به گزارش ایرنا، یکی از دستاوردهای ارزشمند دولت سیزدهم را می توان افزایش واردات واکسن و سرعت بخشی به واکسیناسیون عمومی و رساندن جامعه به ایمنی جمعی و همچنین تاکید بر تولید واکسن های داخلی برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ عنوان کرد.
امروز پس از گذشت ۲۳۴ روز و به مدد مسئولان ،تلاش کادر درمان، واکسیناسیون عمومی و همت بسیاری از شهروندان در رعایت شیوه نامه های بهداشتی و اعمال محدودیت ها ، آمار مرگ و میر روزانه بیماران کووید۱۹ دو رقمی شد و تعداد جانباختگان کووید ۱۹ به ۹۷ نفر و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲۹ هزار و ۵۳ نفر رسید.
اگر چه آمار فوتی ها با گذشت روزهای تلخ دو رقمی شده اما همچنان پاشنه آشیل در حوزه سلامت نادیده گرفتن شیوه نامه های بهداشتی است که بی توجهی به آن می تواند ضمن بروز سویه ای جدید پیامدهای جبران ناپذیری برای کشور به دنبال داشته باشد.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ،از دیروز یکشنبه تا امروز دوشنبه یکم آذر ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۵ هزار و ۴۲۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۸۴۰ نفر از آنها بستری شدند.
همچنین بر اساس آمارها تاکنون پنج میلیون ۷۹۵ هزار و ۶۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند و سه هزار و ۳۹۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
اکنون هشت شهر کشور در وضعیت قرمز، ۵۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۳۶ شهر در وضعیت زرد و ۱۴۶ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
بازگشایی مدارس با تاکید بر رعایت شیوه نامه های بهداشتی
با گذشت ۲۱ ماه از اپیدمی کرونا و غیرحضوری شدن مدارس،آموزش و پرورش با بهره گیری از فضای مجازی تلاش کرده است تا با تدوین الگوی فعالیت آموزشی و تربیتی در این شرایط ،سیاست بازگشایی تدریجی مدارس را در پیش گیرد،سیاستی که ضمن فراهم سازی شرایط تحصیل حضوری به سلامت دانش آموزان هم توجه می کند.
طبق برنامه ریزی هایی که از مدت ها پیش برای بازگشایی مدارس انجام گرفت ، قرار بر این شد که مدارس هر منطقه متناسب با شرایط و امکانات موجود بازگشایی شوند که این امر با همراهی دستگاه ها و عوامل موثر در نظام تعلیم و تربیت با تاکید بر حفظ سلامت دانش آموزان در سراسر کشور محقق شد.
از ابتدای مهر امسال، آموزش دانشآموزان مدارس کم جمعیت روستایی و عشایری و همچنین محدودیتهای دسترسی به روشهای غیرحضوری ، محدود بودن تعداد دانشآموزان در برخی مناطق به صورت حضوری بوده است و از نیمه آبان ماه نیز دانش آموزان مقطع دوم متوسطه در مدارس حضور یافتند.
امروز اول آذرماه و بر اساس اعلام قبلی آموزش و پرورش ، آموزش حضوری مدارس در دستور کار قرار گرفت و دانش آموزان مقاطع تحصیلی اول ابتدایی و متوسطه اول سراسر کشور با رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در مدارس حاضر شدند.براساس مصوبه ستاد ملی کرونا با آغاز حضور دانش آموزان مقاطع تحصیلی ابتدایی و متوسطه اول ، آموزش حضوری دانش آموزان تمامی مقاطع تحصیلی در کشور تکمیل شد.
اولویت اصلی آموزش و پرورش در شرایط موجود حفظ سلامت دانش آموزان است و رعایت شیوه نامه های بهداشتی سرلوحه کار مدارس است و طبق اعلام قبلی هیچ دانش آموز و معلمی حق ندارد بدون ماسک در کلاس درس حاضر شود.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش شهر تهران نیز روز گذشته اعلام کرد که تمام تمهیدات و دستورالعمل های بهداشتی برای بازگشایی حضوری مدارس این کلانشهر اندیشیده شده و مدارس پایتخت از امروز میزبان دانشآموزان هستند.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش نیز اظهارداشت: همه مدارس شرایط بازگشایی را دارند و شیوهنامههای بهداشتی را نیز به همه مدارس ابلاغ کردیم.
علیرضا کاظمی گفت: تعداد کلاسهای حضوری مدارس در اختیار مدرسه و حضور دانشآموزان در این کلاسها الزامی است، دانشآموزانی که علائم بیماری داشته و یا اعضای خانواده آنان بیمار هستند میتوانند همچنان به صورت مجازی دروس خود را دنبال کنند.
سرپرست دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش نیز درباره آخرین اقدامات برای تزریق واکسن کرونا به دانشآموزان اعلام کرد: تا ۱۵ آبان، ۹۰.۱۹ درصد دانشآموزان ۱۲ تا ۱۸ سال دُز اول واکسن کرونا را دریافت و ۳۵.۲۹ درصد دانشآموزان در این رده سنی دُز دوم واکسن را تزریق کردهاند.
سخنگوی قرارگاه مقابله با کرونا استان البرز در خصوص حضور شدن مدارس گفت: انتظار می رود متولیان امر، اولیا و دانش آموزان رعایت کامل پروتکل های بهداشتی را جدی بگیرند.
دکتر مهرداد بابایی اظهار داشت: چگونگی حضور دانش آموزان در کلاس های درس بنا بر مصوبه شورای مدارس و رعایت پروتکل های بهداشتی خواهد بود.
وی افزود: تزریق واکسن در استان البرز به بیش از سه میلیون و ۴۰۰ هزار دُز رسیده که یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر یک دُز و یک میلیون۵۰۰ هزار نفر ازافراد واجد شرایط ۲ دُز واکسن کرونا را دریافت کرده اند.همچنین برای بیش از ۹۳ درصد دانش آموزان واجد شرایط (بین سنین ۱۲ تا ۱۸ سال) استان البرز واکسن کرونا تزریق شده است.
در زنجان و به گفته رییس مرکز بهداشت شهرستان زنجان گفت: در زمان حاضر واکسیناسیون جمعیت ۱۲ تا ۱۸ ساله این شهرستان در نوبت اول به ۸۵.۱ درصد و به صورت کامل به میزان ۶۵.۸ درصد رسیده است.
دکتر محمود حریری با اشاره به اینکه روند واکسیناسیون گروههای هدف به ویژه دانش آموزان در شهرستان همچنان ادامه دارد و رضایتبخش بوده است، افزود: بحث حضوری بودن مدارس قطعی شده است و بر این اساس وزارت آموزش و پرورش مکلف شده بود، قبل از آغاز آموزش حضوری، بصورت ضروری واکسیناسیون دانش آموزان را انجام دهد.
وی، با تاکید بر اینکه اجباری در واکسیناسیون دانش آموزان نیست اضافه کرد: شرایط ورود به مدرسه این است که دانش آموزان واکسن کرونا را دریافت کنند، در غیر اینصورت از حضور آنان در کلاس درس به خاطر منفعت اجتماعی و برای تامین سلامت سایر دانش آموزان ممانعت خواهد شد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان شازند اراک هم گفت: ۲ هزار و ۸۷۷ نفر از جمعیت این شهرستان در اجرای طرح واکسیناسیون عمومی علیه کرونا نوبت سوم را دریافت کردند.
دکتر مرتضی واعظ در خصوص واکسیناسیون جمعیت دانشآموزی نیز اظهار داشت: تاکنون ۱۰ هزار و ۶۸ دانشآموز معادل ۹۵ درصد در گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال نوبت نخست و هفت هزار
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم شرط حضور دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال مازندرانی در کلاسهای درس را تزریق حداقل یک دُز واکسن کرونا عنوان کرد و گفت : محصلان واکسن نزده حق حضور در مدرسه را ندارند.
دکتر قاسم اویس افزود: دانش آموزان و معلمان موظف هستند قبل از حضور در کلاسهای درس، کارت واکسن کاغذی یا الکترونیک خود را به مدیر و معاون مدرسه تحویل دهند وحضور محصلان و تعلیمدهندگان بدون ارائه کارت واکسن در کلاس درس خلاف قانون است و اجازه حضور در مدرسه را ندارند.
وی با اشاره به آمار معلمان دریافت کننده واکسن کرونا در مازندران گفت: تاکنون ۱۰۰ درصد معلمان استان دُز اول و ۹۷ درصد هم دُز دوم ان واکسن را تزریق کرده اند.
اویس با بیان اینکه تاکنون ۷۱ درصد دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال مازندرانی دُز کامل واکسن کرونا را دریافت کردند، افزود : این رقم برای کنترل کرونا ویروس در بین گروه دانش آموزی مطلوب نیست و بسیار شکننده است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد هم با اشاره به بازگشایی مدارس از امروز نیز گفت: تاکنون حدود ۱۷ هزار دُز واکسن کرونا به دانش آموزان تزریق شده است که ۷۴ درصد دانش آموز دز نخست و ۴۰ دانش آموزان نیز هر ۲ دُز را دریافت کرده اند.
بها الدین حسینی اظهار داشت: هم اکنون در ۸۰ واحد بهداشتی درمانی تابعه مرکز بهداشت شامل خانه های بهداشت، پایگاه های سلامت، مراکز خدمات جامع سلامت،۶ پایگاه تجمیعی، یک پایگاه خودرویی و یک پایگاه سیار خدمات واکسیناسیون ارائه می شود و همچنین تیم های بهداشتی به مدارس و مراکز تجمعی و سایر روستاهای اقماری و واحدهای تولیدی جهت واکسیناسیون مراجعه می کنند.
وضعیت کرونا و واکسیناسیون ،در استانها چه خبر ؟
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز هم از بستری روزانه ۲۰ بیمار کرونایی در بیمارستان های خوزستان خبر داد و گفت:در حال حاضر ۲۷۶ بیمار مبتلا به کرونا در این استان بستری هستند.
دکتر فرهاد ابول نژادیان با اعلام کاهش تعداد بیماران کرونایی بستری در بیمارستان های خوزستان از مردم استان خواست هر چه سریعتر واکسن مرحله دوم خود را تزریق کنند تا ایمنی خوبی برای آنها ایجاد شود.
وی بیان کرد: تاکنون ۷۸ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال استان خوزستان حداقل یک دُز و ۵۸ درصد نیز هر ۲ دُز واکسن را تزریق کرده اند.
در آذربایجان غربی هم رعایت شیوه نامه های بهداشتی مقابله با کرونا در استان به ۴۳ درصد رسیده که رقم کمی است و باید به سمت تقویت آن حرکت کنیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی افزود: برخی افراد به زعم اینکه هر ۲ دُز واکسن را تزریق کرده اند، از زدن ماسک خودداری می کنند که این امر نادرست بوده و باید همچنان در صورت تداوم شیوع کرونا، ماسک استفاده شده و شیوه نامه ها نیز رعایت شود.
رسول انتظارمهدی با اشاره به اجرای طرحی مبنی بر ایجاد زمینه واکسیناسیون کامل در روستاهای استان بیان کرد: تاکنون نزدیک به ۷۷ درصد روستاییان بالای ۱۲ سال در استان واکسینه شده اند.
روند نزولی شیوع بیماری کووید.۱۹ در استان اردبیل هم به شکل آهسته ادامه دارد به طوری که بستری روزانه، مجموع بستری مبتلایان کرونا به طور چشمگیری کاهش یافت و شمار جانباختگان کووید.۱۹ نیز بار دیگر به صفر رسید.
طی شبانه روز گذشته مجموع بستری مبتلایان کرونا در مراکز درمانی این استان به ۱۶۸ نفر کاهش یافته که ۷۲۹ نفر کمتر از بالاترین آمار ثبت شده در این زمینه است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد هم گفت: از ابتدای طرح واکسیناسیون تاکنون بیش از ۲۸۳ هزار دُز انواع واکسن کرونا در این شهرستان به گروههای هدف و اولویت دار تزریق شده است.
بهاالدین حسینی افزود: بیش از ۱۶۲ هزار نفر معادل ۸۴ درصد نوبت اول واکسن و ۱۲۱ هزار نفر معادل ۶۵ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال نیز مرحله دوم واکسن را تاکنون تزریق کرده اند.
فرماندار شهرستان رشت نیز با اشاره به افزایش پایگاه های واکسیناسیون این شهرستان طی هفته جاری گفت: پایگاه های واکسیناسیون شهرستان رشت طی هفته جاری به ۱۹۵ پایگاه افزایش یافت.
علی فتح اللهی جمعیت هدف واکسیناسیون شهرستان رشت "بالای ۱۲ سال" را با توجه به آمار جدید اعلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ثبت شده در سامانه سلامت را ۸۴۵ هزار و ۳۸۲ نفر عنوان و خاطرنشان کرد: طبق آمار جدید در این شهرستان ۷۲۱ هزار نفر شامل ۸۵.۴ درصد دز اول و ۶۲۰ هزار نفر شامل ۷۳ درصد دز دو واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ،هم اکنون ۸۹ بیمار کرونایی در مراکز درمانی استان بستری هستند و با یک فوتی در ۲۴ ساعت گذشته و مجموع فوتی های استان به یک هزار و ۱۵۵ نفر رسید.
دکتر محمد کریمیان اظهار داشت: ۸۳ ابتلای جدید کرونا در ۲۴ ساعت گذشته شناسایی شد و مجموع مبتلایان استان به ۶۵ هزار و ۸۶۹ نفر است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز نسبت به خطر شیوع همزمان آنفلوانزا و ویروس کرونا در فارس هشدار داد و گفت: انتشار دو بیماری به صورت همزمان، آغاز یک بحران جدید نگران کننده است و می تواند بسیاری از افراد را درگیر کند.
سید وحید حسینی از مردم استان خواست تا افراد بیمار یا دارای علامت ابتلا به کرونا ، پیش از مراجعه به بیمارستان ها ابتدا به مراکز ۱۶ ساعته تشخیص و درمان سرپایی کرونا ویروس مراجعه کنند و در صورت صلاحدید پزشک مرکز، به بیمارستان بروند.
مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه آمار واکسیناسیون مادران باردار در این استان رضایتبخش نیست، گفت: در قم تاکنون ۶ هزار و ۷۰۰ دُز واکسن به مادران باردار و تازه زایمان کرده تزریق شدهاست.
معصومه فرشید مقدم با بیان اینکه شیوع بیماری کرونا در مادران باردار و تازه زایمان کرده مانند بقیه افراد است، افزود: مادران باردار باید این موضوع را بدانند که در صورت ابتلا امکان بستری شدن و نیاز به خدمات ویژه در این جامعه هدف افزایش مییابد.
وضعیت کرونایی قم که از ۲۳ تیرماه امسال در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفته بود، بر اساس رنگبندی اپلیکیشن ماسک، از بیستم شهریورماه جاری وارد مناطق پرخطر و نارنجی کرونایی شد و از ۳۰ مهرماه به رنگ زرد درآمد.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید ۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.