«محمد زوراوند» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: برای روزهای شنبه و یکشنبه مه صبحگاهی پیشبینی می شود و براساس نقشه های هواشناسی برای جو استان در هفته آینده پدیده خاصی از نظر بارش نخواهیم داشت.
معاون اداره کل هواشناسی استان کرمانشاه همچنین میانگین بارش های استان در سال زراعی جاری (۱۴۰۰-۱۴۰۱ ) در هفته گذشته را ۴۲ میلی متر اعلام کرد و بیشترین میزان بارش ها را متعلق به گیلانغرب با ۳۲.۵ میلی متر دانست و افزود: گهواره با ۲۴.۶ و روانسر با ۲۴.۲ میلی متر در رده های دوم و سوم قرار گرفتند.
وی همچنین میانگین بارش های شهر کرمانشاه را نیز بیش از ۱۶ میلی متر عنوان کرد و گفت: شهر حمیل با کمتر از یک میلی متر بارش کمترین بارندگی ها را به خود اختصاص داد.
خسارتهای خشکسالی در کرمانشاه
به نقل از آمار سازمان هواشناسی کشور درباره میزان کاهش بارندگیهای کشور در سال زارعی جاری؛ کرمانشاه با ۱۸۰ میلی متر منفی نسبت به میانگین دراز مدت استان بیشترین میزان کاهش بارندگی را بین استانهای کشور دارد.
نزدیک به ۴۶۰ روستای استان کرمانشاه با حدود ۷۰ هزار نفر جمعیت با تنش آبی و کم آبی روبرو است.
سال آبی گذشته در مجموع ۲۹۷ میلیمتر باران در سطح این استان بارید که نسبت به سال قبل ۳۴ درصد کاهش داشت و در نهایت منجر به افت ۶۰ درصدی روان آبها و ۷۰ درصدی آب چشمهها در کرمانشاه شد.
این وضعیت روند برداشت از سدهای را نیز افزایش داد به نحوی که بر اساس اعلام شرکت آب منطقه ای اکنون در مجموع ۷۲۷ میلیون متر مکعب یعنی ۵۴ درصد آب پشت ۱۲ سد مخزنی استان وجود دارد.
این خشکسالی به بخش کشاورزی کرمانشاه نیز بیش از چهار هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان خسارت وارد کرد و میزان تولید انواع محصولات کشاورزی استان را از سالی چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن به ۸۰۵ هزار تن کاهش داد.
کاهش نزولات جوی از سهم عمده ای در خشکسالی برخوردار است به گونه ای که کاهش بارش باران در استان طی ۵۰ سال گذشته نادر و کم سابقه اعلام شده است.