به گزارش ایرنا، در جریان این بازدید معاون اقتصادی رییس جمهوری ابتدا به شهدای گمنام آرمیده در محوطه اداری مجتمع بندری ادای احترام کرد و سپس در بخش اول بازدید با توضیحات مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان از روی ماکت از نزدیک در جریان فعالیت های توسعه ای این بندر مهم اقتصادی قرار گرفت.
رضایی پس از آگاهی از طرح های توسعه ای بندر شهید رجایی در سخنان کوتاهی حمل یکسره کالارا مورد تاکید قرار داد و گفت: متناسب با این سیاست باید بین تجهیزات ، زیرساخت های حمل و نقل و همه اجزا تناسب وجود داشته باشد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز در این خصوص گفت: مرحله سوم طرح توسعه بندر شهید رجایی شامل احداث سه پست اسکله به طول ۱۴۰۰ متر است که امکان پهلوگیری شناورها با ظرفیت ۱۸ هزار و ۴۰۰ TEU را فراهم میکند و از سویی جایگاه بندر شهید رجایی را در رقابت با سایر بنادر منطقه ارتقا خواهد داد.
علیرضا محمدی کرجیران بیان اینکه طرح توسعه بندر شهید رجایی چه در بحث طراحی و چه در حوزه ساخت بطورکامل به شکل بومی و با تکیه بر توان داخلی درحال انجام است، افزود: با اجرای کامل فاز سوم؛ ظرفیت اسمی تخلیه و بارگیری ترمینال کانتینری بندرشهید رجایی از ۶,۳ به ۸.۴ میلیون TEU افزایش پیدا میکند.
وی با اشاره به راهاندازی طرحهای توسعهای اخیر در بندر کانتینری شهیدرجایی، اضافه کرد: هم اکنون ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار اراضی جدید به بندر شهید رجایی ملحق شده تا طرحهای توسعهای در این بندر ایجاد شود.
مدیرمنطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی در خصوص اهمیت بهرهبرداری از سه پست اسکله نفتی در بندرخلیجفارس نیز گفت: با بهرهبرداری از این اسکلهها که از نوع شمع و عرشه و با امکان پهلوگیری شناورهای نفتکش ۱۰۰ هزار تنی است، زیرساخت لازم برای صادرات سالانه ۳۴ میلیون تن فرآوردههای نفتی شامل بنزین، گازوییل، نفتا، میعانات گازی، نفت کوره و سوخت شناورها فراهم میشود و ظرفیت صادرات فرآوردههای نفتی از بندر شهید رجایی ۳۰ درصد افزایش پیدا میکند.
به گفته محمدی کرجیران، این اسکلههای نفتی به طول یک هزار و ۳۰۰ متر، ۸۵۰ متر عرشه و ۱۶ متر عمق در ضلع شرقی حوضچه بندر شهید رجایی واقع شده که ساخت آنها با قابلیت پذیرش شناورهای بزرگ نفتی با اتکا بر توان داخلی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: امروز خوشبختانه در بنادر استان هرمزگان برای انواع کالاها و کشتیها، اسکله و پایانههای مخصوص وجود دارد که قابلیت خدماتدهی دارند و در سه سال اخیر و با وجود تحریمهای سخت، سازمان بنادر و دریانوردی به ویژه بنادر هرمزگان توانسته در تخلیه و بارگیری کالا عملکرد مناسبی داشته باشد.
بازدید از ازبندر شهید رجایی ، مجتمع کشتی سازی، شرکت نفت ستاره خلیجفارس ، بازدید هوایی از مناطق زلزله زده فین بندرعباس شرکت در نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی ونشست شورای برنامه ریزی استان هرمزگان از مهمترین برنامه سفر یک روز معاون اقتصادی رییس جمهوری به هرمزگان است.
بندر راهبردی شهید رجایی در ۲۳ کیلومتری غرب بندرعباس مرکز استان هرمزگان و در شمال جزیره قشم و تنگه هرمز واقع شده که با داشتن روابط دریایی و مبادله کالا با ۸۰ بندر شاخص بینالمللی به عنوان بزرگترین بندرتجاری و کانتینری و همچنین دروازه طلایی اقتصاد ایران مطرح است و سهم ۵۰ درصدی از تجارت ایران را به خود اختصاص داده است.
این بندرکانتینری با داشتن ظرفیتهای مختلفی همچون پایانه نفتی، کانتینری، کالاهای فله، جرثقیلهای بزرگ ریلی و زرافهای، اتصال به راهآهن سراسری و اراضی پشتیبانی نقش حیاتی برای اقتصاد دریا محور در کشور ایفا میکند.
قرارگرفتن در دهانه ورودی خلیجفارس و تنگه هرمز، بهرهمندی از تجهیزات مدرن، اتصال به شبکه بینالمللی ریلی، امکان واگذاری زمین و دیگر امکانات به سرمایهگذاران بخش خصوصی و دهها مزیت دیگر موجب شده تا بندر شهید رجایی بندرعباس به یکی از موفقترین سازمانهای بندری در خاورمیانه تبدیل شود.
بندر شهید رجایی به عنوان بزرگترین، فعالترین و مدرنترین بندر کشور به دلیل قرارگیری در نقطه اتصال مسیر دریایی کریدور جنوب به شمال به مسیرهای جادهای و ریلی کشور، نقشی کلیدی را در راستای برقراری ارتباط کشورهای آسیای جنوب شرقی و اروپا برای این بندر رقم زده است، لذا تجهیز و توسعه این بندر به همراه توسعه زیرساختهای حمل و نقل کالاهای ترانزیتی، نقش مهمی در توسعه صنعت ترانزیت کشور ایفا میکند.