به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، چهار آزمایش موجود که وجود آنتی بادی های SARS-CoV-۲ را پس از ابتلا یا دریافت دُز واکسن کنترل می کند، همچنین می تواند تصمیماتی در مورد نیاز به تقویت کننده ها برای محافظت در برابر بیماری را مشخص کند.
این توافقنامه جدید که با شورای تحقیقات ملی اسپانیا منعقد شده است، اولین مجوز آزمایش امضا شده از سوی سازمان جهانی بهداشت در این زمینه است. شورای تحقیقات ملی اسپانیا یک موسسه تحقیقاتی عمومی است که این فناوری را به عنوان یک کالای عمومی جهانی ارائه می دهد.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد هدف از صدور این مجوز، تسهیل تولید و تجاری سازی سریع تست سرولوژیکی کووید – ۱۹ شورای تحقیقات ملی اسپانیا در سطح جهانی است.
در بیانیه سازمان جهانی بهداشت آمده است که این مجوز برای کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط با حق امتیاز رایگان خواهد بود. همچنین این آزمایش ها برای استفاده ساده و حتی برای محیط های روستایی با زیرساخت های آزمایشگاهی اولیه مناسب است.
تدروس آدهانوم دبیرکل سازمان جهانی بهداشت ضمن استقبال از این توافق، ابراز امیدواری کرد که این توافق، الهام بخش دیگر شرکت های تولیدکننده برای اشتراک گذاری ابزار مورد نیاز در برابر کووید – ۱۹ باشد.
وی افزود: از تولیدکنندگان واکسن های کووید – ۱۹، روش های درمانی و روش های تشخیصی می خواهم از این نمونه پیروی کنند و جریان را در برابر این همه گیری و نابرابری ویرانگر جهانی که این بیماری نشان داده است، معکوس کنند.
سازمان پزشکان بدون مرز ضمن استقبال از این توافق، اعلام کرد که در حال حاضر سازمان جهانی بهداشت تنها یک تست آنتی بادی با استفاده از ارزیابی های ایمنی کمی (ELISA) دارد.
این سازمان تاکید کرد به منظور غلبه بر انحصار شرکت های بزرگ تشخیصی و تسهیل تولید و عرضه تست های آنتی بادی قابل اعتماد در همه کشورها، این مجوز، گامی رو به جلو و مهم تلقی می شود.
سازمان مزبور یادآور شد که از بین بردن موانع مالکیت معنوی بر همه مولفه های کلیدی فناوری و تسهیل اشتراک گذاری آزاد، تجمیع و انتقال فناوری ها، داده ها و دانش، برای تضمین و بهبود دسترسی به تشخیص کووید – ۱۹ برای همه حائز اهمیت است.