به گزارش روز شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از روزنامه هنر چاپ لندن، این مجسمهها که به قرن دوم یا سوم میلادی تعلق دارند در سال ۲۰۰۹ یا ۲۰۱۰، یعنی پیش از آغاز جنگ سوریه، به کشور سوئیس قاچاق شدند. ماموران گمرک سوئیس در سال ۲۰۱۳ این سه مجسمه را همراه یک اثر از لیبی و پنج اثر میراث تاریخی از یمن در بندر آزاد ژنو کشف و توقیف کردند.
این ۹ اثر میراث تاریخی در سال ۲۰۱۷ در موزه هنر و تاریخ ژنو به نمایش گذاشته شدند تا درباره آسیبی که تجارت غیرقانونی به میراث تاریخی وارد میکند و ابزارهای حقوقی موجود برای مبارزه با آن آگاهی افزایی شود.
یکی از سه مجسمه به سرقت رفته از تدمر، سردیسی از یک کشیش است که تاجی تشریفاتی به سر دارد. این مجسمه به هنگام غارت توسط قاچاقچیان آسیب جدی دیده است چون زمانی علاوه بر سر، بدن هم داشت. دو مجسمه دیگر نیز سنگبرجستههای تدفینی از جنس سنگ آهک هستند.
براساس بیانیه مشترک دولت سوریه و موزه هنر و تاریخ ژنو، این سه مجسمه در تاریخ ۱۸ نوامبر (۲۷ آبان) به سفیر سوریه در سازمان ملل متحد تحویل داده شدند و در نهایت به سوریه بازگردانده خواهند شد.
شهر تدمر در سال ۱۹۸۰ میلادی به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه شد و از سال ۲۰۱۳ در فهرست میراث جهانی در معرض خطر جای گرفت؛ سربازان داعش در سال ۲۰۱۵ خسارات سنگینی به این منطقه وارد کردند.