به گزارش ایرنا، «علی مرادی» روز یکشنبه در اولین جلسه حوضه آبریز رودخانههای کرخه و غرب کشور در سرسرای جلسات شرکت آب منطقه ای کرمانشاه، افزود: تعیین تکلیف چاههای غیر مجاز استان از دغدغه های مردم و مسوولان و نیازمند تامین اعتبار کافی و به موقع است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کرمانشاه در ادامه کاهش بارندگی های سال آبی گذشته خصوصا در ماههای پایانی سال را یکی از مهمترین عوامل از دست رفتن ۳۰۰ میلیون متر مکعب از منابع آب زیرزمینی استان در یکسال گذشته برشمرد که زنگ خطر را برای تمام مسوولان و بهره برداران، خصوصا برنامهریزان و مجریان بخش آب کشاورزی استان به صدا در آورده است.
او گفت: ضروری است برای جلوگیری از تبدیل آن به بحران، تصمیمات ضروری و فوری اتخاذ شود هرچند در این خصوص جلسه ای با مدیران و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار شده و تصمیمات لازم برای جلوگیری از کاشت گیاهان با نیاز آبی بالا اتخاذ شده است.
در ادامه جلسه محمد زاده، معاون حوضه آبریز رودخانه های کرخه و غرب کشور نیز با تقدیر از مجموعه شرکت آب منطقه ای کرمانشاه، خواستار تداوم تشکیل اینگونه نشست ها و همچنین افزایش ارتباط کاری همکاران شهرستانها شد.
او با اشاره به ایجاد ساختار جدید مدیریت حوضهای منابع آب که به مرحله اجرا درآمده است، افزود: این تقسیمات انجام شده در حوضه آب در سطح کشور در ابتدای راه است و امیدواریم هر چه سریعتر مشکلات و موانع موجود مرتفع شود تا بتوان از نتایج این اقدام در حفاظت و صیانت منابع آب و رفع نیاز مردم در بخشهای مختلف بهره کافی حاصل شود.
معاون حوضه آبریز رودخانه های کرخه و غرب کشور، مدیریت منابع آب را موضوعی فرا بخشی برشمرد که لازم است سایر دستگاهها، بویژه استانداران که روسای شورای حفاظت منابع آب استان هستند حمایت و همراهی لازم را با دستگاههای اجرایی از جمله شرکتهای آب منطقه ای و آب و فاضلاب برای تامین و انتقال و توزیع مناسب آب در بخشهای مختلف داشته باشند.
محمدزاده همچنین همکاری و حمایت سایر دستگاههای نظارتی را با توجه به وضعیت منابع آب کشور و شرایط خشکسالی های موجود، پشتوانه ای برای شرکتهای آب منطقه ای توصیف کرد.
به گزارش ایرنا، پس از استقرار ساختار جدید بخش آب در وزارت نیرو در سال ۱۳۹۹، مدیریت منابع آب از متمرکز به حوضه ای تغییر یافت و استان کرمانشاه با استانهای ایلام، لرستان و خوزستان که در حوضه آبریز کرخه قرار دارند، در منافع منابع آبی موجود هم سر نوشت شده و مسوولیت نگهداری و بهره برداری از این منابع را به صورت مشترک و تحت مدیریت واحد بر عهده خواهند داشت.
استان کرمانشاه ۱۲ سد مخزنی با ظرفیت یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون متر مکعب، ۱۷۱ کیلومتر رودخانه و بیش از ۱۸هزار چاه آب دارد.
این استان ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان ساکن هستند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی میکنند.