به گزارش ایرنا در جریان مذاکرات سه جانبه، طرفین به ویژه وضعیت منطقه مناقشه قره باغ و راه های حل و فصل آن را مورد بحث و بررسی قرار دادند و همچنین اقداماتی را که طی سال گذشته برای ایجاد ثبات در آن انجام شد، ارزیابی کردند. گفتگوهای سران روسیه، آذربایجان و ارمنستان همزمان با سالگرد امضای اعلامیه آتش بس در قره باغ کوهستانی و به ابتکار طرف روسی برگزار شد.
پوتین با بیان اینکه نشست سه جانبه برای جلوگیری از جنگ در قره باغ لازم است، گفت: در یک سال گذشته، اقدامات جنگی قابل ملاحظه در قره باغ انجام نشده است.
رئیس جمهوری روسیه اظهار داشت: ارمنستان و جمهوری آذربایجان هر دو به عادی سازی شرایط در مرز دو کشور و حل بحران علاقه مند هستند.
علی اف هم گفت: باکو از تلاش های روسیه برای تعیین مرز بین آذربایجان و ارمنستان حمایت می کند و آماده آغاز این فرآیند است.
پاشینیان نیز با بیان اینکه اوضاع در قره باغ پس از مصالحه به ثبات نرسید، اظهار داشت : ارمنستان آمادگی آغاز روند تعیین مرزها با آذربایجان را دارد؛ موضوع رفع انسداد ارتباطات نیز بسیار مهم است.
مذاکرات سران سه کشور حدود ۳ ساعت به طول انجامید. پوتین پیش از این نشیت به طور جداگانه با الهام علی اف، رهبر جمهوری آذربایجان دیدار کرد.
پیشتر گزارش شده بود که آنها قصد دارند گام های بعدی را برای تقویت ثبات و ایجاد یک زندگی مسالمت آمیز در قره باغ کوهستانی ترسیم کنند.
پوتین پیش از این دیدار سه جانبه با رئیس جمهوری آذربایجان گفت وگویی جداگانه داشت.
در طول این مذاکرات، باکو انتظار دارد نقشه میادین مین در مناطق تحت کنترل خود را دریافت کند، معاهده صلحی را امضا کند که تمامیت ارضی کشور را به رسمیت بشناسد، مرزها را تعیین کند و در مورد گشایش کریدور به سمت نخجوان و ایجاد آن گفتگو کند.
ارمنستان نیز به نوبه خود می خواهد زندانیانش را بازگرداند و خواهان خروج نیروها از قلمرو مرزی است که آن را متعلق به خود می داند. به گفته پاشینیان، به دلیل نفوذ نیروهای آذربایجانی در ماه می، باکو ۴۱ کیلومتر مربع از خاک این کشور همسایه را تحت کنترل گرفته است. علاوه بر این، این کشور خواستار حفاظت از میراث فرهنگی ارمنستان در مناطق قره باغ تحت کنترل باکو است.
در اواسط ماه جاری میلادی، درگیری نظامی بین نیروهای امنیتی ارمنستان و جمهوری آذربایجان در منطقه لاچین آذربایجان و منطقه سیونیک ارمنستان آغاز شد که با وساطت و میانجیگری مسکو وضعیت آرام شده است.
براساس اعلام وزارت دفاع ارمنستان، در نتیجه این حادثه ۱۳ سرباز ارمنی اسیر، ۶ نفر کشته و ۱۹ نفر مفقود شدند. جمهوری آذربایجان نیز به نوبه خود از کشته و زخمی شدن ۱۷ نفر از نیروی های خود توسط طرف ارمنی خبر داد.
دور جدید درگیری های نظامی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان که از ۶ مهر ماه سال گذشته آغاز شده بود، در آبان ماه همان سال با میانجی گری روسیه و امضای توافق صلح میان رؤسای جمهوری روسیه و آذربایجان و همچنین نخست وزیر ارمنستان به پایان رسید. به موجب این توافق، ارمنستان متعهد به خروج از مناطق اشغالی جمهوری آذربایجان شده بود.