به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، جدیدترین ساخته منیژه حکمت با نام بندر بند قرار است از ۱۰ آذر در سینماها روی پرده برود. این فیلم صدایی از سینمای مستقل است که با حضور فیلمسازان و هنرمندان شناسنامه دار رونق گرفت اما در این سالها حضور کمرنگ تری داشته است. همچنین شاید بتوان گفت در نظر گرفتن شرایط خاص برای اکران فیلمهای مستقل و حمایت دولت و نهادها از یک بخش سینما باعث شده کمتر کسی سراغ ساخت اثری مستقل برود.
مهران رسام در گفتوگو با خبرنگار سینمایی ایرنا ضمن تعریف سینمای مستقل گفت: در این سینما فیلمساز اثری را با بودجه شخصی و معلوم تولید می کند و با اکران آن می تواند سرمایه خود را بازگرداند و فیلم دیگری را بسازد.
در حقیقت برگشت سرمایه به تولید کردن کار بعدی کمک میکند اما از سوی دیگر فیلمساز باید اثری را بسازد که مخاطب بپسندد تا فروش داشته باشد البته در این میان چیزی که ماجرا را سخت کرده، سینمای دولتی است.
وی ادامه داد: فیلمسازانی که با حمایت دولتی کاری را تولید میکنند، کار را برای گرفتن اکران سخت میکنند در حقیقت وابستگی به ارگانهای دولتی باعث شده است فیلمهای مستقل کمتر ساخته شوند.
این تهیهکننده افزود: به نفع همه است که سینما مستقل شود و به صورت خودگردان رو به جلو حرکت کند. این موضوع به نفع خود دولت هم است اما متاسفانه تاکنون این اتفاق رخ نداده است اگرچه فکر میکنم رفتن سینما به بخش خصوصی کمک میکند هر کسی هر کاری را نسازد.
رسام ادامه داد: بهترین قضاوت را مردم یعنی مخاطبان سینما درباره آثار تولید شده میتوانند بکنند. تصور من این است آن چیزی که مانع تولید نشدن آثار مستقل میشود، در نظر نگرفتن سینما و اکران خوب برای آثار است.
وی افزود: به یاد دارم در دوران معاونت سینمایی مرحوم سیف الله داد (۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹) کارهایی برای استقلال سینما انجام شده بود؛ به عنوان مثال آن زمان تنها پروانه نمایش وجود داشت یعنی فیلمساز فیلمنامه را انتخاب میکرد، اثر خود را میساخت و زمانی که برای پروانه نمایش اقدام میکرد، مسئولان مربوطه نظر میدادند اما این اتفاق ادامه نیافت. در حالی که حرکت به سمت سینمای مستقل به نفع مردم، فیلمسازان و دولت است.
رسام در بخش دیگری از صحبتهای خود اشاره کرد: سرمایهگذار توقع بازگشت سرمایه و سود از سرمایهگذاری روی یک پروژه دارد، امری طبیعی است. فکر نمیکنم تهیهکنندهای باشد که به سود خود فکر نکند زیرا صنعت سینما، پولساز است و همه جای دنیا روی این مساله سرمایهگذاری میکنند. اگر کسی به فکر بازگشت سرمایه خود نباشد، کاری تولید نمیشود و سینما هم ارتقا پیدا نمیکند.