آستارا - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: تست "رپید" یا کیت تشخیص سریع کرونا ظرف یک ماه گذشته از یکهزار و ۳۰۰ تبعه خارجی و سه هزار و ۲۰۰ راننده ترانزیت مرزی، هنگام ورود به کشور در پایانه مرزی آستارا گرفته شده‌است.

به گزارش خبرنگار ایرنا آبتین حیدرزاده عصر یکشنبه در آئین افتتاح دفتر خدمات سلامت در پایانه مرزی آستارا افزود: این دفتر در ۲ نقطه سالن مسافری و مسیر ترانزیت کامیون ها متناسب با مقررات بهداشت بین‌ المللی راه اندازی شد و یکی از مهم ‌ترین نقاط جلوگیری از ورود عوامل بیماری ‌زا به درون هر کشور، نقطه صفر مرزی است.

وی اظهار کرد: از هر فرد دارای علائم مشکوک به کرونا در صورت تزریق واکسن و منفی بودن تست پی سی آر، دوباره در این پایگاه تست تشخیص سریع گرفته می شود و در صورت مثبت بودن تست، فرد به کشور مبدا بازگردانده می‌ شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ادامه داد: از افرادی که قصد ورود به کشور دارند و واکسن دریافت نکرده‌ اند، اگر تست پی سی آر منفی هم داشته باشند از آنها تست تشخیص سریع گرفته می ‌شود و در صورت منفی بودن تست، وارد ایران می شوند و در غیر اینصورت از ورود آنها ممانعت به عمل می آید.

حیدرزاده گفت: مقررات بهداشتی در مرزهای آبی، خاکی و ریلی آستارا با جدیت اجرا می شود و اتباع ایرانی که برای سفر یا کار تجاری از کشور خارج شده و قصد ورود دارند، در صورت مثبت بودن تست، به مدت ۱۴ روز تحت پیگیری قرار می گیرند.

آزاده مهندسی مسئول دفتر خدمات سلامت پایانه مرزی آستارا نیز گفت: از مجموع تست های انجام شده در یک ماه گذشته در بخش های مسافری و ترانزیت، ۳۳ مورد مثبت بوده است و امیدواریم با تداوم اقدامات پیشگیرانه، از ورود هر گونه ویروس جهش یافته کووید ۱۹ به کشور جلوگیری شود.

وی صدور گواهی آموزش بهداشت، گواهی خود کنترلی و خود اظهاری بهداشتی، نمونه برداری از آب و مواد غذایی، گندزدایی از مراکز و اماکن عمومی، اعطای رتبه بهداشتی، مشاوره بهداشتی و تأمین تجهیزات بهداشتی با تعرفه های مصوب را از خدمات دفتر خدمات سلامت اعلام کرد.

شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان واقع شده و با سه مرز زمینی، دریایی و ریلی از مبادی مهم صادرات و واردات کشور است.