نخستین گروه راهنمایان گردشگری برای حضور در غرفه جمهوری اسلامی ایران در «اکسپو ۲۰۲۰ دبی» و اجرای هدفمند بازدید از غرفه و معرفی جاذبههای گردشگری کشور به دبی اعزام شدند.
معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در پیامی در صفحه کاربری خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام از اعزام راهنمایان گردشگری به اکسپوی دبی ۲۰۲۰ خبر داد و نوشت: با توجه به اینکه اولین بخش غرفه کشورمان (در اکسپوی ۲۰۲۰ دبی) به صنعت گردشگری اختصاص یافته است، نخستین گروه از راهنمایان گردشگری مسلط به دو زبان انگلیسی و عربی را به اکسپو اعزام کردیم تا ضمن معرفی جاذبهها و ظرفیتهای گردشگری کشور، راهنمایی و هدایت بازدیدکنندگان در طول مدت ۶ ماه برگزاری این نمایشگاه در سطح شایستهای انجام شود.
علی اصغر شالبافیان افزود: در روزهای آغازین افتتاح نمایشگاه اکسپو به دبی سفر کردم. یکی از مواردی که در این رویداد مهم بینالمللی مورد توجه قرار گرفت؛ نحوه حضور و بازدید از غرفه کشورها بود. به گونهای که چند نفر در ورودی غرفه مورد نظر حضور مییافتند و با توضیحات و هدایت راهنمایان آموزشدیده و تخصصی به بخشهای مختلف غرفه موردنظر هدایت میشدند. تصمیم گرفتم این روش بازدید هدفمند را در پاویون جمهوری اسلامی ایران اجرا کنم.
به گفته آرش نورآقایی از راهنمایان گردشگری کشور گروههای راهنمایان گردشگری در تیمهای مجزا (خانم و آقا) برای دورههای ۱۲ تا ۱۵ روزه و حضور در پاویون جمهوری اسلامی ایران با هدف معرفی غرفه، جاذبهها و ظرفیتهای میراثفرهنگی و گردشگری ایران به اکسپو اعزام میشوند.
اگرچه اکسپوها بنا به فلسفه اقتصادی و تجاری هستند، بنا به دیگر رویدادهای جهانی از ورزشی و هنری تا علمی و صنعتی، آثار فرهنگی و هنری ویترین چشمنواز برای نمایشگاهی با این وسعت و معرفی و آغاز تعاملات بینالمللی است حتی اگر این روابط بستر توسعه و همکاریهای اقتصادی یا سیاسی کشورها باشد.
یکی از اهداف گردشگری ایران، در اکسپو دبی تبلیغ گردشگری ایران به خصوص در دوران برگزاری بازی جام جهانی قطر در سال آینده می تواند باشد؛ قطر برگزار کننده جام جهانی فوتبال در سال ۲۰۲۱ نزدیک ترین مقصد به ایران است. علاقهمندان فوتبال می توانند در دوره برگزاری جام جهانی به ایران بیایند و از ایران چهار فصل بازدید کنند.
کشف مدارکی از سکونت انسان در جزیره هرمز از دوره پارینهسنگی
سرپرست هیأت باستانشناسی محوطه چنددرخت جزیره هرمز گفت: مستندنگاری این محوطه به شناسایی پراکندگی قابل توجهی از دستساختههای سنگی منجر شد که باتوجه به مشاهدات باستانشناسان قابل انتساب به دوره پارینهسنگی میانی است.
سپهر زارعی با اعلام این خبر گفت: نتایج حاصل از بررسی اولیه محوطهچنددرخت بهمنظور ارزیابی ظرفیت این محوطه برای انجام برنامههای میدانی آینده، روشن ساخت پیشینه حضور انسان در این جزیره، نیازمند بازبینی است.
او تصریح کرد: با وجود دستساختههای سنگی شاخص میتوان این مجموعه را به دوره پارینهسنگی میانی منتسب کرد.
ضرغامی: مردم در فضای مجازی تخریب آثار تاریخی را به ما اطلاع دهند
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، گفت: در فضای مجازی همه افرادی که درباره تخریب یک اثر به ما اطلاع میدهند جزو سربازان افتخاری میراثفرهنگی هستند؛ تمام کسانی را که در فضای مجازی در این حوزه مینویسند، جزو نیروهای خودمان میدانیم.
سیدعزتالله ضرغامی در نشست هم اندیشی وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، گفت: میراثفرهنگی شناسنامه کشور است و شما بزرگان و اساتید، سرمایه بزرگ ما هستید.
آنچه مهم است و باید به آن توجه شود این است که میراثفرهنگی ما در حال نابودی است. در سه ماه گذشته که جلسات مختلفی تشکیل دادم و در این مدت به مکانهای مختلفی رفتم، دیدم کسی به فکر میراثفرهنگی نیست. زمانی که به سمنان رفتم، دیدم آثار ۲ هزار ساله به حال خود رها شده و محل تجمع معتادان شده است.
وی ادامه داد: در بازدیدی که از محله پامنار تهران داشتم، دیدم بسیاری از آثار تاریخی این محله رها شده است. باید این موضوعات را حل کنیم؛ به همین منظور برای آن بودجه در نظر گرفتیم و این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
روح حاکم بر جامعه، حقیقت فرهنگی هر ملت است
قائممقام وزیر میراثفرهنگی و معاون میراثفرهنگی کشور با بیان این که میراثفرهنگی امری تکبعدی نیست، گفت: روح حاکم بر جامعه حقیقت فرهنگی هر ملت است و با اتکا به میراث فرهنگی کهن میتوانیم به استقلال واقعی دست پیدا کنیم.
علی دارابی در نشست هماندیشی با اساتید و پیشکسوتان میراثفرهنگی، گفت: هدف از برگزاری این نشست فراهم ساختن تشریکمساعی و تجارب آرا درباره میراثفرهنگی است. این جمع میتواند ما را در ارزیابی وضعیت میراثفرهنگی نسبت به گذشته، توصیف وضع موجود و چشمانداز آینده آن کمک کند.
وی افزود: این نخستین نشست هماندیشی است و حدود صد نفر را برای شرکت در این نشست انتخاب کردیم، اما به دلیل محدودیتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا حدود ۲۵ نفر امکان حضور داشتند و در جلسات بعدی از نظر سایر پیشکسوتان و اساتید میراثفرهنگی نیز استفاده خواهیم کرد.
عایق بندی بنای معبد آناهیتا در کازرون برای جلوگیری از نفوذ آب
مدیر داخلی مجموعه بیشاپور شهرستان کازرون از عایقبندی معبد آناهیتا در مجموعه جهانی بیشاپور این شهرستان خبر داد و اظهار داشت: این اثر تاریخی بهمنظور جلوگیری از نفوذ آب به سقف دالانهای آن عایقبندی شده است.
محمدصالح پوردست گفت: عایقبندی سقف بنا زیر نظر اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس با نظارت مستقیم کارشناسان مربوطه با شیب بندی و مصالح گل و آهک در مدت زمان سه هفته انجام شده است.
مسئول اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان کازرون نیز به خبرنگار ما گفت: این بنا به صورت مکعبی، هر یک از اضلاع آن قریب ۱۴ متر است و از سنگهایی حجاریشده با ابعاد مختلف و بدون ملاط به صورت دو جداره ساخته شده که به وسیله بستهای آهنی به یکدیگر قفل و بند شدهاند.
موزه «تمبرهای زینتی» راهاندازی شد
موزه تمبرهای طلا و نقره با عنوان تمبرهای زینتی ایران به مناسبت هفتادوپنجمین سالگرد تاسیس شورای بینالمللی موزهها (ایکوم) با حضور روسای کمیته ملی موزههای ایران و موزه ملی ارتباطات در تهران افتتاح شد.
موزه تمبرهای زینتی ایران با حضور سید احمد طباطبایی رئیس کمیته ملی موزه های ایران، حسن عمیدی رئیس موزه ارتباطات و مدیرکل دفتر مدیرعامل و روابط عمومی شرکت ملی پست و مدیر مجموعه تولیدی پرنیا در محل خانه سکه ایران افتتاح شد.
در این موزه مجموعهای از تمبرهای فاخر که تاکنون با همراهی شرکت ملی پست و صنایعدستی پرنیا تولید شده، تمبرهای طلای مشاهیر ایران و جهان که به صورت نقش برجسته خلق شده و سایر تمبرهای زینتی با موضوعات مختلف به نمایش گذاشته شده است.
شیراز همچون نگینی در تاریخ و فرهنگ هنر میدرخشد
دبیر فرهنگستان هنر گفت: شیراز با مردمان هنرمند و صاحبذوق، با شعرا، ادیبان و هنرمندان بزرگش، میراث باستانی، باغهای معروف، اماکن مذهبی و آستان مقدس شاهچراغ (ع) همچون نگینی در تاریخ و فرهنگ هنر میدرخشد.
علیرضا اسماعیلی در همایش تجلیل از خادمان هنری مکتب شیراز با همکاری شهرداری شیراز و موسسه فرهنگی، هنری و پژوهشی صبا، از هنرمندانی که هنر را سینهبهسینه به فرزندان خود منتقل کردهاند تجلیل کرد. دستاوردهای پژوهشی و کتابهای منتشر شده در این زمینه معرفی شد.
اولویت ایران ساماندهی سفر گردشگران عراقی است
معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: ساماندهی وضعیت گردشگران عراقی، تلاش برای توزیع جغرافیایی سفر آنها در سراسر کشور و نیز افزایش مدت زمان ماندگاری حضورشان، از اولویتهای وزارت گردشگری در بازار گردشگری عراق است.
علیاصغر شالبافیان در دیدار با ایرج مسجدی سفیر ایران در عراق در محل وزارت امور خارجه، گفت: در تلاش هستیم تا با ساماندهی وضعیت گردشگران عراقی که با اهداف مختلف زیارت، درمان، سلامت و سیاحت به کشورمان سفر میکنند؛ میزبانی شایستهای از آنها داشته باشیم.
وی با بیان اینکه بازار گردشگری عراق از اولویتهای مهم همکاریهای بینالمللی به شمار میآید، افزود: ایجاد ساختار نظاممند در زمینه گردشگران ورودی به کشور و فراهم آوردن شرایط ایمن میزبانی در ایام کرونا، رویکرد اصلی ما پس از آغاز صدور مجدد روادید به حساب میآید؛ از این رو در تلاش هستیم با از میان برداشتن موانع و چالشهای موجود در بخش گردشگری دو کشور به راهکارهای اجرایی مورد توافق دو طرف دست یابیم.
گردشگری درمان شود، کشور نجات پیدا میکند
عزت الله ضرغامی گفت: گردشگری بیماری است که نیاز به شوک دارد و اگر درمان شود کشور را نجات میدهد.
ضرغامی در هجدهمین جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به شکلگیری نگاه و اندیشه نو در وزارتخانه، افزود: تا زمانی که ساختارشکنی نشود موانع از بین نمیرود. از وزارتخانه خودمان شروع کردهایم و تحول در نگاه و روشهای اقدام را آغاز کردهایم.
وی ادامه داد: چه کسی گفته مسئولان همیشه باید حرف بزنند؟ گاهی هم باید حرفهای کارشناسان را بشنوند و به آنها عمل کنند.
ورود گردشگر به کشور در حال حاضر بر سودآوری ارجحیت دارد
رئیس جامعه تورگردانان ایران با اشاره به آغاز رایزنیها با آژانسهای کشورهای مورد هدف، گفت: فعلا به سود فکر نمیکنیم بلکه به دنبال آغاز مسیر ورود گردشگر به کشور و ارتباطات مجدد هستیم.
ابراهیم پورفرج صدور روادید و باز شدن مرزها را اولین تقاضای اعضای هیئت مدیره تورگردانان از وزیر عنوان کرد و افزود: وزیر و معاونت گردشگری برای حل مشکلات پیگیر هستند. تلاش و پیگیریهایشان همچنین توجه ریاست جمهوری به دغدغه و تقاضاضای فعالان این حوزه جای قدردانی دارد.
وی به آغاز فعالیت اعضا برای آوردن تور به ایران اشاره کرد و گفت: تورگردانان اطلاعرسانی و گفتوگوهای خود را در حوزههای مختلف با بازارهای هدف اروپایی، چین، ژاپن و روسیه شروع کردهاند
پورفرج با ابراز امیدواری از افزایش تعداد گروههای ورودی تا پایان سال میلادی، ادامه داد: کرونا باعث تضعیف اقتصاد کشورها شده است و سفر به ایران مقرون به صرفه است. البته احساس امنیت گردشگر نسبت به سلامت محیطی که میخواهند به ان سفر کند، اهمیت دارد.
انتخاب کرمانشاه به عنوان شهر خلاق، فرصتی برای معرفی فرهنگ ایران اسلامی
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران با اشاره به انتخاب کرمانشاه به عنوان شهر خلاق گفت: این رویداد فرصتی مهم است تا از ظرفیتهای بینالمللی یونسکو و معرفی هرچه بیشتر فرهنگ ایران اسلامی استفاده کنیم.
حجت الله ایوبی با اشاره به عضویت کرمانشاه در شبکه شهرهای خلاق یونسکو عنوان کرد: ۴۹ شهر در دنیا به شبکه شهرهای خلاق یونسکو پیوستند. در این دوره دوسالانه، کمیسیون ملی یونسکو-ایران، دو شهر را برای پیوستن به شبکه شهرهای خلاق یونسکو نامزد کرده بود.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران ادامه داد: پرونده تبریز در حوزه ادبیات و کرمانشاه در حوزه خوراک تکمیل و به دبیرخانه شهرهای خلاق ارسال شد و در نهایت شهر کرمانشاه پنجمین شهر ایران است که با شبکه جهانی شهر خلاق پیوست که این اتفاق را به مردم کرمانشاه تبریک میگویم.
مسیرهای گردشگری «بیابان لوت» تعیین و تثبیت شود
مدیر پایگاه جهانی بیابان لوت بر ضرورت حفاظت و توسعه گردشگری همزمان و توامان در این بیابان تاکید کرد و گفت: مسیرهای گردشگری به سمت این اثر طبیعی جهانی باید به صورت شفاف تعیین و تثبیت شود.
مهران مقصوی با اشاره به ارزشهای طبیعی و فرهنگی و اجتماعی بیان لوت بیان کرد: منطقه گندمبریان از مناطق بسیار زیبای بیابان لوت است که چند قله آتشفشانی دارد و دو قله آن مخروطیشکل و کاملا مشخص است. نمونههایی از این نوع عوارض در سرزمین سیاه طبس کشورمان و در عربستان سعودی وجود دارد.
مدیر پایگاه جهانی بیابان لوت افزود: قصد داشتیم جزو بیابان لوت معرفی شود، اما برای ثبت جهانی ایراد گرفتند که منطقه آتشفشانی جزو بیابان محسوب نمیشود البته توضیح دادیم که این عوارض جزو مناطق لوت است و چند قطعه عکس از عوارض بیابانی مختصر و خاص در آن مناطق ارائه کردیم.
وی اظهار داشت: گندم بریان جزو پدیدههایی است که گسل از آن عبور میکند و آتشفشان از میان گسلها بیرون زده است. اگر چه در جهان منطقهای منحصر بفرد نیست، اما به لوت تنوع و زیبایی بخشیده است که حایز اهمیت است.