افشین خوشگوار روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال تحصیلی گذشته حدود ۴۰ هزار دانش آموز استان به عنوان سفیران سلامت انتخاب شدند و امسال هدفی که در وزارت آموزش و پرورش برای کردستان تعیین شده این است که ۴۱ هزار نفر از دانش آموزان استان در قالب سفیران سلامت آموزش داده شوند.
وی افزود: ما اگر بتوانیم مفاهیم اصلی حوزه سلامت را به دانش آموزان آموزش داده و زمینه به کارگیری این مفاهیم را در زندگی روزمره دانش آموزان فراهم کنیم؛ قطعا سلامت جسمی و روحی و روانی آنان را تامین خواهیم کرد.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان، آموزش همسالان و آموزش دانشآموز به دانش آموز را وجه غالب و اثرگذار در بحث سفیران سلامت دانش آموزی اعلام کرد و گفت: بعد از انتخاب سفیران سلامت و آموزش آنها توسط دانشگاه علوم پزشکی، این سفیران سلامت، دوستان و همکلاسی های خود را مورد آموزش مفاهیم اصلی و پایه ای در حوزه سلامت قرار می دهند.
وی اظهار داشت: در طول ۲۲ ماه از زمان شیوع کرونا، تغییرات گستردهای در سبک زندگی انسانها اتفاق افتاد و همه حوزهها دچار تغییر شد و در این میان حوزه آموزش و پرورش در کنار حوزه اقتصاد بیشترین تغییرات را تجربه کرد.
خوشگوار افزود: قرنطینههای خانگی و محدودیتهای ناشی از کرونا و دوری دانش آموزان از محیط های اجتماعی و محیط نشاط و شادابی که در مدرسه وجود دارد و فقر حرکتی که پیامد اصلی آن چاقی بود از آفات و مضرات شیوع ویروس کرونا بود.
وی اضافه کرد: حوزه سلامت و بهداشت آموزش و پرورش در این راستا تلاش کرد که حوزهای پویا و فعال متناسب با شرایط کرونایی باشد و استان کردستان یکی از استان های پیشرو و موفق در خیلی از طرح های ابتکاری و خلاقانه بود و تهدید کرونا به آسیب تبدیل نشد.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان یادآور شد: سفیران سلامت دانش آموزی مصداقیترین و عینیترین طرحی است که ارتقای سواد سلامت و خود مراقبتی را در بین دانش آموزان دنبال میکند.
طرح سفیران سلامت دانشآموزی در استان کردستان از اول آذر آغاز شده است.
استان کردستان ۳۰۰ هزار دانشآموز دارد که در سه هزار و ۸۰۰ واحد آموزشی تحصیل میکنند.