سبزوار- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی جغتای در استان خراسان رضوی گفت: تداوم خشکسالی، گرمای تابستان، وزش باد گرم و سرمازدگی موجب کاهش ۳۰ درصدی برداشت گردو از باغ‌های این شهرستان نسبت به پارسال شد.

محمدجواد ایزدیان روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا میانگین عملکرد باغ‌های گردوی جغتای را در شرایط عادی هزار و ۶۰۰ کیلوگرم در هکتار ذکر و بیان کرد: برداشت امسال این محصول از باغ‌های شهرستان بخاطر تنش آب و شرایط جوی با نیم تن کاهش به کمتر از هزار و ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار افت کرده است. 

وی افزود: این کاهش در حالی است که جغتای قطب تولید مرغوبترین نوع گردو در خراسان رضوی شناخته می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی جغتای مساحت باغ‌های گردو در این شهرستان را ۹۲۰ هکتار ذکر و بیان کرد: ۷۶۰ هکتار از این سطح دارای درختان بارور گردو است. 

وی ادامه داد: هر چند ظرف سالهای اخیر باغداران جغتایی ارقام جدید گردو همچون "چندلر" را کاشته‌اند اما همچنان بیشترین رقم کشت شده گردو در باغهای این شهرستان "محلی" است. 

ایزدیان گفت: گردو در میان میوه‌های خشک باغی ارزش اقتصادی بسیار دارد زیرا نگهداری و صادرات آن نیازمند سردخانه نیست و همچنین خشکی هسته این محصول آن را در برابر صدمات مقاوم کرده است. 

رونق چشمگیر و گستره کشاورزی و دامپروری در جغتای، این شهرستان را به یکی از قطبهای این حوزه در خراسان رضوی مبدل کرده بطوری که سالانه افزون بر ۵۴۸ هزار تن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی در این خطه تولید و روانه بازار می‌شود. 

عایدی ۹ هزار بهره‌بردار کشاورز، باغدار و دامدار جغتایی از این مقدار تولید سالانه بیشتر از ۱۰ هزار میلیارد ریال است. گندم، ذرت، کلزا، چغندرقند، گردو، انگور، هندوانه، فلفل، زعفران و پسته عمده‌ترین محصولات تولیدی در سطح ۳۴ هزار هکتار عرصه زراعی و باغی شهرستان جغتای هستند. 

مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری جغتای در ۳۵۰ کیلومتری غرب مشهد واقع است.