تبریز - ایرنا - رئیس جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی از آغاز توسعه کشت‌های قراردادی در سه هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان از طریق شبکه تعاون روستایی خبر داد و گفت: کشت قراردادی گندم و کلزا در دستور کار شبکه تعاونی‌های روستایی و کشاورزی قرار گرفته است.

اکبر فتحی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه با توجه به تاکید مقام عالی وزارت جهادکشاورزی، اتحادیه‌های استانی تعاون روستایی باید توسعه کشت ‌های قراردادی را در دستور کار خود قرار دهند، افزود: با توجه به ضرورت بهره‌وری اقتصادی به ویژه در حوزه تولید محصولات کشاورزی، امیدواریم بتوانیم در خصوص کشت‌های قراردادی در همه شهرستان ها با قدرت و سرعت عمل کنیم.

رئیس جهادکشاورزی آذربایجان شرقی افزود: با توجه به برنامه های جامع وزیر جهادکشاورزی، عزت و اقتدار کشاورزان در گرو اجرای کامل کشاورزی قراردادی است.

وی سن بالای کشاورز، کم دانش بودن و قطعه قطعه بودن اراضی کشاورزی را مهم ترین چالش بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: قطعه قطعه بودن اراضی تاثیر زیادی بر کاهش تولید داشته و باعث می شود ما نتوانیم خدمات فنی و مهندسی را به شکل مناسب به کشاورز ارایه دهیم و کشت قراردادیف راهکار مناسبی برای برون رفت از این وضعیت است.

وی نظارت بر تولید محصول سالم و استاندارد را هدف اصلی این سازمان برشمرد و عدم نیاز سنجی از بازار و تقاضا را به ضرر کشاورز و  مصرف کننده دانست و افزود: نبود نیاز سنجی علاوه بر ضررهای مالی زیاد به کشاورز باعث از دست دادن بازار صادرات نیز می شود.

فتحی با تاکید بر سهم بری دانش از تولید، خاطرنشان کرد: علاج تولید ثروت از کشاورزی ، اجرای کشاورزری قراردادی است که در این زمینه مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی وابسته به نظام مهندسی آذربایجان شرقی، حدود سه هزار هتکار کشاورزی قراردادی را عقد قرارداد کرده اند.

رییس جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی با بیان این‌که کشاورزی قراردادی در تنظیم بازار محصولات تاثیر بسزایی دارد، گفت: حدود ۶۰ درصد تولیدات کشاورزی استان مربوط به حوزه زراعت و از این رو توسعه کشت قراردادی در این بخش برای ما اولویت است.

وی ادامه داد: با توجه به وضعیت آب و هوایی کشور و آذربایجان شرقی، کشت بیشتر محصولات زراعی به خصوص محصولات استراتژیکی مثل گندم، جو و کلزا در پاییز انجام می شود، بنابراین آغاز فصل زراعی برای فعالان این بخش بسیار مهم است و کشت این محصولات باید در این فصل با برنامه ریزی های دقیق اجرا شود تا شاهد برداشت محصول در خرداد ماه سال بعد باشیم.

فتحی با بیان اینکه سیاست های اجرایی وزیر جهاد کشاورزی در الگوی کشت تدوین و به استان ها ارسال شده و در آن بر اجرای کشاورزی قراردادی تاکید شده است، گفت: اتحادیه تعاونی های روستایی با توجه به مفاد کشاورزی قراردادی، در صورت امکان باید با کشاورزان قرارداد بسته و محصولات تولید شده آنها را خریداری کنند.

وی با تاکید بر تاثیر کشاورزی قراردادی در تنظیم بازار محصولات کشاورزی افزود: کشاورزی قراردادی با حذف واسطه ها، نظارت بر تولید و تضمین در خرید می تواند به تولید بیشتر با قیمت مناسب تر برای مصرف کننده منجر شود.

 کشت قراردادی گندم و کلزا در استان‌های خراسان رضوی، ایلام، همدان، مرکزی، لرستان، کرمان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل انجام می‌شود.