به گزارش روز شنبه ایرنا، شبکه خبری سی ان ان نوشت: انتظار می رود شرایط جوّی جدید باعث افزایش پدیده «رودخانه های جوی» در این استان شود.
بارش های بی سابقه اخیر در ایالت بریتیش کلمبیا که راه های ارتباطی و سوخت در این کشور را فلج کرد، تاثیرات ناشی از تغییرات آب و هوایی را در این کشور محسوس تر و شکنندگی اقتصاد این کشور را برملا کرده است.
آرمل کاستلان کارشناس محیط زیست و تغییرات آب و هوایی به شبکه سی تی وی که رسانه کانادایی وابسته به سی ان ان است، گفت: سطح قرمز ، دستور جدیدی است که ما تاکنون صادر نکرده بودیم.
وی گفت ما همچنان در وضعیت احیا هستیم و همچنان وخامت اوضاع آب و هوایی را در پیش رو داریم. آنچه که برای روزهای پایانی این هفته (شنبه و یکشنبه) پیش بینی می شود توفان درجه ۲ و نیز برای روزهای سه شنبه و چهارشنبه توفان درجه ۳ است.
بارش های شدید بیشتری در شکل سه رودخانه جوی در عرض یک هفته پیش بینی می شود.
در اوایل ماه جاری میلادی استان بریتیش کلمبیا رویداد فاجعه بار سیل را تجربه کرد که باعث تخلیه ساکنان مناطق سیل زده، آسیب به بزرگراه ها و زیرساختارها در راستای دره رود فراسر به سمت مرز آمریکا و اختلال شبکه کشتیرانی در ونکوور شد.
وزارت حمل و نقل و زیرساختارهای بریتیش کلمبیا برخی از بخش های بزرگراه ها را مسدود کرده و از رانندگان خواسته اند از سفرهای غیرضروری در آستانه بارش های شدید پیش بینی شده بپرهیزند.
در بیانیه این وزارتخانه آمده است: زیرساختارهای بزرگراهی در مناطق در معرض سیل با توجه به توفان های اخیر بسیار آسیب پذیر هستند و بارش های سنگینی که پیش بینی شده خطرات بیشتری را به بار خواهد آورد.
دور قبلی توفان در بریتیش کلمبیا، به تعطیلی خط لوله «ترانس مونتین» (خط انتقال نفت خام از آلبرتا به سواحل بریتیش کلمبیا) انجامید و در ادامه باعث اسیب به خط راه آهن مواصلاتی بین غرب و شرق کانادا به عنوان یکی از خطوط اصلی تامین سوخت و کالای این کشور شد.
به دنبال توفان و وقوع سیل در این استان خبرگزاری رویترز نوشت: این حوادث طبیعی پرهزینه ترین فاجعه ای بوده که تاکنون در کانادا رخ داده است. قطع خطوط راه آهن صاجبان و شرکت های انتقال کالاها را مجبور به تغییر مسیر از ونکوور کرده و آسیب پذیری زنجیره تامین در کانادا را در مقابل تغییرات آب و هوایی نشان می دهد.