«واثق الجابری» با اشاره به اینکه «برخی از طرف هایی که از سلاح مقاومت عراق انتقاد می کنند ایده ابقای نیروهای آمریکایی را در سر دارند یا در چارچوب برنامه آمریکا علیه مقاومت عمل می کنند» افزود: در کنار اینها، همان کسانی که پای اشغالگران و تروریست هایی مانند داعش را به عراق باز کردند، اکنون خواهان تضعیف مقاومت هستند.
الجابری اشاره کرد: به نظر می آید حتی خروجی و نتایج انتخابات پارلمانی اخیر با هدف تضعیف مقاومت تنظیم و برنامه ریزی شد.
چه کسی در صحنه مبارزه با تروریسم حاضر است؟ مقاومت یا آمریکا؟
رئیس گروه نویسندگان عراق ادامه داد: واقعیت این است که نوک تیز پیکان مبارزه با تروریسم همین مقاومت و سلاح آن است نه نیروهای آمریکایی. به نقاط بحران خیز عراق از مرزها تا عمق خاک آن که نگاه می کنیم می بینیم که نیروی حاضر در صحنه، حشدالشعبی و گروه های مقاومت است و بنابراین نه آمریکایی ها در صحنه میدانی حضور دارند و نه ادامه حضور آنها در عراق قابل توجیه است.
خدمت متقابل اشغالگری و تروریسم
واثق الجابری درباره خدمت متقابل تروریسم با اشغالگری و بالعکس تصریح کرد: از این هم که بگذریم باید بگوییم گروه های تروریستی و نیروهای اشغالگر به هم خدمت کردند. هر بار که از ضرورت اخراج نیروهای بیگانه از عراق صحبت کردیم دیدیم که فعالیت های تروریستی با هدف توجیه ادامه اشغالگری به شکل قابل ملاحظه ای شدت گرفت.
الجابری توضیح داد: ضرورت مبارزه گروه های مقاومت با نیروهای خارجی، آنجایی بیشتر می شود که می بینیم این خدمت متقابل بین اشغالگری و تروریسم باعث شده است که اشغالگری، وجود خود را با تروریسم توجیه می کند و تروریست ها از سوی اشغالگران با هدف نمایش ضرورت ادامه حضور بیگانگان، تقویت می شوند. با این بازی خونبار، آمریکایی ها می خواهند عراقی ها را اقناع کنند که تروریسم هست بنابراین حضور آمریکا هم ضروری است.
عمود خیمه حاکمیت و پایداری عراق
کارشناس عراقی تاکید کرد: گروه های مقاومت و سلاح آن ستون فقرات عراق است. عمود خیمه عراق، سلاح مقاومت است. بیگانگان و منظومه تابع آنها ابتدا تلاش کردند در مقاومت عراق و الحشدالشعبی نفوذ کننداما ساختار محکم ایمانی و اعتقادی این نیروها چنین برنامه ای را ناکام گذاشت. اکنون با سیاسی کردن سلاح مقاومت در حال تقلا برای خلع سلاح آن هستند.
به باور واثق الجابری «مساله انتقاد از سلاح مقاومت، در واقع ناشی از جنگ بین عقیده پایداری با ایده توجیه گر ادامه اشغالگری است.
به گفته الجابری، «آمریکایی ها می دانند که این سلاح، ضد اشغالگری است. آنها می دانند که حاکمیت عراق با سلاح مقاومان ضداشغالگری میسر شده است».