بجنورد-ایرنا- معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی این استان در بخش‌های مختلف ۹۷ هزار میلیارد ریال است که بیشترین آن در بخش زراعی است.

علی بهنام فر روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این استان ۳۴۴ هزار هکتار اراضی زیر کشت باغی و زراعی دارد که از این سطح حدود ۳۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی است که ۱۴۰ هزار هکتار کشتزار این استان اراضی آبی و ۱۶۰ هزار هکتار اراضی دیم است.

وی گفت: سالانه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصول در اراضی این استان تولید می شود.

به گزارش ایرنا بلایای طبیعی نظیر خشکسالی، سیل، تگرگ و زلزله در نیمه نخست امسال بیش از ۳۰ هزار و ۵۹ میلیارد ریال به کشاورزان این استان خسارت وارد کرد.

بهنام فر افزود: بیشتر سطوح اراضی آبی به کشت محصولاتی از قبیل غلات شامل گندم و جو، گیاهان صنعتی از جمله پنبه، چغندرقند، آفتابگردان  و محصولات علوفه‌ای شامل یونجه و ذرت اختصاص دارد و بیشترین اراضی دیم نیز مربوط به گندم،  جو و حبوبات است.

گندمکاران استان در سال جاری تنها ۱۹ هزار و ۲۱۳ هزار تن محصول به شرکت غله تحویل دادند که ارزش ریالی آن ۹۶۵ میلیارد ریال است.

وی  اظهار داشت: در استان ۳۳ نوع محصول زراعی و ۲۶ نوع محصول باغی تولید می شود که از حیث تولید محصولات زراعی از نظر سهم از کشور ۱.۰۸ درصد و از نظر تولید رتبه ۲۶  را دارد.

وی گفت: ۷۹ درصد محصولات زراعی استان از اراضی آبی و ۲۱ درصد نیز از اراضی دیم تولید می شود.

بهنام فر اظهار داشت: با توجه به شرایط اقلیمی استان انواع محصولات سردسیری شامل غلات، چغندرقند و محصولات نیمه گرمسیری شامل برنج و پنبه در کشتزار های این استان به عمل می آید.  

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه بیشترین سطح اراضی زراعی در استان مربوط به کشت غلات با ۲۰۰ هزار هکتار است گفت:  از نظر سطح کشتزارهای استان حدود ۷۰ درصد متعلق به گندم، ۲۰ درصد جو و ۱۰ درصد به کلزا اختصاص است.

وی اظهار داشت: این استان با تولید ۱۰۰ هزار تن چغندرقند رتبه ۱۰، وش پنبه با تولید ۲۲ هزار تن رتبه پنج را دارد و در کشت پیاز رتبه هشت و گوجه فرنگی رتبه ۱۳ در کشور را دارد.

بهنام فر افزود: علاوه بر این محصولات در کشتزار های این استان انواع گیاهان خوراکی، روغنی و علوفه ای، صیفی جات نیز تولید می شود.

وی گفت: هویج، کاهو، گل کلم، کلم، شلغم، سیب زمینی، برنج، عدس، نخود، نخود فرنگی، خیار، خربزه، هندوانه، ذرت، گلرنگ، آفتابگردان، کینوا، کنجد، کاملینا، انواع فلفل، بادمجان، سیر و انواع گیاهان علوفه ای از جمله یونجه، شبدر، ذرت علوفه ای تولید می شود.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی  گستره باغ های استان را ۴۸ هزار و ۴۹۳ هکتار عنوان کرد و افزود: در این سطح ۲۶ گونه باغی تولید می شود.

بهنام فر اظهار داشت: با توجه به شرایط اقلیمی استان انواع محصولات سردسیری و نیمه گرمسیری در این استان به عمل می آید.

وی اظهار داشت: از مجموع محصولات تولیدی استان ۱۶۳ هزار تن مربوط به محصول انگور، ۶۴ هزار و ۶۲۶ تن سیب و پنج هزار و ۷۶۲ تن گیلاس  است که رتبه های کشوری این محصولات به ترتیب هفت، ۱۲ و ۱۵ است.

بهنام فر با بیان اینکه در تولید زعفران در سطح کشور جایگاه سوم را داریم اظهار داشت: امسال ۲۲ هزار تن زعفران از سطح کشتزارهای این استان به ارزش سه هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال تولید شد.

در استان خراسان شمالی ۲ میلیون و ۱۲ هزار راس دام سبک شامل گوسفند و بز، ۷۹ هزار راس دام سنگین از جمله گاو و گوساله، ۲ هزار و ۴۰۰ نفر شتر و هزار راس اسب وجود دارد که سالانه بیش از ۲۲۰ هزار تن انواع محصول از جمله گوشت قرمز، گوشت مرغ، شیر، عسل و تخم مرغ تولید می شود.  

سهم بخش کشاورزی استان ۱.۱ درصد از تولیدناخالص بخش کشاورزی کشور است که مهمترین بخش تولیدی استان بخش کشاورزی است.

سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است، کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.

 ۴۴ درصد جمعیت ۸۶۳ هزار نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.

حدود ۸۲ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این استان مشغول به فعالیت هستند.