کرمانشاه- ایرنا- بخش اورامان‌شناسی با همکاری اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان پاوه در کتابخانه عمومی شهر «بانه‌وره» این شهرستان راه‌اندازی می‌شود.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پاوه روز یکشنبه با اعلام این مطلب به ایرنا افزود: باتوجه به ثبت جهانی اورامانات مقرر شد تا بخش اورامان شناسی در محل کتابخانه عمومی برپا شود.  

«هادی شریفی» تصریح کرد: همچنین برگزاری جلسات ماهانه بررسی، نقد و مسابقات کتابخوانی با موضوع توریسم، گردشگری، میراث‌فرهنگی، معماری اورامانات و همچنین صنایع‌دستی با حضور علاقه‌مندان از دیگر برنامه‌های این کتابخانه خواهد بود.

وی گفت: همچنین قرار بر این شد تا با همکاری اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان پاوه و خیران منطقه کتاب‌هایی با محوریت اورامانات و اورامان شناسی خریداری و در اختیار کتابخانه شهر بانه وره قرار گیرد.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پاوه افزود: این کار باهدف معرفی هرچه بیشتر داشته‌های فرهنگی و معماری منطقه و آگاه‌سازی و شکل‌گیری مشارکت‌های مردمی برای حفاظت از این ارزش‌ها، انجام می‌شود.  

وی اظهار داشت: خوشبختانه ثبت‌ جهانی اورامانات شور و نشاط خاصی را در میان مردم منطقه ایجاد کرده و موجب افزایش مشارکت‌های اجتماعی شده است.  

شریفی گفت: امروز ما شاهد آن هستیم در همه روستاهای منطقه مردم و به ویژه نسل جوان برای معرفی داشته‌های فرهنگی خود در راستای ثبت‌ جهانی اورامانات اقدام می‌کنند.  

وی در خاتمه تاکید کرد: آموزش و آگاه‌سازی مردم محلی به عنوان بهترین محافظان و مروجان فرهنگ منطقه بهترین راه برای صیانت از میراث‌ فرهنگی است.  

به گزارش ایرنا، منظر فرهنگی هورامان مرداد ماه امسال در چهل و چهارمین جلسه کمیته میراث جهانی یونسکو در شهر «فوجوی» چین بررسی شد و به ثبت جهانی رسید.

هورامان با دارا بودن معماری پلکانی، آب و هوای مطبوع، آداب و رسوم سنتی، پوشش خاص، صنایع دستی و غذاهای محلی خود منحصربفرد است.

این منطقه استان‌های کردستان، کرمانشاه و بخشی از اقلیم کردستان عراق را در برمی‌گیرد که در کردستان، بخش‌هایی از شهرستان سنندج و کامیاران و بخش عمده‌ای از سروآباد و مریوان و در کرمانشاه، شهرستان جوانرود و پاوه به صورت کامل و بخش‌هایی از روانسر و ثلاث باباجانی را شامل می‌شود.

براساس بررسی‌های صورت گرفته هورامان بیش از ۷۰۰ روستا را در این ۲ استان غربی ایران شامل می‌شود، اما اکنون حدود ۶۰ روستای آن به صورت بکر و دست نخورده باقی مانده است.

شواهد باستان شناسی بدست آمده نشان می‌دهد که قدمت هورامان به دوران پارینه سنگی میانی و به حدود ۴۰ هزار سال قبل از میلاد مسیح بر می‌گردد.