حسن وحید روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: دامداران با ارائه کدملی و شماره شناسنامه و پرداخت عوارض باید اعتبار پروانه چرای دام خود را تمدید و سپس اقدام به تهیه و انعقاد طرح مرتعداری تلفیقی کنند.
وی افزود: روند تمدید مجوز چرای دام از ماههای قبل آغاز شده اما نگرانی ما این است که برخی دامداران با این گمان که همیشه امکان تمدید مجوز وجود دارد اقدام لازم را انجام ندهند.
وی خاطرنشان کرد: اگر دامداران برای تمدید مجوز خود اقدام نکنند علاوه بر این که کارت پروانه چرا دام آن ها باطل می شود در صورت وارد کردن دام خود به مرتع او به عنوان متخلف شناسایی و از طریق یگان حفاظت به مراجع قضایی (دادگستری) معرفی میشود.
وحید افزود: با باطل شدن پروانه چرای دام بهره برداران مرتع بلامعارض شناخته شده و اراضی ملی و مرتعی که به این افراد اختصاص داشت به سایر دامداران و یا عشایر واجد شرایط که در استان حضور دارند واگذار میشود.
وی یکی از الزامات صدور مجوز چرای دام را پرداخت عوارض عقب مانده بیان کرد و اظهار داشت: این عوارض که رقم بسیار ناچیزی است سالانه از طرف سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور تعیین میشود و با هزینه کرد آن در اجرای طرحهای اصلاحی و احیایی دوباره عواید و منافع آن به مرتعدار باز میگردد.
وحید شمار دام های مجاز خراسان شمالی را یک میلیون و ۲۶۸ هزار و ۲۷۳ راس عنوان کرد و افزود: در خراسان شمالی ۹۵۹ سامان مرتعی برای چرای دام وجود دارد که دامداران در صورت دریافت مجوز می توانند از آن ها استفاده کنند.
از وسعت یک میلیون و ۴۱۴ هزار و ۸۵۰ هکتار مراتع استان، ۴۸.۷ مراتع فقیر، ۴۳.۸ متوسط و وسعت مراتع خوب ما فقط هفت و نیم درصد است.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.
خراسان شمالی با دارا بودن ۲ میلیون و ۵۲۶ هزار واحد دامی یکی از قطب های دامداری کشور است.
شمار افرادی که در این استان ۸۶۳ هزار نفری مجوز بهره برداری و چرای دام دارند ۳۲ هزار ۵۰۰ نفر است و در شرایط طبیعی آب و هوایی و در سال های گذشته برای یک میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار از مراتع ممیزی شده استان، پروانه چرا صادر شد و یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد دامی توانستند از مراتع ممیزی شده بهره برداری کنند.