بغداد-ایرنا- برخی رسانه های عراقی از بازداشت مدیر بخش تخریب و خنثی سازی (مبارزه با انفجار) در وزارت کشور عراق در ارتباط با سوءقصد به منزل مصطفی الکاظمی نخست وزیر این کشور خبر دادند.

به گزارش ایرنا، در حالی که برخی رسانه های عراقی از فراخواندن ژنرال صباح حسن الشبلی به کمیته تحقیق سوءقصد به منزل الکاظمی برای ادای پاره ای از توضیحات خبر دادند چند رسانه دیگر عراقی اعلام کردند این ژنرال مدیر در مرکز «مبارزه با انفجار» (چک و خنثی سازی) از سوی «نیروی امنیت ویژه» مرتبط با کمیته تحقیق سوءقصد به منزل الکاظمی بازداشت شده است.

این رسانه ها گزارش دادند که اتهام ژنرال متخصص چک و خنثی سازی بمب این است که یکی از راکت های یافته شده در پشت بام منزل نخست وزیر عراق را منفجر کرده و کمیته تحقیق را گمراه کرده است. گفته شد که این راکت ها بر پهپادهای حمله کننده به منزل نخست وزیر عراق سوار و از آن شلیک شده اما عمل نکرده بود.

در نیمه آبان ماه گذشته، سوء قصد پهپادی به منزل مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق با واکنش ها و گمانه های متعددی در داخل و خارج عراق روبرو شد و برخی آن را طرحی آمریکایی با هدف تاثیرگذاری بر اعتراضات انتخاباتی عراق دانستند.

هنوز هم ابعاد این پرونده مبهم مانده و حاشیه های مهم این رخداد، همچنان سوال برانگیز است.

«کاظم الحاج» کارشناس امور امنیتی و راهبردی عراقی می‌گوید پهپادهای مهاجم به منزل «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق، ساخت فرانسه است.

الحاج در گفت وگو با شبکه تلویزیونی «دجله» با ذکر مختصات پهپادهای مهاجم با استناد به تصاویر منتشر شده از آن و نیز مهمات نصب شده روی این پرنده‌ها، تصریح کرد که این پهپادها فرانسوی است.

در همین حال «حیدر البرزنجی» پژوهشگر و ناظر مسائل سیاسی عراق در گفت وگو با شبکه «العهد» عراق از پرواز هواپیماهای آمریکایی بر فراز منطقه سبز بغداد (محل اقامت نخست وزیر عراق)، لحظاتی پیش از سوءقصد پهپادی به منزل الکاظمی خبر داد.

گزارش شبکه آمریکایی ان بی سی نیوز به سوالات و ابهامات مطرح شده اما بی پاسخ مانده درباره این موضوع می پردازد که «چرا دستگاه های اطلاعاتی آمریکا یا همپیمانان آن، حمله به منزل الکاظمی نخست وزیر عراق را پیش از انجام یا در حین اجرای آن، کشف نکردند؟» البته ان بی سی نیوز ترجیح داد موضوع ناکارآمدی سامانه های هشدار آمریکا در بغداد از جمله سامانه آژیر خطر و نیز سیستم ضدهوایی پیشرفته «سیرام» را نبیند.

این اظهارات و اذعان ها در حالی است که سامانه ضدهوایی پیشرفته سیرام، مستقر در سفارت آمریکا که از کیلومترها دورتر، کوچکترین اهداف پروازی و تهدیدهای هوایی را رصد و رهگیری می کند به شکل بی سابقه و عجیبی در شب حادثه حمله پهپادی به منزل نخست وزیر عراق خاموش بود؛ موضوعی که همچنان برای افکار عمومی محل ابهام و سوال است؛ هر چند برخی ناطران با استناد به نشانه‌های متعدد چنین نتیجه گرفتند که آمریکا در سوءقصد به منزل نخست وزیر عراق در بامداد یکشنبه گذشته، دست دارد.

سوءقصد اخیر به نخست وزیر عراق با هدف قرار دادن منزل او پرسش‌های متعددی را درباره طرف سوم ایجاد فتنه در عراق و اهداف آن مطرح کرده است.

تحسین الخفاجی فرمانده عملیات مشترک عراق گفت: به این پرسش (فلج شدن یکباره سامانه سیرام) باید کارشناسان پاسخ دهند و ما با آمریکایی‌ها در حال تبادل نظر درباره این تعلل سامانه دفاع هوایی هستیم.

با این حال، صرف نظر از خاموشی عجیب سامانه ضد هوایی سیرام و اهمال آن، پرسش دیگر ناظران این است که چرا آژیر خطر سفارت آمریکا در بغداد که حتی در شرایط عادی هم برای اقدام‌های تمرینی و رزمایش و آمادگی نیروهای اشغالگر فعال می شود در شرایط عملیاتی اینچنینی سکوت اختیار کرد و بعد از اصابت پهپاد به منزل نخست وزیر عراق، فعال شد؟