لندن - ایرنا - پیمان سعادت دستیار وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و مدیر کل اروپای غربی با سونیا هایلند همتای ایرلندی خود در دوبلین ملاقات و در خصوص مسائل مختلف دوجانبه، منطقه ای و بین المللی گفتگو کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، در این ملاقات مسائل دوجانبه مورد بررسی قرار گرفت و درباره راه کارهای تنوع بخشی و تقویت روابط دوجانبه از جمله در حوزه اقتصادی، فن آوری و فرهنگی بحث و تبادل نظر صورت گرفت. دو طرف بر ظرفیت های بالقوه فراوان روابط دوجانبه تاکید کردند و قرار شد سازوکار تنوع بخشی بیشتر به روابط دوجانبه در آینده پیگیری و اجرایی گردد.

سعادت در خصوص مسائل منطقه ای بر اهمیت و ضرورت توجه به بحران افغانستان تاکید کرد. وی اضافه کرد: بحران افغانستان بویژه تحولات اخیر ناشی از سیاست دخالت جویانه قدرتهای خارجی بویژه آمریکا در این کشور و منطقه است. این شرایط موج جدید مهاجرت از سوی افغانستان را موجب شده است که بیش از ۳۰۰ هزار نفر به ایران وارد شدند.

وی با بیان اینکه ایران هم اکنون میزبان ۴ میلیون مهاجر و پناه جوی افغانستانی است افزود که جمهوری اسلامی ایران بر حسب حسن همجواری و مسائل انسان دوستانه امکانات زندگی خود برای مهاجران همچون مردم کشور خودش از جمله آب، غذا و تحصیل فراهم آورده است. در صورتی که نهادهای بین المللی و برخی کشورهای متعهد به اقدامات جدی هستند و در این خصوص مسئولیت دارند.

این دیپلمات کشورمان،  مشکل دیگر در حوزه افغانستان را افزایش قاچاق مواد مخدر دانست و گفت: مقصد مهاجران و قاچاق مواد مخدر اروپا است اما ایران در خط مقدم مقابله با این دو معضل قرار دارد. از اروپا پول نمی خواهیم فقط همکاری کنند و تجهیزات فنی مدرن را در اختیار مرزبانان ایران قرار دهند. بدیهی است اگر این موج کنترل نشود همه آسیب خواهند دید.

در حوزه بین المللی نیز موضوعات مهمی از جمله کرونا، خلع سلاح، مهاجرت، تغییرات آب و هوایی و برجام مورد مشورت و گفتگو قرار گرفت. طرف ایرانی ضمن تشریح تحولات برجامی کاهش تعهدات برجامی ایران را عکس العملی به خروج آمریکا و نقض یک معاهده بین المللی اعلام کرد.

وی تصریح کرد ایران بعد از یک سال پایبندی کامل به تعهدات برجامی و تایید چندین باره سازمان بین المللی انرژی اتمی در قالب بند ۳۶ این موافقت نامه انجام داد و تاکید کرد ایران هیچ گاه از برجام خارج نشد. اروپا اگر نمی تواند و یا اراده لازم برای فشار به آمریکا ندارد، نباید به صورت غیرمنصفانه تلاش کند بر ایران فشار وارد آورد. در کل سیاست تحریم و فشار از سوی هر نهاد و کشوری بر تصمیمات ایران تاثیر گذار نیست و ایران پاسخ مناسب در  این خصوص خواهد داد.

طرف ایرلندی ضمن قدردانی از اقدامات انسان دوستانه ایران در حوزه مهاجران و اعلام آمادگی برای کمک به اتباع ایرلند برای خروج از افغانستان تداوم همکاری در این زمینه را خواستار شد. همچنین اعلام کرد نقش ایرلند به عنوان تسهیل گر قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام برای ایرلند جدی است و خواهان ارایه نقش مثبت و سازنده در این زمینه است.

با توجه به ارزیابی مثبت و سازنده طرفین از مذاکرات، توافق شد که این مذاکرات در آینده نیز ادامه یابد.   مشورت سیاسی اخیر دور چهارم از این نوع مذاکرات در طی دو سال اخیر بوده است.