تهران- ایرنا- وانگ یی وزیر خارجه چین در گفت و گو با زیاد ابوعمرو معاون نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین بر حمایت چین از راهکار ۲ کشوری برای حل مساله فلسطین تاکید کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از "میدل ایست مانیتور"، در طول این مکالمه، به وزیر خارجه چین در خصوص وضعیت سرزمین‌های اشغالی فلسطین، اقدامات آپارتاید رژیم صهیونیستی از جمله شهرک‌سازی روزانه و غیر قانونی توضیح داده شد.  
ابوعمرو در این مکالمه تاکید کرد که تجاوزات روزانه اسرائیل موجودیت مردم فلسطین را در سرزمینشان تهدید می‌کند.  
در پاسخ، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین از قصد کشورش در افزایش مشارکت در میانجیگری برای حل مناقشه رژیم صهیونیستی و فلسطین گفت و اعلام کرد تا زمانی که بر سر راه حل عادلانه موضوع فلسطین توافق نشود، صلح امکان‌پذیر نخواهد بود.  
وی افزود: چین معتقد است جامعه جهانی باید از اصل "زمین در برابر صلح" حمایت کرده و درک کند که "راهکار ۲ کشوری" تنها راه واقع بینانه برای حل مسئله فلسطین است.  
وزیر خارجه چین تصریح کرد تا زمانی که این مسئله ناتمام و بی‌سرانجام باقی بماند، چین تلاش‌های خود را برای دسترسی به صلح و عدالت در فلسطین متوقف نخواهد کرد.

او اشاره کرد که روابط دیپلماتیک و دوجانبه بین چین و فلسطین در حال پیشرفت بوده و دوستی و روابط بین مردم دو طرف دائما در حال عمیق‌تر شدن است.  
وانگ یی افزود که چین با توجه به ظرفیت‌های موجود به فلسطین کمک می‌کند تا اقتصاد خود را بهبود ببخشد و پکن به کمک‌های بشردوستانه در زمینه همه گیری کرونا ادامه خواهد داد.  
به گزارش ایرنا، شورای امنیت در سال ۱۹۴۷ قطعنامه ۱۸۱ را به ظاهر با هدف تشکیل دو کشور فلسطین و اسراییل تصویب کرد اما پشت پرده‌ی طرح انگلیسی‌ها و صهیونیست‌ها چیز دیگری باید رقم می‌خورد و آن این که قطعنامه یاد شده جز در مورد اسراییل تحقق پیدا نکند و چنین نیز شد.  
محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین چهارم سپتامبر در نشست مجمع عمومی سازمان ملل خواستار عقب نشینی اسرائیل از سرزمین‌های فلسطینی در مرزهای ۱۹۶۷ شد و آمادگی خود را برای ترسیم مرزها اعلام کرد و نسبت به عدم خروج نیروهای اسرائیلی از این اراضی هشدار داد.  
خبرگزاری فلسطینی وفا به نقل از ابومازن گفت: مخالفت اسرائیل با راه حل ۲ کشور چه بسا رهبری فلسطین را وادار سازد که به مسیرهای مختلف یا گزینه‌های دیگر مانند دعوت به قطعنامه تقسیم فلسطین مصوب سال ۱۹۴۷ روی آورد.  
ایجاد کشور دموکراتیک در سرزمین تاریخی فلسطین از جمله گزینه‌هایی بود که ابومازن در این ارتباط مطرح کرد و از جامعه جهانی خواست مسئولیت خود را در قبال حقوق فلسطینی‌ها انجام دهد.