به گزارش ایرنا، براساس آمار منتشره شیلات در روزهای آغازین فصل صید، ماهیگریان گیلانی در نخستین ماه فصل صیادی جاری با کاهش ۱۶درصدی صید در سراسر استان مواجه شدند که بسیاری از کارشناسان شیلات علت ان را در مهاجرات ماهیان استخوانی دانستند.
صیادان گیلانی نیز بارها در گفت و گو با خبرگزاری ایرنا وضعیت صید امسال را با مدت مشابه سال قبل مقایسه کرده و از کاهش صید ابراز نگرانی کردند. زیرا این کاهش به حدی بود که صیادان پره انزلی در یک روز تنها پنج کیلو کفال صید کردند این امر موجب شد به آینده فصل صید چندان خوش بین نباشند.
راهکاری که صیادان گیلانی برای پر کردن سفره های خالی از ماهی در پیش گرفتند افزایش تعداد پره کشی ها بود که در گزارش های قبل ایرنا به آن نیز اشاره شده بود از جمله صحبتهای یک لوسمان(کسی که پارگی های تور ماهیگیری را تعمیر می کند) که از افزایش تعداد پره کشیها خبر داده بود .
همت بلند این صیادان و مساعدت شرایط جوی موجب شد طی ۱۰ روز گذشته صید انواع ماهیان استخوانی در گیلان پس از گذشت حدود ۲ ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۲ درصد رشد داشته باشد. کارشناسان شیلاتی دلیل این افزایش صید دربخش پره های صیادی را حاصل تلاش های مضاعف صیادی در تعداد پره کشی ها بدلیل شرایط جوی مناسب نسبت به ماههای سال قبل عنوان کرده اند.
۳۳۸ تن انواع ماهیان استخوانی در گیلان صید شد
مدیر کل شیلات استان گیلان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از ۲۰ مهر تا پایان آبان ماه سال جاری ۳۳۸ تن انواع ماهیان استخوانی به ارزش فروش ناخالص ۳۱۸ میلیارد ریال در گیلان صید شد که این مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۲ درصد رشد داشت.
عظیم مدبری غالب صید صیادان پره را ۲ گونه ماهی سفید و کفال اعلام کرد و افزود: از این مقدار صید که از ۲۰ مهر تا پایان آبان ماه صورت گرفت ۱۲۸ تن ماهی سفید ، ۲۰۰ تن ماهی کفال و مابقی سایر آبزیان بوده است.
وی تصریح کرد : ۴۷ شرکت صیادی پره با حدود چهار هزار صیاد با اخذ مجوز شیلات گیلان از ۲۰ مهرماه ۱۴۰۰ عملیات صیادی خود را در آغاز کردند .
صید چهار هزار و ۴۴۰ تن کیلکا در گیلان
مدیرکل شیلات گیلان در ادامه از صید چهار هزار و ۴۴۰ تن کیلکا در گیلان طی سال جاری خبر داد و اظهار داشت: صید کیلکا ماهیان از ۲۰ خرداد ماه ۱۴۰۰ در گیلان آغاز شد و صیادان کیلکاگیر موفق شدند تا پایان آبان ماه سال جاری چهار هزار و ۴۴۰ تن کیلکا صید کنند که این مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲درصد افزایش داشته است.
مدبری مدیریت صحیح صید از جمله تعطیلی صید درزمان تخم ریزی کیلکا ماهیان که به صورت خودجوش توسط صیادان گیلانی صورت گرفته را از دلایل این افزایش برشمرد.
وی ارزش فروش ناخالص این مقدار صید را۲۵۰میلیارد ریال ارزیابی کرد و گفت: از این مقدار صید چهار هزار ۳۳۳ تن به مصرف پودری و ۱۰۷تن آن به مصرف انسانی رسیده است.
مدیرکل شیلات گیلان اضافه کرد: قیمت هر کیلو ماهی برروی اسکله برای مصرف انسانی هفت هزار تومان و برای کارخانجات پودر ماهی پنج هزار و ۶۰۰ تومان است.
استان گیلان دارای ۳۰ فروند شناور صیادی کیلکاگیر با حدود ۲۴۰ نفر صیاد است و کیلکا ماهیان با استفاده از تورهای قیفی شکل مجهز به نور صید میشوند.
ماهی کیلکا با جثه بسیار کوچک (به طول متوسط ۷ تا ۱۰سانتی متر و وزن ۷ تا ۱۰ گرم) سرشار از پروتئین، ویتامین و کلسیم است. تاکنون سه گونه ماهی کیلکا آنچووی، چشم درشت و ماهی کیلکا معمولی در دریای خزر گزارش شده است.
ماهی کیلکا در طول روز به صورت گله متراکم یافت می شود و با تاریک شدن هوا پراکنده می گردند. فرمانده شناورهای صید کیلکا قبل از تاریک شدن هوا با استفاده از دستگاه ماهی یاب عملیات تعقیب گله های ماهی کیلکا را انجام می دهد.