زنجان - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: واکسیناسیون با پوشش بالا به طور قطع امکان مدیریت و کنترل بیماری و کاهش مرگ و میرها را به دنبال دارد که تحقیقات انجام گرفته نیز همین مساله را در استان نشان می دهد.

دکتر پرویز قزلباش روز چهارشنبه در نشست با خبرنگاران که پس از مدتها بصورت حضوری برگزار شد،  با اشاره به اینکه این واحد دانشگاهی بعد از ۲۰ ماه برای کنترل و مدیریت بیماری همچنان روزهای سختی را سپری می کند، افزود: کادر بهداشت و درمان با وجود سختی پای کار بوده و مشغول خدمت رسانی هستند.

وی، با اشاره به شهادت ۶ نفر از کادر بهداشت و درمان استان زنجان در خط مقابله با بیماری کووید ۱۹، گفت:  بر این اساس می توان گفت، پس از گذشت ۲۰ ماه کارنامه قبولی در مدیریت پیشگیری و مقابله با بیماری ارائه شده که این مهم با همکاری تیمی و دستگاههای متولی امر بوده است.

این مسوول ادامه داد: با توجه به کمبود منابع و محدودیت ها و نقدهای جدی به روند کارها، در این میان رسانه‌ها در آگاه‌سازی، اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی در خصوص رعایت پروتکل‌های بهداشتی و شرایط کرونا نقش پررنگ تری داشتند.

وی با بیان اینکه روند ابتلا به این بیماری در سطح کشور و این استان نزولی است، اظهار داشت: هشدارهای جدی در سطح دنیا و در کشورهایی نظیر آلمان با وجود پوشش بالای واکسیناسیون، میزان ابتلا و مرگ کرونایی ها داده می‌شود.

قزلباش با بیان اینکه بروز این وضعیت نمود عینی و هشدار جدی برای ورود به پیک ششم کرونایی در کشور است، افزود: این وضعیت نباید گول زننده باشد، چرا که ویروس کرونا بسیار هوشمندانه رفتار می کند با این وجود در کشورمان واکسیناسیون نیز سرعت قابل توجهی یافته است.

وی با اشاره به اینکه این استان به لحاظ واکسیناسیون جزو سه استان اول کشور بود که بیشترین حجم تزریق را نسبت به جمعیت بخود اختصاص داده است اضافه کرد: در زمان حاضر ۹۰ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال استان نوبت اول و حدود ۸۳ درصد نوبت دوم واکسن را دریافت کرده اند و مردم مشارکت خوبی در این خصوص داشته اند.

ریس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان با تاکید بر اینکه نباید نسبت به این ویروس خوش بین بود، گفت: این ویروس هزار چهره به راحتی سیستم ایمنی بدن را دور می زند، تبدیل شکل می دهد و می تواند رفتار جدیدی را از خود نشان دهد.

وی با بیان اینکه در ماههای اخیر کندی در روند واکسیناسیون وجود داشت که امری طبیعی بود، اظهار داشت: تفکراتی در جامعه وجود اشت که عده ای را برای واکسن زدن بی رغبت کرده بودند.

قزلباش افزود: تحقیقات حوزه بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی نشان می دهد  واکسیناسیون در استان فقط در مورد بیماران بستری بالای ۱۸  سال نشان می دهد  احتمال بستری واکسن زده ها بیش از پنج برابر نسبت به  واکسن نزده ها کمتر بوده است.

وی اظهار داشت: برعکس این مساله هم وجود دارد، فردی که واکسن دریافت نکرده پنج برابر احتمال بستری شدن او در برابر بیماری وجود داشته و میزان فوتی ها نیز در افرادی واکسن دریافت نکردند ۶ برابر نسبت به افرادی که  واکسن دریافت کرده بودند، بیشتر بوده است.

وی اضافه کرد: فردی که واکسن نزده نسبت به فردی که واکسن زده در صورت بستری چها برابر احتمال بستری او در آی سی یو بیشتر بوده و مطالعات در بخش سرپایی  نیز تایید می کند احتمال ابتلای  واکسن زده ها به این بیماری سه برابر کمتر از واکسن نزده ها است.