تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۳

تهران - ایرنا - امروز ۲۵ نوامبر و چهارم آذر ماه مصادف با روز جهانی مقابله با خشونت علیه زنان است و طبق گزارش جدید سازمان ملل، نزدیک به نیمی از زنان در سراسر جهان از آغاز شیوع ویروس کرونا، قربانی و یا شاهد خشونت بوده اند.

به گزارش روز پنج شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، همه‌گیری کووید-۱۹ و پیامدهای آن به ویژه بحران اقتصادی و محدودیت‌ها در حالی خشونت علیه زنان را تشدید کرده است که طبق مطالعه جدید سازمان ملل، نزدیک به نیمی از زنان در سراسر جهان از آغاز شیوع ویروس کرونا، قربانی و یا شاهد خشونت بوده اند.

بر اساس نتایج این مطالعه سازمان ملل که داده های آن از آوریل ۲۰۲۰ جمع‌آوری شده است و ۴۸ درصد این جامعه آماری را زنان ۱۸ تا ۴۹ سال تشکیل داده اند، ۴۵ درصد زنان ادعا کرده اند که قربانی خشونت جنسیتی شده و یا کسی را می‌شناسند که این امر را شاهد بوده است.  

همچنین مسئله خشونت جنسی به وضوح در زنان درگیر با معضل بیکاری مشاهده شده است، به طوری که در مقایسه با آمار ۴۳ درصدی زنان شاغل که این مسئله را تجربه کرده اند، ۵۲ درصد زنان بیکار مواردی از خشونت را گزارش کرده اند.

«دیوید مالپاس» رئیس بانک جهانی پیشتر اعلام کرد: همه‌گیری کووید-۱۹ با تشدید تفاوت‌های جنسیتی به ضرر زنان و دختران به ویژه در حوزه آموزش و اشتغال تمام شده است. از طرفی زنان با افزایش خشونت‌های خانگی و چالش‌های بهداشتی روبرو هستند.

بر اساس نتایج این مطالعه که با بررسی داده‌های ۱۳ کشور از مناطق مختلف جهان ارائه شده است، از هر ۱۰ زن، هفت نفر تایید می‌کنند که آزار جنسیتی محدود به خشونت فیزیکی نبوده و تحت تاثیر آزار کلامی نیز قرار گرفته اند.

به نوشته افه، گزارش این نهاد بین‌المللی که بر اساس اطلاعات بیش از ۱۶ هزار زن بالای ۱۸ سال تهیه شده است، عمدتا زنانی از خانواده‌های کم درآمد و متوسط از کشورهایی همچون کلمبیا، پاراگوئه، آلبانی، تایلند، اوکراین، مراکش، نیجریه و کنیا را مورد بررسی قرار داده است.

همچنین طبق گزارش کمیسیون اقتصادی آمریکای لاتین و کارائیب (سپال) دست‌کم چهار هزار و ۹۱ زن در ۲۶ کشور آمریکای لاتین در سال ۲۰۲۰قربانی زن‌کشی شده اند.

این آژانس طی بیانیه ای هشدار داد که علیرغم کاهش ۱۰.۶ درصدی این آمار نسبت به سال ۲۰۱۹، اما زن‌کشی به شکل افراطی همچنان بر هزاران زن و دختر در این منطقه تاثیرگذار است.

در آمریکای لاتین، بالاترین نرخ زن کشی در هندوراس (۴.۷ به ازای هر ۱۰۰ هزار زن)، جمهوری دومینیکن (۲.۴) و السالوادور (۲.۱) ثبت شده است.

مدیر منطقه ای «نهاد زنان سازمان ملل متحد» در آمریکای لاتین و کارائیب پیشتر با تاکید بر پیامدهای بی شمار ویروس کرونا بر جامعه زنان منطقه آمریکای لاتین و کارائیب گفت، در سال ۲۰۲۰ حدود ۱۱۸ میلیون زن در این منطقه در وضعیت فقر قرار گرفته و با کاهش بی سابقه میزان اشتغال و افزایش خشونت مواجه شده اند.

«نوئِل بائِزا» با توصیف افزایش خشونت جنسیتی علیه دختران و زنان به «همه‌گیری در سایه» گفت: بر اساس آمارها در ازای هر سه ماه شرایط قرنطینه، ۱۵ میلیون مورد خشونت جنسیتی بیشتر گزارش شده است.

این نماینده سازمان ملل تاکید کرد، در هفته‌های نخست شیوع کووید-۱۹، تعداد تماس‌های روزانه با سامانه‌های گزارش خشونت علیه زنان، در آرژانتین ۳۹ درصد و در مکزیک ۵۳ درصد افزایش یافت.