مهدی مودی به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به شرایط کرونایی آموزش مدارس به صورت ترکیبی حضوری و مجازی است.
وی با بیان اینکه در بازگشایی مدارس بیشترین اختیارات به شورای مدارس متشکل از معلمان و مدیران داده شده است، اظهار داشت: تصمیم گیری در خصوص تقسیم بندی کلاس های پُرتعداد و گروه بندی آنها و اولویت بندی درس ها برای آموزش حضوری برعهده این شورا است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی با بیان اینکه ۸۰ هزار دانش آموز در مناطق روستایی و هنرستان ها از همان سوم مهر مدارس حضوری بوده است گفت: از نیمه آبان ماه نیز ۳۰ هزار دانش آموز مدارس دوره دوم دبیرستان حضوری شدند و از اول آذر با اضافه شدن مدارس ابتدایی و دوره اول دبیرستان، همه مدارس در استان حضوری شد.
وی تعداد کلاس های درس را در مجموع ۸۶ هزار و ۶۵ کلاس در استان اعلام کرد و اظهار داشت: در این کلاس ها ۱۸۶ هزار دانش آموز مشغول به تحصیل هستند.
وی افزود: یک و نیم درصد دانش آموزان در کشور در خراسان شمالی مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد ۴۸ درصد دختر و ۵۲ درصد پسر هستند.
مودی اظهار داشت: ۳۸ درصد مدارس در مناطق روستایی و ۶۲ درصد نیز در مناطق شهری وجود دارد.
بیش از ۲ هزار مراقب سلامت در مدارس شهری
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی در ادامه گفت: امسال ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از مراقبان سلامت و دبیران با رشتههای مرتبط شاغل در پست مراقب سلامت در ۳۲۱ مدرسه دولتی شهری استان فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه ۵۵۰ مدرسه شهری دولتی در استان دایر است گفت: با توجه به اولویت بندی مدارس ابتدایی، متوسطه اول و در آخر مدارس متوسطه دوم مراقب سلامت در این مدارس حضور دارند.
وی با اشاره به اینکه با توجه به استانداردها به ازای ۷۵۰ دانش آموز شهری یک مراقب سلامت می بایست در مدارس فعالیت کند گفت: هم اکنون در استان به ازای هر هزار و ۱۰۰ دانش آموز یک مراقب سلامت فعالیت دارد در حالی که در سطح کشور به طور متوسط به ازای هر ۲ هزار و ۵۰۰ دانش آموز شهری یک مراقب سلامت فعالیت دارد.
مودی گفت: در مدارسی که مراقب سلامت ندارند یکی از معلمان مدرسه به عنوان رابط سلامت فعالیت می کند که انتخاب آن بر اساس تشخیص مدیر مدرسه است.
وی گفت: با توجه به ترکیبی بودن مدارس( حضوری و غیر حضوری) هماکنون در شبکه شاد گروه ها و کانال هایی در سطح کشور و استان وجود دارد که در حوزه بهداشت، آموزش و محیط زیست و ایمنی مطالب و محتواهای آموزشی را در اختیار قرار می دهند که برای مراقبین، رابطین و سفیران سلامت قابل استفاده است.
وی افزود: مراقبان سلامت پس از دریافت آموزشها با حضور در مدارس نسبت به کنترل وضعیت ایمنی از جمله شارژ کپسولهای آتشنشانی، ایمنی وسایل ورزشی و ایمنسازی غیر سازهای و کنترل وضعیت بهداشت محیط کلاسها، سالنها و سرویسهای بهداشتی، آموزش سلامت و بهداشت و معاینات مقدماتی دانشآموزان شامل، قد، وزن، BMI، دهان و دندان و پدیکلوزیس اقدام میکنند.