گرگان - ایرنا - رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گلستان با اشاره به ورود جدی دولت برای پرداخت تسهیلات و اعطای کمک‌های فنی در حوزه گردشگری گفت که زیرساخت‌های لازم برای تبدیل گلستان به مقصد گردشگری فراهم است .

قدرت الله عابدی روز پنجشنبه در همایش ملی گردشگری کشاورزی در گرگان اظهار داشت: بر اساس برنامه ریزی انجام‌شد، اعتبارات مناسبی از منابع جهش تولید، اقتصاد مقاومتی و اعتبارات عمرانی گلستان برای  تجهیز و تکمیل زیر ساخت ها و ترمیم مباحث سخت‌افزاری گردشگری استان منظور شده است .

 وی افزود : در سند توسعه گلستان، گردشگری به عنوان یکی از محورهای سه گانه توسعه قرار گرفته و بر اساس آن باید سطح درآمد سرانه اهالی استان از محل رونق فعالیت های گردشگری به سرانه متوسط کشور نزدیک تر شود.

  عابدی با اشاره به برخی ظرفیت‌های گردشگری و تاریخی گلستان مانند میل رادکان ،برج قابوس گنبدکاووس و دیوار تاریخی جرجان اظهار داشت :‌ جاذبه‌های طبیعی استان، مهمترین قابلیت گردشگری استان است.

 وی گفت : بخش زیادی از تعهدات دولت برای ایجاد زیرساخت های سخت‌افزاری و فنی گردشگری گلستان فراهم شده و در این مرحله نیازمند حضور جدی تر بخش خصوصی و سرمایه گذاران هستیم تا درآمد سرانه مردم از فعالیت های گردشگری افزایش یابد.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری  و صنایع دستی،  گردشگری گلستان نیز در این آیین با تشریح اقدامات استان در گردشگری کشاورزی گفت: صدور اولین پروانه بهره‌برداری گردشگری کشاورزی کشور و اقداماتی چون برگزاری نخستین همایش انجمن فعالان گردشگری کشاورزی موجب شد تا گلستان به‌عنوان استان پیشرو در گردشگری کشاورزی و پایلوت این حوزه در کشور تبدیل شود.

احمد تجری بیان کرد: تجربه خوب معاونت گردشگری استان گلستان با سازمان جهاد کشاورزی استان می‌تواند الگویی مناسب برای بهره برداری و توسعه گردشگری کشاورزی کشور باشد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت خوب گلستان در حوزه‌های گردشگری و کشاورزی به‌عنوان ۲ محور اصلی توسعه استان، در کنار هم قرار گرفتن این دو ظرفیت کمک بزرگی برای اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی به‌ویژه در سطح روستاها خواهد کرد.

تجری تصریح کرد: به دلیل برخورداری گلستان از اقلیم مناسب، زمین‌های مستعد و ظرفیت تولید ۹۲ گونه محصول کشاورزی و همچنین وسعت فعالیت گردشگری کشاورزی از جمله دامداری، باغداری، شیلات و پرورش اسب، این بخش از اشتغال می‌تواند به یکی از راهکارهای موثر افزایش درآمد فعالان بخش کشاورزی و گردشگری این استان شمالی تبدیل شود.

تجری با اشاره به این که در حال حاضر ۱۰۵ متقاضی ایجاد مزارع گردشگری در استان گلستان داریم، یادآور شد: تاکنون سه کمیسیون گردشگری کشاورزی در استان برگزار شده و با طرح پرونده های متقاضی اخذ مجوز مزرعه گردشگری با حضور نمایندگان جهاد کشاورزی و اموراراضی استان، پروانه بهره‌برداری از ۱۵ مزرعه در سطح استان صادر شده است.

مدیرگردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هم در این مراسم گفت: در طی سال جاری به ۶۰ نفر از داوطلبان احداث مزارع گرددشگری در کشور مجوز اعطا شده است .

مهدی بهاروند گفت: از مجموعه ۲۰۰ درخواست وارده به وزارت خانه تلاش داریم تا پایان سال به بخش زیادی از این درخواست با نظر مثبت پاسخ داده و زمینه رونق روز افزون گردشگری مزرعه را مهیا کنیم .

 وی گفت :  ظرفیت طبیعی و جاذبه های پرشمار گردشگری در گلستان همچون گنجینه ای عظیم پیش روی مدیران و متولیان است تا با ترسیم راهبردی مشخص از آن برای اعتلای استان و رفع محرومیت های مزمن آن استفاده کرد .

 بهاروند گفت: گلستان به سبب برخورداری از بیش از هزار روستا و وجود صدها هزار بهره بردار در بخش کشاورزی در زمره استان های است که  کشاورزی دغدغه نخست مدیران و مردم محسوب می شود.

  به گزارش ایرنا ، در پایان این مراسم بیش از ۳۰ نفر از کارشناسان و فعالان گردشگری طبیعی کشور از تعدادی از مزارع گردشگری گلستان بازدید کردند.