قم-ایرنا-استاندار قم تسهیل جذب سرمایه‌گذاران را از سیاست‌های دولت سیزدهم دانست و گفت: در این راستا بانک‌ها و دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی باید در روند اعطای مجوزها و تسهیلات تسریع کنند.

به گزارش عصر سه‌شنبه روابط عمومی استانداری قم، سید محمدتقی شاهچراغی در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در شهرک صنعتی سلفچگان، اظهار کرد: باید برای تحقق برنامه های رشد اقتصادی و به ویژه رونق تولید و رشد اشتغال در سال آتی از هم اکنون برنامه ریزی شود.

وی اشتغال و معیشت را از توقعات اصلی مردم دانست و تصریح کرد: پیگیری دغدغه‌های تولیدکنندگان می‌تواند به رفع بیکاری و توسعه اشتغال منجر شود.

شاهچراغی همچنین با اشاره به حساسیت‌های زیست محیطی در نواحی صنعتی، مسئله ی اشتغال را نیز مهم دانست و گفت: باید استانداردهای آلایندگی با تعامل بین محیط زیست و کارخانجات صنعتی رعایت شوند تا ضمن رونق تولید و اشتغال، بهره مندی شهروندان از آب و هوای پاک نیز تضمین گردد.

استاندار قم امروز از چهار واحد صنعتی پلاک سنگ، تجارت پردیس آذربایجان، آدینه چرم و لوله و پوشش سلفچگان بازدید کرد و ضمن دریافت مشکلات این واحدها دستورات لازم برای پیگیری و رفع آنها را صادر کرد.

حجم سرمایه‌گذاری انجام‌شده برای واحدهای صنعتی قم حدود ۸۰ هزار میلیارد ریال است که با این حجم از سرمایه‌گذاری صورت گرفته در حدود ۲ هزار و ۴۰۰ واحد صنعتی و تولیدی استان برای بیش از ۶۰ هزار تَن فرصت اشتغال ایجاد شده‌است.

قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، درودگران، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایه‌گذاری، تولید و اشتغال دارد.

منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان قم، در محدوده‌ای به وسعت ۲ هکتار در ۱۸۵ کیلومتری تهران در سال ۱۳۷۶ به تصویب هیات وزیران رسید.

این منطقه، به‌عنوان مهمترین منطقه ویژه اقتصادی که به مرکز سیاسی  اقتصادی کشور نزدیک است، در چهار راه جاده‌های ترانزیت، جاده ابریشم، مجاورت راه‌آهن سراسری و بزرگراه‌های اصلی شمال، جنوب، شرق و غرب ایران واقع‌ شده است، بنابر این برای برقراری ارتباط با اروپا، کشورهای آسیای میانه و خلیج‌فارس به‌منظور تولید، صادرات و ترانزیت کالا، موقعیتی ممتاز و منحصر به‌ فرد داشته و قادر است نقش تعیین‌کننده‌ای در اقتصاد کلان کشور ایفا نماید.

تاکنون ۱۵۳ واحد صنعتی و تجاری در این منطقه پروانه بهره‌برداری دریافت نموده‌اند که ۱۴۱ واحد فعال، و این رقم نمایان گر فعالیت ۹۲ درصد از واحدهای دارای پروانه بهره‌برداری منطقه است.