به گزارش ایرنا، با تصمیم ستاد ملی مدیریت مقابله با کرونا ویروس، از اول آذر سال جاری، ۵۲۰ هزار دانش آموز مازندرانی در مقاطع مختلف تحصیلی همزمان با سراسر کشور تحصیل خود را در سال جاری به صورت حضوری در کلاسهای درس ادامه خواهند داد.
با اعلام آموزش و پرورش مازندران زیرساختهای کرونایی مانند سرویس بهداشتی استاندارد، نصب تهویه در کلاسهای درس و تامین ماسک و مواد ضدعفونی کننده و بهینه سازی چیدمان نیمکتهای کلاس درس بارعایت فاصله ۲ متری دانش آموزان از یکدیگر در چهار هزار و ۲۰۵ مدرسه استان آماده شده اما این پایان کار نیست و رصد و پایشهای موردی از مدارس استان باهدف رعایت دستورالعملهای بهداشتی با همکاری مراکز بهداشت و آموزش پرورش در مناطق مختلف استان در دست اجرا است.
باوجود اقدامات انجام شده از سوی آموزش و پرورش اما دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل هشدار میدهند که در صورت نقض رعایت نکات بهداشتی، مدارس مازندران میتوانند در آینده نزدیک کانون اصلی شیوع کرونا ویروس در استان باشند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا گفت: قبل از بازگشایی سراسری مدارس تنها دغدغه جامعه پزشکی از شیوع موج ششم کرونا در استان بیتوجهی به دستورالعملهای بهداشتی در اماکن خصوصی مانند تالارهای پذیرایی و رستوران ها بود اما با بازگشایی کلاسهای درس این دغدغه وجود دارد که مدارس به عنوان کانون اصلی شیوع کرونا در استان در آینده نزدیک شناخته شود.
دکتر قاسم اویس تصریح کرد: طبق قانون، مسئولیت ابتلاء دانش آموزان یا معلمان به کرونا ویروس با مدیران و معاونان مدارس است و در صورت نقض قوانین کرونایی براساس دستورالعمل آموزش و پرورش، متخلفان به تخلفات اداری کارکنان دولت معرفی خواهند شد.
وی اضافه کرد: از ۲۹ آبان تا دوم آذر سال جاری ۴۲۰ گشت مشترک خانه بهداشت و آموزش و پرورش از مدارس استان باهدف پایش و بررسی رعایت دستورالعملهای بهداشتی انجام شد و از این تعداد ۶۵ مدرسه که در آن به نکات بهداشتی از قبیل رعایت فاصله ۲ متر دانش آموزان از یکدیگر در کلاسهای درس و استفاده معلمان و محصلان توجه نشده بود، تذکر کتبی دریافت کردند و در صورت ادامه این تخلف های بهداشتی به طور حتم از ادامه فعالیت این مدارس و تشکیل کلاسهای درس به صورت حضوری جلوگیری خواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی مانند استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی در معابر عمومی استان ۴۷ درصد است، گفت: قرار است با ارزیابی خانه بهداشت و آموزش و پرورش هر منطقه از مازندران، میزان رعایت نکات بهداشتی در مدارس استان به صورت موردی بررسی شود و به طور قطع معیار تعطیلی یا ادامه فعالیت مدارس و تشکیل کلاسهای حضوری در آینده نزدیک تکیه بر آمارهای میزان رعایت دستورالعملهای اخذ شده، خواهد بود.
وی با بیان اینکه، ۱۰۰ درصد از مجموع ۴۳ هزار و ۷۵۰ معلم در استان مازندران دُز اول و ۸۹ درصد هم از این تعداد دُز دوم واکسن کرونا خود را دریافت کردند، ادامه داد: ۱۱ درصد از معلمان باقی مانده از امروز به مدت ۱۵ روز فرصت دارند که نسبت به تزریق دُز تکمیلی واکسن اقدام کنند و در صورت ممانعت از تزریق واکسن، حضور این معلمان در مدارس ممنوع است.
اویس با اشاره به این موضوع که تاکنون ۲۵ درصد از جامعه دانش آموزی ۳۵۸ هزار نفری ۱۲ تا ۱۸ سال مازندران دُز دوم واکسن کرونا خود را دریافت نکردند، خاطر نشان کرد: این دانش آموزان هم ۱۵ روز فرصت دارند نسبت به دریافت دُز تکمیلی واکسن کرونا اقدام کنند و در غیر این صورت، این محصلان اجازه حضور در کلاسهای درس را ندارند.
وی افزود: تا اطلاع بعدی ارائه کارت هوشمند یا کاغذی دریافت حداقل یک دُز واکسن کرونا برای ورود معلم یا مُحصل به کلاسهای درس الزامی است و حداکثر تا ۲۰ روز آینده تمام دانش آموزان و معلمان در زمان ورود به مدرسه باید کارت واکسن کاغذی یا هوشمند دریافت هر ۲ دُز واکسن خود را به مدیر یا معاون مدرسه ارایه دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: رانندگان و سرویس مدارس هم باید نسبت به دریافت واکسن کرونا و اجرای ضوابط کرونایی در خودروهای سبک و سنگین مسافربری بکوشند و براساس آمار تاکنون از مجموع ۲ هزار و ۳۲۰ نفر از کارکنان سرویس مدارس در مازندران که مورد تایید آموزش و پرورش هستند، ۹۵ درصد آنها دُز اول واکسن کرونا و ۸۰ درصد هم دُز تکمیلی واکسن خود را دریافت کردند.
وی تصریح کرد: دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل آمادگی دارند که با حضور در مدارس نسبت به تزریق واکسن کرونا دانش آموزان و معلمانی که تاکنون موفق به دریافت واکسن نشدند، اقدام کنند.