محمود سیجانی روز سهشنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: معادن از جمله ظرفیتهای مهم اقتصادی قم است که با حضور و سرمایهگذاری بخشخصوصی طی سالهای اخیر مورد توجه جدی قرار گرفته و مسئولان استان با ارائه تسهیلات لازم به دنبال جذب افراد علاقهمندان به فعالیت در این بخش هستند.
وی افزود: قم از نظر معادن فلزی ظرفیت بالایی دارد و سرمایه گذاران علاقهمند به فعالیت اقتصادی در این حوزه میتوانند به آن ورود و از تسهیلات در نظر گرفته شده برای صدور مجوزهای لازم و اعطای اعتبارات بانکی استفاده کنند.
وی ادامه داد: همچنین استفاده مطلوب از ظرفیتهای معدنی این استان، نقش مهمی درتامین مواد اولیه صنایع مختلف و گسترش توان واحدهای تولیدی دارد و ارزش افزوده خوبی برای قم ایجاد میکند.
سیجانی گفت: فراهم کردن شرایط برای رونق تولید در سطح معادن استان امری ضروری است و در همین رابطه تسهیلات بانکی به بهرهبرداران برای توسعه فعالیت و نوسازی ماشینآلات موردنیاز داده میشود.
وی ادامه داد: تنوع مواد قابل برداشت در کنار وجود امکانات زیرساختی و همچنین نزدیکی به راههای اصلی و عمده بازارهای مصرف کشور، ازجمله مزیتهای سرمایهگذاری در بخش معادن استان قم است.
۲ درصد معادن کل کشور در قم وجود دارد و همین مساله ضرورت توجه بیشتر به ظرفیتهای این حوزه برای افزایش سطح درآمدهای استان را نشان میدهد؛ در همین رابطه راهبرد سازمان صمت قم جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی استخراجشده است تا با فرآوری آنها، ارزشافزوده اقتصادی بیشتری در بخش معادن استان ایجاد شود.
مهمترین ذخایر شناختهشده استان شامل معادن فلزی (سرب، روی، مس، منگنز)، معادن غیرفلزی (کائولن، باریت، نمک و سولفات سدیم) و معادن مواد اولیه مصالح ساختمانی (سنگهای تزئینی، مرمریت، گرانیت، سنگهای لاشه، سنگآهک و سنگ گچ) است که با بهکارگیری طرحهای جدید و استفاده بهینه از این مواد معدنی میتوان کسبوکارهای درآمدزا در زمینه صنایع معدنی در استان ایجاد کرد.