این شرکت که نامی از آن برده نشده، پیمانکار یک شرکت انگلیسی است و با هماهنگی سازمان علمی _ فرهنگی ملل متحد، (یونسکو) در حال مرمت این اثر تاریخی است.
گفته می شود فقط کارگران این شرکت ترکیه ای هستند و متخصصان ترمیم آثار باستانی را شرکت انگلیسی با هماهنگی سازمان ملل اعزام کرده است. تصاویر جدید از محوطه و داخل این بنای تاریخی نشان می دهد که داربست ها برپا شده و فعالان مرمت کار در حال اجرای پروژه هستند.
پیش تر، وزیر فرهنگ، گردشگری و آثار تاریخی عراق گفته بود که کارهای مطالعاتی و تمهیداتی اثر تاریخی طاق کسری تمام شده و عراق در مرحله عملیاتی نجات بخشی این اثر است.
«حسن ناظم» وزیر فرهنگ عراق به خبرنگار ایرنا گفت که بنیاد بین المللی «الیف» در پنچ ماه گذشته (منتهی به خرداد ۱۴۰۰) در دو مرحله کارهای مطالعاتی و آماده سازی برای مرمت طاق کسری در منطقه «مدائن» (۳۰ کیلومتری جنوب بغداد) را آغاز کرده و اینک در مرحله عملیاتی است.
در سال های گذشته ترمیم این بنای تاریخی تحت تاثیر اشغالگری و جنگ آمریکا علیه عراق، فعالیت تروریست های داعشی و بی توجهی مورد غفلت واقع شده بود. هنوز هم در اطراف این اثر باستانی، تجمع زباله و بی نظمی مشاهده می شود.
ترمیم و مرمت طاق کسری و ایجاد زیرساخت های گردشگری در اطراف آن به اعتقاد کارشناسان فرهنگی و اقتصادی می تواند تبدیل به یکی از گنجینه های درآمدزا برای عراق شود که بدون شک یکی از بیشترین علاقه مندان به بازدید از این اثر - جدا از مردم عراق- زائران و گردشگران ایرانی هستند.
منطقه مدائن یکی از مناطق تاریخی، فرهنگی و زیارتی عراق به شمار می رود. علاوه بر طاق کسری، مرقد سلمان فارسی، امامزاده طاهر بن محمد باقر (ع)، جابر بن عبدالله انصاری و حذیفه بن نعمان دو صحابی معروف رسول اکرم (ص) نیز در فاصله چند صدمتری از این اثر واقع شده است.
در مرحله اول طرح احیا و مرمت طاق کسری در حدود پنج ماه قبل، بنیاد الیف، دو کارشناس از لندن برای بررسی این مکان فرستاد و آنها با تجهیزاتی که داشتند از جمله استفاده از پهپاد طی مدت یک هفته، کار مطالعاتی را انجام دادند.
طاق کسری که به ایوان مدائن و ایوان خسرو نیز شهرت دارد، برجستهترین یادگار به جای مانده از دوران پادشاهی ساسانیان در امپراتوری ایران است که در شهر تیسفون در عراق کنونی قرار دارد. ایوان طاق کسری به عرض ۲۵متر، عریضترین طاق معماری باستان پس از دهانه پل گاومیشان ایران به شمار می رود. ارتفاع طاق کسری در حال حاضر حدود ۳۰ متر و پهنای آن نزدیک به ۴۳ متر است اما قبلا ارتفاع عمارت آن ۷ متر بیشتر بوده است.
کاخ تیسفون و به خصوص ایوان آن که همچنان بزرگترین طاق خشتی جهان به شمار می رود در زمان ساسانیان، محل برگزاری دیدارهای مهم، بار عام و همچنین محل برگزاری جشنهای سنتی مانند نوروز در حضور پادشاهان ساسانی بودهاست.
ایوان مداین پس از حمله اعراب به ایران در سده نخست هجری و پذیرش اسلام از سوی ایرانیان، برای مدتی به مسجد تبدیل، اما بتدریج به بنایی متروکه مبدل شد. با این حال، این کاخ همواره مورد توجه شاعران، مورخان و جهانگردان بوده است به گونه ای از آن به عنوان «آینه عبرت» یاد کرده اند.