ابوعاقوله اشاره کرد که تعداد کامیون هایی که از اردن وارد سوریه می شوند در حال حاضر از ۱۰۰ تا ۱۲۰ کامیون در روز متغیر است، در حالی که پیش از آن بین ۱۵ تا ۲۰ کامیون بود.
وی با اشاره به افزایش محسوس حجم کالاهایی که از کشورهای حاشیه خلیج فارس و اردن از طریق بندر «العقبه» به سوریه میرود، گفت: مهمترین کالاهای ورودی به سوریه مربوط به صنعت انرژیهای تجدیدپذیر، باتری، لاستیک و مواد اولیه صنعتی و برخی از مواد غذایی است.
وی افزود: موانعی در مسیر انتقال کالا به سوریه وجود دارد که مهمترین آنها بالا بودن هزینه های صدور مجوز توسط سازمان حمل و نقل زمینی در گذرگاه مرزی جابر است که سبب خودداری رانندگان از رفتن به برخی مناطق داخل سوریه برای تخلیه محموله ها شده است.
بر اساس آخرین ارقام تجاری صادر شده از سوی اداره آمار اردن، حجم کل واردات از سوریه طی ۸ ماهه نخست سال جاری به ۲۹.۵ میلیون دینار در مقایسه با ۲۰.۲ میلیون دینار در مدت مشابه سال گذشته رسیده است. همچنین میزان صادرات به سوریه از ۲۲.۷ میلیون دینار در مدت مشابه سال گذشته به ۳۶.۸ میلیون دینار افزایش یافته است.
تصمیم دولت اردن برای بازگشایی گذرگاه مرزی با سوریه در پایان سپتامبر (مهرماه)گذشته به منظور احیای تجارت و حرکت گردشگری بین دو کشور و با در نظر گرفتن تدابیر امنیتی و بهداشتی مورد نیاز صورت گرفت.
این گذرگاه در چارچوب توافقات صورت گرفته بین اردن و سوریه با هدف جابجایی کالاها و مسافران بین دو کشور بازگشایی شده است.
گذرگاه مرزی جابر در پی تحولات اخیر استان «درعا» که در نهایت به خروج عناصر مسلح تروریستی منتهی شد، به مدت ۶۰ روز بسته بود.
مقامات سوری و اردنی اخیرا در «امان» جلساتی را به منظور تقویت همکاری دوجانبه برگزار کرده بودند که طی آن قرار شد، مبادلات تجاری میان دو طرف از سر گرفت شود.