به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، خبرگزاری رویترز نوشت که آمریکا دیروز (۲ آذر) اعلام کرده بود که به همراه چین، هند، کره جنوبی، ژاپن، انگلیس و چین ۵۰ میلیون بشکه از ذخایر راهبردی خود را برای کاهش بهای نفت خام به فروش میرساند.
با این حال تحلیلگران معتقدند که افت سرمایهگذاری در این صنعت و بهبود اوضاع اقتصادی جهان پس از فروکش کردن همهگیری کرونا موجب خواهد شد که تأثیر این اقدام بر روی بهای نفت کوتاهمدت، ناچیز و به گفته بانک سرمایه گزاری آمریکا گلدمن سَکس «قطرهای در دریا» باشد.
به نوشته رویترز، بهای نفت خام برنت دریای شمال در معاملات دیشب ۲ دلار و ۶۱ سنت برابر با ۳.۳ درصد افزایش یافت و به ۸۲ دلار و ۳۱ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمیدییت نیز ۱ دلار و ۷۵ سنت برابر با ۲.۳ درصد افزایش یافت و به ۷۸ دلار و ۵۰ سنت رسید.
پیشتر، انتشار اخباری در مورد قصد مصرفکنندگان عمده نفت خام برای عرصه ذخایر راهبردی و کاهش بهای آن، افزایش ارزش دلار و احتمال تأثیر منفی موج جدید همهگیری کرونا در اروپا بر تقاضای نفت خام موجب شده بود تا بهای نفت برنت ۱۰ درصد کاهش یابد.
ادوارد مویا (Edward Moya)، یکی از تحلیلگران ارشد بازار به رویترز گفت: عرضه هماهنگ ذخایر راهبردی کمتر از حد انتظار بود و بیشک با تولید کمتری از سوی اوپک پلاس روبرو خواهد شد. بیست و سومین اجلاس وزرای نفت کشورهای عضو و غیر عضو اوپک ۲ دسامبر (۱۱ آذر) برگزار خواهد شد.
خبرگزاری رویترز دیروز در تحلیلی نوشته بود که اوپک پلاس در برابر فشارها برای افزایش تولید نفت خام مقاومت کرده، به برنامهاش برای افزایش تدریجی ۴۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز پایبند بوده و اعلام کرده که بیم از آن دارد که تولید بیشتر به اشباع بازار در سال ۲۰۲۲ ختم شود.
با این حال، اوپک پلاس حتی نمیتواند به هدف اعلام شده خود نیز دست یابد. بر اساس آمار سازمان بینالمللی انرژی، تولید این گروه در ماههای سپتامبر و اکتبر ۷۰۰ هزار بشکه در روز کمتر از میزان هدفگذاری شده بود.
همهگیری کرونا و سیاستهای محیط زیستی به کاهش سرمایهگذاری در صنعت نفت تولیدکنندگان مطرح و بهخصوص کشورهای فقیر عضو اوپک منجر شده و در حال حاضر تنها سه عضو این سازمان یعنی عراق، امارات متحده عربی و عربستان سعودی ظرفیت تولید اضافی برای افزایش نسبتاً سریع تولید را دارند.