به گزارش ایرنا «محسن جعفری نژاد» روز دوشنبه به مناسبت یکم آذر مصادف با روز ملی پرنده نگری، در جریان بازدید از تالاب شیرین سو گفت: مهاجرت پرندگان در پاسخ به تغییرات آب و هوایی، مواد غذایی کافی و دسترسی به زیستگاه مناسب صورت می پذیرد.
وی با بیان اینکه حفاظت از زیستگاه ها در مبدا و مقصد مهمترین عامل حفظ پرندگان مهاجر است افزود: هم اینک تالاب های این استان به ویژه تالاب شیرین سو کبودراهنگ میزبان پرندگان آبزی و کنار آبزی از جمله "چنگر" ها و "حواصیل" ها هستند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان افزود: هر ساله با سرد شدن هوا و ورود پرندگان غیربومی به تالاب، رودخانه و زیستگاه های پرندگان آبزی، احتمال انتقال و شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان افزایش مییابد.
جعفری نژاد ادامه داد: پایش و کنترل تالاب به عنوان یکی از کانونهای شیوع بیماری حائز اهمیت است، که در این راستا پایش آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در تالاب شیرین سو صورت گرفته و مورد خاصی مشاهده نشده است.
وی اضافه کرد: اگرت، کشیم،چنگر، اردک سرسبز، حواصیل، بوتیمار، غاز، پرستوی دریایی، پلیکان، لک لک از جمله پرندگان مهاجر استان محسوب می شوند و در استان همدان به دلیل وجود شرایط زیستی مناسب شاهد جمعیت قابل قبولی از پرندگان مهاجر هستیم که برخی در استان همدان زمستان گذرانی می کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان در مورد اهمیت پرندگان مهاجر گفت: پرندگان، شاخص زیستی برای پایش محیط زیست هستند و به همین دلیل دیده بانان طبیعت محسوب می شوند.
وی ادامه داد: پرندگان مهاجر متعلق به هیچ مرز و کشوری نیستند بنابراین محافظت از آن ها نیازمند مشارکت جامعه جهانی است.
استان همدان دارای ۲۷ تالاب مصنوعی و طبیعی است که سه تالاب طبیعی شامل چم شور اسدآباد، آق گل ملایر و پیرسلمان اسدآباد و مهمترین تالابهای مصنوعی شامل سد اکباتان، تالاب شیرین سو، آبشینه و سد کلان ملایر می شود.