به گزارش روز سه شنبه ایرنا، خبرگزاری رویترز گزارش داد: مکرون در واکنش به خشونت در جزیره گوادلوپ بر سر محدودیت های کووید-۱۹ اظهار داشت این ناآرامی ها اوضاع را در وضیت «بسیار انفجاری» قرارداده است.
این هشدار در حالی مطرح شده که اعتصابات سراسری روز دوشنبه به دومین هفته خود وارد شد و بسیاری از فروشگاه ها در پی غارت های شبانه تعطیل هستند
واکسیناسیون اجباری اعصاب جمعیتی را خُرد کرده که از نسل برده هایی هستند که در مزارع کشت شکر در فرانسه در قرن بیستم کار می کردند و به طور نظام مندی در معرض حشره کش های سمی در مزارع کشت موز بودند.
دکتر پاملا اوبرتان دانشمند سیاسی در مجمع الجزایر گوادلوپ (یکی از پنج شهرستان فرادریایی فرانسه) گفت: ما از نسل برده هایی هستیم که برای ما بسیار مهم است که کنترل بدن خود را داشته باشیم. دولت می خواهند تجارب پزشکی خود را به ما تحمیل کند.
کشاورزان در گوادلوپ و جزیره مارتینیک که همچنین از جمله مستعمرات فرادریایی فرانسه محسوب می شود در چند دهه در معرض نوعی آفت کش به نام کلردکُن قرار داشتند.
بر اساس گزارش رسانه های فرانسه در سال ۲۰۱۸، مکرون آن را یک «رسوایی محیط زیستی» توصیف کرده بود.
قرار گرفتن در معرض این سم از ان زمان تاکنون با میزان افزایش سرطان در این دو جزیره در ارتباط بوده است.
دکتر اوبرتان گفت: کارگران بخش بهداشت گوادلوپ از ژوئیه گذشته درباره اجبار در زمینه تزریق واکسن کرونا اعتراض کرده اند و در بیان مخالفت خود به دولت نامه نگاری کرده اند که بدون پاسخ مانده است.
اما این گروه از مخالفان واکسن در فرانسه از روز ۱۵ نوامبر (۲۴ آبان) اجازه کار ندارند زیرا در مقابل تزریق واکسن مقاومت می کنند.
«پوینت پیتر» شهر اصلی گوادلوپ، روز دوشنبه آرام بود اما خودروهای سوخته و آوار ناشی از خرابی ها در خیابان ها مشاهده می شدند و برخی از فروشگاه ها بسته بودند و ناآرامی ها مدارس این شهر را تعطیل کرده است.
فرانسه ۲۰۰ مامورپلیس بیشتر به خیابان های گوادلوپ اعزام کرده تا ناآرامی ها را ساکت کنند.
مکرون به خبرنگاران در شامل فرانسه گفته است که ما باید توضیح دهیم، مردم را متقاعد کنیم زیرا کسی نباید با سلامت مردم بازی کند.
نخست وزیر فرانسه نیز روز دوشنبه اوضاع در گوادلوپ را نگران کننده توصیف کرد و خواستار حفظ آرامش شد و از مردم این جزیره خواست وحدت خود را حفظ کنند.
دولت محلی ده ها معترض را بازداشت کرده و فروشگاه های مواد غذایی و داروخانه ها غارت شده اند. رسانه های فرانسه روز یکشنبه گزارش دادند که آشوبگران به انبار اسلحه در پوینت پیتر نفوذ کرده و تفنگ ها را برداشته اند.
شهردار این شهر نیز به رادیو اینفو فرانسه گفته است ما نمی دانیم این وضعیت تا چه زمانی ادامه خواهد یافت. اکنون که آشوبگران مسلح شده اند «نگرانی های شدیدی» وجود دارد.
رسانه های محلی نیز گزارش داده اند که در جزیره مارتینیک جاده های اطراف برخی از امکان سنعتی و تجاری همزمان با طلوع آفتاب توسط کامیونها مسدود شدند، زیرا کارگران اتحادیهها به فراخوان اعتصاب پاسخ دادند.
ناارامی در فرانسه در حالی ادامه دارد که از آغاز بحران شیوع کرونا تاکنون در فرانسه بیش از ۷ میلیون و ۴۲۰ هزار نفر به کووید-۱۹ مبتلا شده اند که از این میان بیش از ۱۱۸ هزار نفر جان خود را از دست داده اند. تازه ترین گزارش ها از مثبت شدن تست کرونای ژان کاستکس نخست وزیر فرانسه و به قرنطینه رفتن او حکایت دارند.