به گزارش روز جمعه خبرنگار ایرنا، ۱۵ نفر از قضات دادگستری خراسان رضوی در حوزه های خانواده، حقوقی و کیفری از زمان پایان نماز جمعه تا حوالی ساعت ۱۴ و ۳۰ دقیقه در رواق کوثر حرم مطهر رضوی به عموم مراجعه کنندگان مشاوره قضایی دادند.
معاون قضایی رییس کل دادگستری خراسان رضوی در حاشیه این میز خدمت به خبرنگار ایرنا گفت: بسیاری از مشکلات حتی برای افراد تحصیل کرده جامعه به دلیل عدم آشنایی کامل آنان با مسایل حقوقی و قضایی است مثلا افراد بدون اطلاع از مسایل حقوقی خود اقدام به خرید و فروش ملک یا انعقاد قراردادهای مختلف میکنند که معمولا به دلیل عدم اطلاع از عواقب حقوقی کار، دچار آسیب شده و با چالشهای حقوقی مواجه می شوند.
حجت الاسلام مهدی بصیری افزود: در دادگستری مشهد در حوزه خانواده عدم توجه به مسایل حقوقی و خانواده بیشترین آسیب را به خانواده ها وارد میکند و بر همین اساس است ماهانه بیش از ۱۲ هزار پرونده وارد دادگستری مشهد می شود که حدود چهار هزار و ۵۰۰ پرونده مربوط به دعاوی خانواده و هشت هزار پرونده نیز حقوقی است البته آمار پرونده های کیفری و موارد ورودی از دادسرا و دادیاری ها علاوه بر این تعداد است.
وی ادامه داد: طبیعی است وقتی این همه حجم زیاد از پرونده به یک مجتمع قضایی سرازیر می شود چون نیروی انسانی محدود است از کیفیت کار کاسته خواهد شد و یا رسیدگی به این حجم از پرونده موجب اطاله دادرسی می شود.
معاون قضایی رییس کل دادگستری خراسان رضوی گفت: یکی از راهکارهای مقابله با حجم بالای پرونده ها این است که مردم با مسایل حقوقی بیشتر آشنا شوند و رسانه ها و صدا و سیما می توانند در این بخش آموزشهای لازم را به مردم ارائه دهند از طرفی در آموزش پرورش نیز با تدوین متون درسی با موضوع مسایل حقوقی، می توان آموزشهای لازم را به خانواده ها منتقل کرد.
بصیری افزود: برپایی جلسات پرسش و پاسخ بین کارشناسان قضایی و مردم مانند میز خدمت امروز در حرم مطهر رضوی نیز میتواند در آگاه سازی مردم موثر باشد اما بیشتر مراجعه کنندگان امروز با مشکل مواجه شده بودند و برای حل مساله به مشاوره آمده بودند حال آن که باید هدف از برپایی جلسات مشاوره، پیشگیری از وقوع مسایل و مناقشات قضایی و حقوقی میان مردم باشد.
وی اضافه کرد: شایسته است این گونه جلسات مشاوره با هدف پیشگیری از وقوع اختلافات و دعاوی میان مردم در مکانهای دیگر مانند مساجد و محلات نیز برگزار شده و تداوم یابد.