تهران- ایرنا- موج جدید شیوع بیماری کووید-۱۹بسیاری از کشورهای اروپایی را درنوردیده و سازمان جهانی بهداشت به تازگی هشدار داده است این احتمال وجود دارد که تا بهار آینده، میزان مرگ و میر ناشی از این همه گیری در اروپا از مرز دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر عبور کند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، با شیوع پرشتاب کرونا در سراسر اروپا، سازمان جهانی بهداشت زنگ خطر را به صدا در آورد و هشدار داد که تا بهار آینده ممکن است ۷۰۰ هزار نفر دیگر در اروپا جان خود را در اثر این همه گیری از دست بدهند.

دفتر اروپایی سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد که در  ۵۳ کشور منطقه اروپا تا کنون بیش از  ۱.۵ میلیون نفر بر اثر کرونا جان خود را از دست داده اند و کووید-۱۹ در حال حاضر عامل اصلی مرگ و میر در اروپا و آسیای مرکزی است.

بازگشت کرونا به اروپا، به رغم واکسیناسیون گسترده در کشورهای این قاره، در حالی صورت گرفته است اروپایی ها برای جشن ها و سفرهای عید کریسمس و تعطیلات سال نو آماده می شوند و همین امر می تواند بر شدت بحران شیوع بیماری بیافزاید.

پاریس از مرز «حداکثر هشدار» گذشت

به گزارش شبکه ب. اف. ام تی وی فرانسه، الیویه وران، وزیر بهداشت فرانسه اعلام کرد، شمار موارد ابتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در فرانسه از مرز ۳۰ هزار نفر گذشت.

روزنامه فرانسوی لوموند همچنین نوشت: ژان کاستکس، نخست وزیر فرانسه تنها فرانسوی نیست که تست کرونای وی مثبت اعلام شده و در قرنطینه به سر می برد. در پاریس، شمار موارد ابتلا به کرونا به شدت در حال افزایش است و از آستانه «حداکثر هشدار» تعیین شده از سوی مقامات دولتی عبور کرده است.

همچنین ژان میشل بلانکه، وزیر آموزش ملی فرانسه نیز از تعطیلی ۶ هزار کلاس درس به دلیل شیوع کرونا خبر داد، این درحالی است که چند روز گذشته این رقم ۴ هزار مورد بوده است.

 اعتراضات به واکسن اجباری و محدودیت های کرونایی درمجمع الجزایر گوادلوپ، دولت امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه را نگران تبعات امنیتی این ناآرامی ها در اراضی فرامرزی این کشور و خارج شدن کنترل این مناطق از کنترل دولت مرکزی کرده است.

«گابریل اتل» سخنگوی دولت فرانسه با اشاره به قرمز بودن شاخص های کرونا در آستانه سال نو میلادی هشدار داد: موج پنجم کرونا به طرز «برق آسایی» در حال گسترش است.

ناآرامی ها در فرانسه در حالی ادامه دارد که  از آغاز بحران شیوع کرونا تاکنون در فرانسه بیش از ۷ میلیون و ۴۵۰ هزار نفر به کووید-۱۹ مبتلا شده اند که از این میان بیش از ۱۱۸ هزار نفر جان خود را از دست داده اند.  

اوج گیری بی سابقه کرونا در آلمان؛ اجباری شدن واکسن کرونا برای نظامیان آلمانی

به گزارش دویچه وله، با توجه به افزایش سریع شمار مبتلایان به کرونا در آلمان به طور فزاینده‌ای تقاضا برای الزامی شدن واکسیناسیون کرونا بیشتر شده است. مقام‌های دولت فدرال اما همچنان اجباری‌کردن واکسیناسیون را بدون مشکل نمی‌دانند.  

آنگلا مرکل که دستکم تا ۱۰ روز دیگر صدراعظم آلمان است کماکان امیدوار است بدون اجباری‌کردن واکسیناسیون تمایل مردم به زدن واکسن شدت مطلوب را پیدا کند.  به گزارش روزنامه فرانسوی لوفیگارو، وزیر دفاع آلمان از اجباری شدن واکسن کرونا برای نظامیان این کشور خبر داده است.

ینس اشپان، وزیر بهداشت آلمان نیز در ارتباط با بحث گسترش کرونا و اجباری شدن واکسیناسیون عمومی، در اظهاراتی بحث‌انگیز سه سناریو را طرح می‌کند، سه سناریویی که تا همین چند ماه پیش از نظر او قابل تصور نبودند. به گفته وی، آلمانی‌ها تا پایان زمستان امسال یا واکسینه شده‌اند، یا از کووید-۱۹ بهبود یافته‌ و یا جان خود را از دست داده اند. این هشدارهای کم سابقه بر نگرانی‌های موجود در آلمان افزوده است.

به نظر می‌رسد که قوت‌گرفتن بحث اجباری‌شدن واکسیناسیون در آلمان به تابعی از موفقیت نسبی در مهار موج کنونی تبدیل شده است. اگر ضریب ابتلا و مرگ و میر و نیاز به بستری‌شدن در ابعاد کنونی ادامه یابد، ادامه مقاومت در برابر اجباری‌کردن واکسیناسیون شاید قابل دوام نباشد و آلمان نیز مجبور شود به راه اتریش قدم بگذارد.  

به گزارش شبکه تلویزیویی ال. سی. آی فرانسه، در بلژیک نیز از روز گذشته (۲۲ نوامبر/دوم آذر) زدن ماسک و دورکاری کارمندن اجباری شده است. کارمندان باید تا ۱۳ دسامبر حداقل ۴ روز در هفته دورکاری کنند.

به گزارش یورونیوز، قرطینه سراسری در اتریش بالاخره توانست کسانی را که همچنان در مقابل واکسن زدن مقاومت می‌کردند، مجبور به دریافت واکسن کووید-۱۹ کند.  گزارش‌ها نشان می‌دهد تعداد روزانه واکسیناسیون از هزار نفر در روز که دو هفته پیش به ثبت رسیده بود به حدود روزانه ۱۲ هزار نفر افزایش یافته است.

تحلیلگران سیاسی می‌گویند دولت اتریش از ابتدا نتوانسته به میزان کافی اهمیت تزریق واکسن را برای افکار عمومی این کشور روشن کند. همین مسئله سبب شده تا بسیاری از مردم از دریافت واکسن بیماری کووید-۱۹ امتناع کنند.

از آغاز بحران شیوع کرونا تاکنون در اروپا بیش از ۷۱ میلیون نفر به کووید-۱۹ مبتلا شده اند که از میان بیش از یک میلیون و ۳۸۸ هزار نفر جان خود را از دست داده و بیش از ۶۳ میلیون نفر تاکنون بهبود یافته اند.