به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، ۲۱ آبان ماه وزارت نیرو در گزارشی تعداد استانهای درگیر کاهش بارش را ۱۰ استان اعلام کرده بود که در تازهترین گزارش منتشره، آمار استانهای کم بارش رشد پیدا کرده است.
در این گزارش تازه عنوان شده است میزان بارندگی در دو استان خوزستان و ایلام نسبت به متوسط بلندمدت (۵۲ ساله) به ترتیب ۸۱ و ۸۲ درصد کاهش داشته است.
وضعیت بارشها بیانگر آن است که گرچه بارندگی خوبی در برخی حوضههای آبریز رخ داده اما همچنان میزان آنها با کاهش ۱۲ درصدی نسبت به دوره بلندمدت روبهرو است.
میزان بارندگیهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهرماه) تا ۲۸ آبانماه به ۲۴ میلیمتر رسیده که این رقم در مقایسه با بارشهای مدت مشابه سال گذشته (۲۲.۸ میلیمتر) افزایشی ۵ درصدی و در مقایسه با میانگین بلندمدت با حدود ۲۷.۴ میلیمتر بارندگی، کاهشی ۱۲ درصدی را نشان میدهد.
بعد از ورود سامانههای بارشی و تدوام بارندگیها در هفته اخیر نگاهی به وضعیت بارندگیهای مناطق مختلف کشور نشان میدهد که در این بازه زمانی استانهای گیلان با ۳۹۲.۲ میلیمتر، مازندران با ۲۰۴ میلیمتر و گلستان با ۱۰۰.۶ میلیمتر بارندگی به ترتیب پربارشترین استانهای کشور بودهاند.
در حال حاضر استانهای مرکزی و جنوبی کشور وضعیت نامناسب بارشی را نسبت به مدت مشابه پارسال تجربه کردهاند که در این میان استان خراسان جنوبی با ۲.۷۷ میلیمتر، سمنان با ۳.۳ میلیمتر و هرمزگان نیز با ۳.۹ میلیمتر بارندگی به ترتیب سه استان کمبارش کشور از ابتدای سال آبی جاری تا روز ۲۱ آبانماه بودهاند.
وضعیت بارشهای کشور در دو ماه ابتدایی سال آبی جاری (مهرماه ۱۴۰۰ تا آخر شهریور ۱۴۰۱) چندان مطلوب نبود به گونهای که مرکز ملی پایش و هشدار خشکسالی، امسال را یکی از خشکترین و کم بارشترین سال های ۵۰ سال اخیر دانسته است.
پیشبینی وضعیت بارشی حوضههای آبریز اصلی کشور در نیمه نخست آذرماه بیانگر آن است که حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان در هفته منتهی به پنجم آذر، بالاترین میزان بارش را خواهد داشت، اما در هفته منتهی به دوازدهم این ماه، بالاترین میزان بارش متعلق به حوضه آبریز دریای خزر است.