تهران-ایرنا- سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران اعلام کرد: در حال حاضر امکان ۲۰ هزار اسکان اضطراری در بوستان های توسکا، سرخه حصار، فداییان اسلام، افرا، شقایق و خرگوش دره وجود دارد که در افق طرح قابلیت اسکان یک میلیون نفر در پایتخت و سه میلیون نفر خارج از این کلانشهر پیش بینی شده است.

به گزارش ایرنا، علی نصیری شامگاه چهارشنبه در نخستین جلسه ستاد پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران کلانشهر تهران افزود: سامانه مدیریت منابع، سامانه مقابله با زلزله ، سامانه پشتیبانی و تصمیم گیری، سامانه مدیریت حوادث از جمله طراحی های هوشمند در حوزه سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران است.

وی با اشاره به اقدام شهرداری تهران در حوزه مقابله با کرونا بیان کرد: در بخش اقدام های ستاد مدیریت بحران کرونای شهر تهران، ۱۴ ایستگاه ثابت، چهار ایستگاه خودرویی، ۱۰ ایستگاه سیار، ۲۲ ایستگاه مترویی، ۲۲ ایستگاه اتوبوس زندگی و ایستگاه تاکسی در حوزه مقابله با کرونا مشغول به فعالیت هستند.

سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران گفت: برای ادامه روند خوب گذشته زیر نظر وزارت کشور، پیشنهاد مشخص ما تفویض جانشینی ستاد و پیشگیری هماهنگی و فرماندهی، عملیات پاسخ به بحران کلانشهر تهران به شهردار تهران است که این اقدام تحولی برای ایمن تر شدن پایتخت برای شهروندان است.

نصیری بیان کرد: سازمان پیشگیری مدیریت بحران به موجب احساس نیاز که در تهران شده بود آغاز به فعالیت کرد زیرا، شهرداری به موجب قانون خود درباره حوادثی مانند سیل و زلزله مسوولیت دارد و سال ها پیش مطالعاتی مشترک با نهاد علمی در ژاپن در زمینه مدیریت بحران انجام شد. 

وی ادامه داد: مدیریت بحران در ذات خود عنصر پیشگیری را دارد و این اولویت پیشگیری و پاسخ همواره مورد تاکید قرار گرفته است، طرح دوم جایکا (سال ۸۱-۸۳) قبل بحران ، حین بحران و بعد بحران را هدف قرار داد و برای آن ۱۵ مسوولیت و پروژه تعریف شد که اگر انجام می شد تا سال ۱۴۰۰ آسیب پذیری تا ۷۰ درصد کاهش پیدا می کرد.

سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران گفت: پروژه سوم جایکا تمرکز بر ارتقا سیستم واکنش اضطراری در ۷۲ ساعت پس از زلزله، پروژه چهارم بر اساس ظرفیت سازی در کاهش مخاطرات زلزله و مدیریت بحران، پروژه پنجم، ارتقا ظرفیت طرح های محلی و مدیریت کاهش ریسک مخاطرات در شهر  تهران با هدف نیل به تاب آوری پیش بینی شد.

نصیری افزود: شتابنگار لرزه ای، لرزه نگار حساس، باران سنج بر خط ، برف سنج بر خط، باد سنج بر خط ابزار پایش پرتوی، رصد تجهیزات ماهواره ای از جمله تجهیزات جمع آوری داده بحران در تهران است.

وی بیان کرد: آمارها درباره ریشتر و سال حادث شدن زلزله در پایتخت نشان می دهد زلزله برای پایتخت حادثه غیر پیش بینی شده نیست زیرا در تاریخ تهران ۱۴ زلزله بزرگ به وقوع پیوسته است و نباید چشممان را روی آن ببندیم.

سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران تاکید کرد: جی پی اس ها که حرکت پوسته زمین  را به میلی متر و فرونشست را نشان می دهد از سوی این سازمان نصب شد و باید تاکید کنم آمار فرو نشست از آنچه که در رسانه ها نشان داده می شود در تهران کمتر است. 

نصیری خاطرنشان کرد: جذب و آموزش بیش از ۱۸ هزار نفر از شهروندان در خانه های دوام و ایمنی از دیگر اقدام های مدیریت شهری در حوزه پیشگیری است و در حوزه آموزش و مشارکت های اجتماعی ، آموزش های اختصاصی برای مدیران مناطق پیش بینی شد و مجموعه سازی محتواهای آموزشی ، موشن گرافی، ویدیو کوتاه، تالیف ترجمه و انتشار ۵۰ عنوان کتاب نیز به سرانجام رسید.

وی بیان کرد: مدرسه آماده یکی دیگر از اقدام های سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران است که با استقبال چشمگیری از سوی آموزش و ‌پرورش مواجه شد و ما باید به جای آنکه به فکر سیراب کردن مدیران باشیم باید آن ها را تشنه کنیم، زیرا اگر تشنه شوند خود آن ها دنبال آب می گردند.

سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران اظهار کرد: تهیه طرح جامع پدافند غیرعامل شهرداری تهران پیشرفت ۹۰ درصدی دارد.