به گزارش ایرنا، روابط عمومی حزب جماعت اسلامی در شهر اسلامآباد روز جمعه با صدور بیانیهای از سفر سناتور «سراج الحق» رهبر این حزب به قطر و دیدار با اعضای کلیدی تیم مذاکراتی طالبان که قرار است روزهای آینده با آمریکا گفت وگو کنند، خبر داد.
سراج الحق در دیدار با «ملا شهاب الدین دلاور» از افراد نزدیک به ملامحمد عمر موسس طالبان که اکنون سرپرستی وزارت معادن و نفت در افغانستان را برعهده دارد و «محمد نعیم» سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در دوحه، درباره آخرین تحولات افغانستان تبادل نظر کرد.
این اولین دیدار رسمی رهبر جماعت اسلامی پاکستان با سران طالبان پس از تسلط این گروه در افغانستان به حساب میآید. پیشتر حزب جمعیت علمای اسلام در پاکستان به رهبری «مولانا فضل الرحمان» از دولت این کشور مطالبه کرد تا دولت طالبان را به رسمیت بشناسد.
براساس این گزارش، رهبر حزب جماعت اسلامی پاکستان تاکید کرد که روند صلح و تلاشها برای صلح و ثبات در افغانستان باید براساس ایده و مدیریت مردم این کشور رو به جلو حرکت کند زیرا مردم افغانستان رنج، مشکلات و چالشهای بسیاری را برای کشور خود تحمل کردهاند.
وی با تاکید بر لزوم وحدت میان مذاهب اسلامی و ضرورت این امر در افغانستان، افزود: رفع چالشهای پیش روی جهان اسلام در گروی رواداری، انسجام و اتحاد است.
سناتور سراج الحق از کشورهای اسلامی خواستار به رسمیت شناختن دولت طالبان شد و گفت: قدرتهای جهان از جمله حاکمان اسلامی باید به کمک مردم افغانستان بشتابند و جلوی فاجعه انسانی و اقتصادی در این کشور جنگ زده را بگیرند.
روابط عمومی جماعت اسلامی پاکستان اعلام کرد که رهبر این حزب برای انجام سفر ۵ روزه در پایتخت قطر بسر میبرد و قرار است با شخصیتهای سیاسی و مذهبی قطر و همچنین علمای اسلامی از کشورهای مختلف دیدار کند.
پیشتر سخنگوی دولت پاکستان با ابراز نگرانی نسبت به تشدید بحران انسانی در افغانستان از جامعه جهانی به ویژه جهان اسلام خواستار اقدام فوری برای کاهش آلام و مشکلات مردم افغانستان و ارسال کمکهای بشردوستانه به این کشور شد.
پاکستان، دولت موقت طالبان در افغانستان را تاکنون به رسمیت نشناخته است. با این حال به مقامات طالبان اجازه داده تا کنترل سفارت افغانستان در اسلامآباد و سرکنسولگریهای آن کشور در شهرهای پیشاور، کویته و لاهور را در دست گیرد.
ناظران سیاسی در پاکستان معتقدند، عدم به رسمیت شناختن طالبان تعهد اسلامآباد برای اتخاذ رویکرد مشترک همگام با جامعه جهانی در بحث سرنوشت افغانستان و نوع برخورد با حاکمیت جدید در این کشور است. در عین حال، پاکستان موافق عدم تعامل با طالبان و یا اعمال فشار و تحریم علیه آنان نیست.