کرج – ایرنا- وزیر بهداشت ، درمان و آموزش علوم پزشکی با اشاره به موفقیت های دانشمندان کشورمان در زمینه تولید انواع واکسن های کرونا، اعلام کرد که امروز ایران تولیدکننده بهترین واکسن ها در دنیا است.

دکتر بهرام عین اللهی روز پنجشنبه در حاشیه تحویل پنج میلیون دز واکسن کرونا «رازی کووپارس » به وزارت بهداشت در کرج جمع خبرنگاران اظهار داشت :  دانشمندان  ایرانی افتخار کشور هستند؛ اکنون نیز امکانات خوبی داریم و بهترین واکسن های دنیا را تولید می کنیم.

وی تاکید کرد که باید بدانیم این احتمال وجود دارد که به این واکسن ها نیاز پیدا کنیم، بر این اساس مراکز علمی تحقیقاتی مانند موسسه رازی با حدود یک قرن فعالیت و امکانات پیشرفته از پشتوانه های علمی و تحقیقاتی کشور هستند. 

عین اللهی با بیان این که  در دولت سیزدهم فاصله بین دولت و سازمان ها وجود ندارد، درخصوص صادرات واکسن مازاد کشور گفت : طبق پیش بینی کمیته واکسن  کشور باید نیاز داخلی تامین شود و سپس مازاد واکسن ها صادر خواهد شد.

وزیر بهداشت همچنین با اشاره به این که برای ما مهم است در صورتی که واکسن ها مازاد بر نیاز باشد صادرات داشته باشیم ، ادامه داد" صادرات می تواند از جهات مختلف خوب باشد ضمن آنکه  به کشورهای دیگر کمک می کنیم.

وی افزود: از سوی دیگر وقتی کشورها  واکسن های ما را بشناسند، این واکسن ها زودتر اعتبار بین المللی کسب خواهند کرد.

صادرات ۲۰ درصد واکسن های ایرانی 

وزیر بهداشت همچنین گفت: اکنون طبق مصوبه  کمیته واکسن  کشور تولید کنندگان می توانند ۲۰ درصد واکسن های ایرانی را صادر کنند.

عین اللهی  بیان داشت : از مردم کشورمان  به خاطر اعتماد به دولت و وزرات بهداشت  و درمان در سه ماه اخیر تشکر می کنیم زیرا در این مدت  استقبال بالایی برای دریافت واکسن کرونا در کشور شکل گرفت .

وی ادامه داد: تاکنون  ۸۵ درصد جمعیت هدف در کشور دز اول و ۷۰ درصد دز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند و  این آمار واکسیناسیون در ایران بی نظیر و برای دنیا شگفت انگیز بوده که نشان دهنده اطمینان مردم به دولت است.

وزیر بهداشت و درمان و آموزش علوم پزشکی گفت: اکنون پیک کرونا در کشور  فروکش کرده است هرچند که احتمال شیوع پیک بعدی وجود دارد.

عین اللهی با اشاره به اینکه باید با کرونا زندگی کنیم، اظهار داشت:  در کشورهایی که درصد بالایی از مردم  واکسینه شده اند اکنون گرفتار کرونا هستندبه طوریکه کشوری مانند آلمان روزانه ۵۰هزار مبتلای جدید به کووید ۱۹  شناسایی می کند و کشور آمریکا هم همینطور.

موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با نزدیک به یک قرن فعالیت در عرصه تحقیقات و ساخت واکسن های انسانی و دامی یکی از مهمترین مراکز علمی و تحقیقاتی جهان است .

دستیابی محققان این موسسه به ساخت واکسن کرونا از مهمترین و جدیدترین دستاوردهای موسسه رازی است که تاکنون نتایج خوب و رضایتبخشی داشته است.

 واکسن رازی  کووپارس طبق بررسی های علمی بالای ۹۰درصد ایمنی در برابر کرونا ایجاد می کند و تاکنون بیش از ۶۰ هزار نفر در کشور این واکسن را در قالب تست آزمایشی و عملیاتی دریافت کرده اند.

اکنون واکسن کرونا رازی در فهرست واکسن های تزریقی کشور قرار گرفته و قراراست بخشی از واکسن کرونا کشور توسط این موسسه تامین شود؛واکسن «رازی  کووپارس»  در سه دز شامل ۲ دز تزریقی و یک دز استنشاقی تهیه شده است.

سال ها پیش تولید واکسن فلج اطفال توسط این موسسه موجب شد تا این بیماری در ایران ریشه کن شود.

موسسه رازی در سال ۱۳۰۳ تاسیس شد و یکی از قدیمی‌ترین مؤسسه های فعال در زمینهٔ تولید واکسن کشور است؛ این مؤسسه سالانه بیش از سه و نیم میلیارد دز انواع فرآورده‌های بیولوژیک تولید می‌کند.

مؤسسه رازی دارای آزمایشگاه های  تشخیص و تحقیق با مرجعیت ملی یا جهانی شامل آزمایشگاه ملی تب برفکی،آزمایشگاه ملی تحقیقات پاستورلا، آزمایشگاه ملی تحقیقات تیلریوز،آزمایشگاه ملی سل دامی ، آزمایشگاه  ملی تحقیقات کنه،آزمایشگاه رفرانس جانوران سمی، آزمایشگاه رفرانس مایکو پلاسما ،آزمایشگاه رفرانس سموم جانوری،آزمایشگاه رفرانس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان وآزمایشگاه رفرانس آبله دامی است.

به‌طور کلی تولیدات مؤسسه شامل واکسن‌های ویروسی و باکتریایی انسانی و دامی ،سرم‌های انسانی ، سرم های دام وطیور ،واکسن های طیور و آبزیان ،تشخیص بیماری‌ها و تحقیقات و نشریات علمی است.

همچنین از مهمترین فرآورده‌های مؤسسه می‌توان به سرم‌های دیفتری و کزاز،سرم‌های درمانی ضد زهر انواع عقرب و مار، انواع پادگن‌ها شامل: آنتی ژن رزبنگال، آنتی ژن رایت، آنتی ژن پولوروم انواع فرآورده‌های خونی دامپزشکی اشاره کرد.

این موسسه زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی است که با وزارت بهداشت و درمان و سایر بخش ها همکاری تنگاتنگ علمی و تحقیقاتی  دارد.

وزرای بهداشت و درمان و آموزش علوم پزشکی و جهاد کشاورزی صبح امروز پنجشنبه از موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی مستقر در حصارک کرج بازدید کردند.