی وزارت بهداشت با بیان اینکه بخش دیگری از فعالیت‌های آیینی و تعزیم شعار دینی در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی، مساجد و نمازخانه‌ها برگزار می‌شوند، افزود: برگزاری بخش دیگری از برنامه‌های مذهبی در دانشگاه‌های علوم پزشکی برعهده کانون‌های فرهنگی است و این برنامه‌ها در قالب برنامه‌های آیینی اجرا می‌شوند.

شیراوژن با تاکید بر اینکه ما باید در کنار مسایل آموزشی و معرفتی به ترویج ارزش‌ها از طریق اثرگذاری بر گرایش‌ها بپردازیم، تصریح کرد: حوزه گرایش‌ها آنجایی است که انسان با قلب خود به ابراز محبت می‌پردازد و این محبت را در قالب بروز یک رفتار نشان می‌دهد.

وی با یادآوری اینکه گفته می‌شود انسان در آخرت با هر آنچه که آن را دوست داشته حشر می‌یابد بنابراین ما باید در انتخاب علایق خود دقت کنیم، اظهار داشت: اگر دانشگاهیان مسیر محبت به اهل بیت(ع) را طی کنند به تدریج ذات و شاکله شخصیتی آنها به اهل بیت نزدیک می‌شود و صفات برجسته انسانی در آن‌ها رشد می‌یابد.

وی با بیان اینکه توسل به اهل بیت(ع) یکی از راه‌های عبور از مشکلات و گشایش در سختی‌های پیش روی انسان است، اضافه کرد: ما باید از حیث تربیتی و دینی به سمت مسیر محبت به این بزرگواران پیش برویم از این رو ضرورت دارد تا هر کسی که هنری دارد آن را در این مسیر به کار بگیرد.

معاون فرهنگی، دانشجویی وزارت علوم بر ضرورت شناسایی استعدادهای هنری و ادبی دانشجویان تاکید کرد و افزود: باید استعدادهای ادبی و هنری را در مسیر اهل بیت(ع) تقویت کنیم و این ظرفیت را در مسیر ابراز ارادت به این بزرگواران به کار بگیریم.

ارسال ۶۰۰ اثر آیینی به هشتمین سوگواره ملی ۷۲ خط اشک

حجت الاسلام علی‌محمد فرهاد زاده شوشتری معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم در این مراسم گفت: ۶۰۰ اثر آیینی به دبیرخانه این سوگواره ارسال شده است که پس از بررسی کمیته داوران  هفت اثر به عنوان آثار منتخب انتخاب شدند که مورد تجلیل قرار خواهند گرفت.

وی با بیان اینکه ۲ نفر از شاعرای آثار منتخب به صورت حضوری و پنج نفر نیز به صورت مجازی اشعار خود را قرائت می کنند، افزود: همچنین در این مراسم ۶ کانون ادبی به عنوان کانون برتر تقدیر می شوند.

معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه کتاب مطالبه گری پیشرو نیز همزمان با آیین اختتامیه هشتمین سوگواره ملی ۷۲ خط اشک رونمایی خواهد شد افزود: از وزیر بهداشت برای حضور در آیین نامه اختتامیه هشتمین سوگواره ملی ۷۲ خط اشک دعوت شده بود، اما به دلیل حضور او در مناطق زلزله زده امکان حضورشان در این مراسم فراهم نشد.

وی با یادآوری اینکه به دلیل شیوع ویروس کرونا امکان حضور سایر علاقه‌مندان به شرکت در این مراسم فراهم نشد تصریح کرد: به مناسبت سالروز ترور شهید فخری زاده مراسم بزرگداشتی نیز به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می شود.